ج. تأمين نيازهاى محرومان

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
دائرة المعارف فقه مقارن ج 2
ب. پيش گيرى از فاصله خطرناك طبقاتىگفتار دوم:كنز (خروج از چرخه توليد)

از نگاه اسلام هيچ فقيرى به فقر و نادارى دچار نمى شود مگر آنكه سرمايه دارى، در كنارش انحصارگرايانه اموال را در چنگ خود درآورده، از اداى حقوق و ديون اجتماعى اش به ديگران، خوددارى كرده است.
در حديثى از پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) مى خوانيم: «إنّ الله فرض للفقراء في مال الأغنياء قدر ما يسعهم فإن منعوهم حتّى يجوعوا أو يعروا أو يجهدوا حاسبهم الله حساباً شديداً وعذّبهم عذاباً نكراً; خداوند در اموال ثروتمندان به مقدار نياز نيازمندان فرض و واجب كرده است; اگر آنها از پرداخت اين حق خوددارى كنند و در نتيجه گروهى گرسنه و برهنه شوند و يا در فشار قرار گيرند خداوند در قيامت حساب شديدى از آنها خواهد كشيد و آنان را به عذاب دردناكى مبتلا خواهد ساخت».(1)
جمله گويا و زيباى ديگرى در اين زمينه از اميرمؤمنان على(عليه السلام) معروف است كه فرمود: «ما رأيت نعمة موفورة إلاّ وإلى جانبها حقّ مضيّع; هيچ ثروت فراوانى نيست جز آنكه در كنار آن حقوق پايمال شده اى است».(2)

(1) . كنز العمال، ج 6، ص 310، ح 15823. شبيه همين معنا روايت معروفى است كه در منابع شيعه از اميرمؤمنان على(عليه السلام) نقل شده است و در گذشته به آن اشاره كرده ايم: «إنّ الله سبحانه فرض في اموال الأغنياء أقوات الفقراء فما جاع فقير إلاّ بما متّع به غنيّ والله تعالى سائلهم عن ذلك». (نهج البلاغه، حكمت 328).
(2) . روائع نهج البلاغه، جرج جرداق، ص 83 .
ب. پيش گيرى از فاصله خطرناك طبقاتىگفتار دوم:كنز (خروج از چرخه توليد)
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma