گفتار حكيمانه 367

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 
پیام امام امیرالمومنین(ع) جلد 15
شرح و تفسير: آنجا كه علم فرار مى كن!شرح و تفسير: سرنوشت دنياپرستان
گفتار حكيمانه 367
بخش اول:
يَشْغَلُهُ، وَ غَمٌّ يَحْزُنُهُ، كَذلِكَ حَتَّى يُؤْخَذَ بِكَظَمِهِ فَيُلْقَى بِالْفَضَاءِ مُنْقَطِعاً أَبْهَرَاهُ، هَيِّناً عَلَى اللّهِ فَنَاؤُهُ، وَ عَلَى الاِْخْوَانِ إِلْقَاؤُهُ.
امام(عليه السلام) فرمود:
اى مردم! متاع دنيا همچون گياهان خشكيده «وباخيز» است بنابراين از چنين چراگاهى دورى كنيد. دل كندن از آن لذت بخش تر است از دل بستن و اعتماد به آن، و استفاده از آن به مقدار نياز بهتر است از جمع كردن و انباشتن ثروت آن. كسى كه از آن بسيار گردآورى كند محكوم به فقر و نيازمندى است و هر آن كس از آن بى نيازى جويد به آسايش و آرامش خود كمك كرده است. كسى كه زر و زيورهاى دنيا در نظرش شگفت انگيز باشد قلب او نابينا مى شود و آن كس كه عشق آن را به خداوند بى اهميت و افكندنش به گورستان براى دوستانش آسان است.[1]
-----------------------------------------------
[1]. سند گفتار حكيمانه:
مرحوم خطيب در اين جا گويا آمادگى براى بررسى اسناد اين گفتار حكيمانه نداشته و مانند بعضى از كلمات قصار حواله به آخر كتاب خود مى كند و همان طور كه قبلا هم اشاره كرده ايم متأسّفانه موفق نمى شود به قول خود عمل كند و منابع ترك شده را در آخر كتاب بياورد. ولى مرحوم ابن شعبه حرانى در تحف العقول اين گفتار حكيمانه را از آغاز تا انتها با تفاوت هاى زيادى ذكر كرده و مى دانيم كه او قبل از مرحوم سيد رضى مى زيسته است. (تحف العقول، ص 221).
مرحوم آمدى نيز در غررالحكم بعضى از قسمت هاى آن را با كمى تفاوت آورده است (غررالحكم، ح 2581) و ديلمى (متوفاى 841) بخش هايى از آن را در كتاب اعلام الدين (ص 130) ذكر كرده است.
شرح و تفسير: آنجا كه علم فرار مى كن!شرح و تفسير: سرنوشت دنياپرستان
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Lotus
Mitra
Nazanin
Titr
Tahoma