نقد و بررسى:

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
دائرة المعارف فقه مقارن ج 2
گفتار دوم:عوامل و اسباب فقر در جامعه بشرىنقد و بررسى
از مطالعه تاريخ بشر در هر عصر و زمان و در هر منطقه و مكان، به خوبى استفاده مى شود كه مالكيّت خصوصى امرى فطرى و نتيجه سنتى الهى است، و هر چه برخلاف فطرت و سنت الهى باشد، محكوم به فنا و نابودى است.
بر اين اساس، رؤياى كمونيسم تحقق نخواهد يافت، و بر فرض تحقق آن از طريق فشار و زور ظالمانه، نه تنها دردى را دوا نمى كند كه بر شدت درد و رنج اقتصادى بشر خواهد افزود; همان گونه كه در روسيه شوروى عملا مشاهده شد.
* * *
مالتوست ها عقيده ديگرى دارند. توماس مالتوس(1) كشيش اقتصاددان معروف و پيروان وى معتقدند علت فقر و گرسنگى را بايد در افزايش جمعيت جهان دانست، و تنها راه پيشگيرى از فقر، محدود كردن جمعيت و احياناً استقبال از حوادث، جنگ ها و بلاهاى عمومى منجر به قتل نفوس و قطع نسل است، بنابراين افزايش جمعيت، درد اصلى اقتصاد جوامع بشرى است.(2)

(1) . توماس رابرت مالتوس، در سال 1766 ميلادى در خانواده اى ثروتمند در انگليس متولد شد. پس از تحصيلات به حوزه روحانيت مسيحى راه يافت و كشيش شد. او كتابى نوشت به نام اصل تكثير نفوس و تأثير آن در ارتقاى جامعه. در اين كتاب عامل اساسى فقر و مسكنت جامعه را غريزه نيرومند توالدى دانسته است. مالتوس در سال 1834 ميلادى درگذشت.
(2) . در اين باره به كتاب سير انديشه اقتصادى صفحه 77، تأليف دكتر باقر قديرى اصل و همچنين كتاب ملاحظاتى پيرامون پيام هاى اقتصادى قرآن صفحه 594 مراجعه شود.
گفتار دوم:عوامل و اسباب فقر در جامعه بشرىنقد و بررسى
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma