SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

حائض شدن زن بعد از عمره تمتع و قبل اعمال حج [ اعمال مکه]

Questionحکم زنی که بعد از انجام عمره تمتع و قبل از شروع اعمال حج حیض شود؟
Answer: اشکالی ندارد و می تواند طواف نساء و نماز آن را بعد از پاکی انجام دهد.

لزوم اعاده اعمال مکّه در صورت تقدّم سهوی آن اعمال [ اعمال مکه]

Questionاگر حاجی ناسیا یا از روی نا آگاهی به مسأله، اعمال مکّه را بر منی مقدّم کند، اعاده لازم است یا حکم معذور را دارد؟
Answer: در فرض سؤال اعاده لازم است و حکم معذور را ندارد.

انجام اعمال مکه بعد از رمی جمره عقبه توسط معذورین [ اعمال مکه]

Questionآیا جایز است زن ها و ضعفا و همراهان آنها شب دهم بعد از اینکه در مزدلفه به مقداری که صدق کند وقوف داشته اند بمانند سپس به سمت رمی جمرات کبری بروند و به مکه بروند و اعمال طواف حج و سعی و طواف نساء را ادا کنند؟
Answer: جایز است ولی باید قبلا برای انجام قربانی وکیل بگیرند و بعد از انجام اعمال مکه برگشته و اعمال منی و بیتوته را انجام دهند.

اعمال بعد از منی [ اعمال مکه]

Questionبعد از انجام‌ اعمال منی و بازگشت به مکه چه اعمالی در مکه باید انجام شود؟
Answer: بعد از انجام‌ اعمال سه‌گانه «منى» واجب است براى انجام باقی‌مانده اعمال حج به مکه بازگردد و اعمال مکه را، كه پنج چيز است، انجام دهد و آن‌ها عبارت‌اند از: 1. «طواف حج» كه آن را «طواف زيارت» نيز مى‌نامند. 2. «نماز طواف حج». 3. «سعى بين صفا و مروه». 4. «طواف نساء». 5. «نماز طواف نساء». اين پنج واجب را به همان کیفیت كه در عمره تمتّع بیان‌شده بدون هيچ تفاوت بجا مى‌آورد، مگر در نيّت كه اينجا بايد به نيّت طواف حج و نماز و سعى آن باشد، سپس به نيّت طواف نساء و نماز آن.

حلال شدن محرمات احرام حج [ اعمال مکه]

Questionمحرماتی که به‌واسطه احرام حج بر حاجی حرام شده بود چه زمانی برداشته می‌شود و حلال می‌گردد؟
Answer: با انجام اعمال سه‌گانه منى و اعمال پنج‌گانه مکه، آنچه در احرام براى حاجى حرام بود در سه مرحله حلال مى‌شود: 1. بعد از تراشيدن يا كوتاه كردن موى سر، تمام محرمات احرام، جز بوى خوش و همسر، حلال مى‌شود. 2. پس از طواف زيارت و نماز طواف و سعى صفا و مروه، بوى خوش نيز حلال مى‌شود. 3. بعد از طواف نساء و نماز آن، همسر نيز بر او حلال مى‌شود.

زمان حلال شدن محرمات نسبت به معذوری که طواف زیارت و نساء را مقدم کرده [ اعمال مکه]

Questionکسی که به خاطر عذر، طواف زیارت و نساء را مقدم کرده است، چه زمانی محرمات احرام بر او حلال می‌شود؟
Answer: كسانى كه به خاطر عذرى (مانند پيرى، ترس از عادت ماهانه، بيمارى و مانند آن) طواف زيارت و نساء را قبل از وقوف به عرفات انجام داده‌اند، بوى خوش و همسر بر آن‌ها حلال نمى‌شود، بلكه تمام محرمات احرام بعد از حلق يا تقصير بر چنين افرادى حلال مى‌گردد.

زمان انجام اعمال مکه [ اعمال مکه]

Questionحاجی بعد از انجام‌ اعمال منا تا کی فرصت دارد تا اعمال مکه را بجا آورد؟
Answer: حاجى مى‌تواند بعد از اعمال منى بلافاصله در همان روز عيد قربان به مکه برود و اعمال بالا را انجام دهد و بهتر است كه از روز يازدهم تأخیر نيندازد و اگر تأخیر انداخت از روز سيزدهم نگذرد، ولى تا آخر ماه ذی‌الحجه نيز مى‌تواند اين اعمال را انجام دهد؛ هرچند احتياط مستحب عدم تأخیر از روز سيزدهم است.

انجام اعمال مکه در شب یازدهم و دوازدهم برای غیر معذورین [ اعمال مکه]

Questionآیا افرادی که عذری ندارند می‌توانند شب یازدهم یا دوازدهم اعمال مکه را انجام دهند؟
Answer: انجام دادن اعمال مکه (طوافین و سعى) براى غیر داراى عذر در شب دوازدهم بلکه در شب یازدهم بعد از نیمه‌شب نیز جایز است.

انجام اعمال مکه در شب عید قربان و قبل از ذبح قربانی توسط نائب [ اعمال مکه]

Questionكسانى كه مى‌توانند در مشعر در شب عيد وقوف اضطرارى نمايند، پس از وقوف به منى آمده و رمى جمره عقبه نموده‌اند، آيا جايز است پس از رمى براى قربانى به كسى وكالت دهند و قبل از انجام‌ ذبح تقصير نموده و برای انجام طواف و اعمال مکه همان شب عيد به مکه بيايند؟
Answer: جايز است.

تقدیم اعمال مکه قبل از وقوف به عرفات برای معذورین [ اعمال مکه]

Questionچه کسانی می‌توانند قبل از وقوف به عرفات اعمال مکه را بجا آورند؟
Answer: اعمال مکه را بايد بعد از اعمال منى (رمى جمره عقبه، قربانى و تقصير) بجا آورد؛ ولى چند گروه مى‌توانند قبل از رفتن به عرفات آن‌ها را بجا آورند: 1. زن‌هایی كه ترس دارند هنگام بازگشت از منى گرفتار عادت ماهانه، يا وضع حمل گردند و نتوانند در مکه بمانند تا پاك شوند و اعمال خود را بجا آورند. 2. بيمارانى كه نتوانند در ازدحام جمعیت طواف و سعى را بجا آورند. 3. پيرمردان يا پيرزنانى كه از انجام‌ اين اعمال هنگام بازگشت از منى به خاطر زيادى جمعیت عاجز باشند، يا خوف خطر يا ضرر داشته باشند. 4. تمام كسانى كه مى‌دانند بعد از مراجعت به علّتى قادر به انجام اين اعمال نيستند و يا فوق‌العاده به‌زحمت مى‌افتند (و فرقى ميان طواف نساء و طواف حج در اين مسئله نيست).

احتیاط واجب بودن تقدیم اعمال مکه برای معذورین [ اعمال مکه]

Questionتقديم اعمال مکه براى معذورين جايز است، يا لازم؟
Answer: احتياط واجب آن است كه ترك نكنند.

زمان انجام اعمال مکه برای کسی که وظیفه او تقدیم است [ اعمال مکه]

Questionآيا كسانى كه اعمال مکه را مقدّم مى‌دارند، بايد نزدیک‌ترین زمان به وقت وقوف به عرفه را انتخاب كنند، يعنى كمى قبل از حركت به‌سوی عرفات، يا اين كار لازم نيست؟
Answer: لازم نيست نزدیک‌ترین زمان به وقت وقوف را انتخاب کنند.

مرجع تشخیص عذر برای تقدیم اعمال مکه [ اعمال مکه]

Questionتشخيص عذر براى كسانى كه اعمال مکه را مقدّم مى‌دارند، بر عهده چه كسى است؟
Answer: تشخيص با خود مكلّف است.

احتمال وقوع عادت ماهیانه در طواف [ اعمال مکه]

Questionنسبت به این‌که زن می‌تواند طواف را مقدّم بدارد آیا صرف شک در وقوع طواف در ایّام حیض کفایت می‌کند یا این‌که باید احتمال قوى بدهد که عادت می‌شود؟
Answer: خوف حاصل از مجرّد احتمال عقلایى کفایت می‌کند.

احرام بستن برای کسانی که اعمال مکه را مقدم می‌کنند [ اعمال مکه]

Questionآیا کسانی که اعمال مکه را بر وقوف به عرفات مقدم می‌کنند لازم است احرام ببندند؟
Answer: در مواردى كه اين اعمال را مقدّم مى‌دارد احتياط واجب آن است كه محرم به احرام حج شود، سپس آن‌ها را انجام دهد.

تجدید تلبیه و سعی برای معذوری که طواف را مقدم کرده [ اعمال مکه]

Questionكسانى كه با داشتن عذر موجهى طواف را مقدم مى‌دارند ـ مانند حيض متأخّر ـ آيا تجديد تلبيه و اعاده سعى بعد از طواف لازم است؟
Answer: اوّل بنا بر احتیاط واجب بايد محرم به احرام حج شود سپس آن اعمال را بجا آورد و تجديد تلبيه و اعاده سعى بعد از انجام‌ آن اعمال لازم نيست.

اعاده اعمال مکه برای معذوری که عذرش برطرف شده [ اعمال مکه]

Questionکسانی که به خاطر عذر اعمال مکه را مقدم کرده‌اند اگر بعد از اعمال منی عذر آن‌ها برطرف شود، آیا باید اعمال مکه را اعاده کنند؟
Answer: اگر بيمار بعد از بازگشت از «منى» بهبودى يابد، يا زن پاك باشد و توانايى بر طواف و سعى پيدا كند، احتياط واجب آن است كه اعاده نمايد (هرچند قبل از رفتن به عرفات آن را انجام داده باشد).

مقدم کردن اعمال مکه توسط نائب معذور [ اعمال مکه]

Questionاگر نايب ترس از بيمارى يا عادت ماهانه داشته باشد، آيا مى‌تواند اعمال حج را بر وقوفين و اعمال منى مقدّم دارد؟
Answer: مانعى ندارد و می‌تواند اعمال حج را مقدم کند.

مقدم کردن اعمال مکه به خاطر ازدحام [ اعمال مکه]

Questionاگر شخصى تنها نگرانى او اين باشد كه پس از بازگشت از منى، براثر ازدحام جمعیت نتواند طواف كند، آيا مى‌تواند اعمال مکه را مقدّم دارد؟
Answer: احتياط آن است كه مقدّم بدارد و بعداً اگر نتوانست براى طواف نايب بگيرد.

تقدیم اعمال مکه برای کسی که دیگری او را طواف می‌دهد [ اعمال مکه]

Questionآيا شخصى كه ديگرى او را با وسيله‌اى طواف مى‌دهد، مى‌تواند اعمال مکه را مقدّم دارد؟
Answer: اگر عذر ديگرى ندارد و درهرصورت بايد ديگرى او را طواف دهد، نمى‌تواند اعمال مکه را مقدّم بدارد.

تأخیر انداختن سعی برای کسی که اعمال مکه را مقدم داشته [ اعمال مکه]

Questionحجاج محترمى كه به‌واسطه عذرهايى اعمال مکه را قبل از اعمال منى انجام مى‌دهند، آيا مى‌توانند سعى را بعد از بازگشتن از منى و بقیّه اعمال را قبل از آن بجا آورند؟
Answer: بايد همه را قبلاً انجام دهند.

تأخیر انداختن طواف نساء برای کسی که اعمال مکه را مقدم داشته [ اعمال مکه]

Questionكسى كه اعمال مکه را قبل از وقوف به عرفات انجام مى‌دهد، آيا مى‌تواند طواف نساء را بعد از اعمال منى و بقيّه را قبل از وقوف به عرفات انجام دهد؟
Answer: لازم است همه را باهم انجام دهد.

صور ترک کردن طواف حج [ اعمال مکه]

Questionوظیفه کسی که طواف حج را عمداً و یا به خاطر جهل و یا از روی سهو ترک کرده است چیست؟
Answer: طواف از اركان حج است و كسى كه «طواف حج» را تا آخر ذی‌الحجه ترك كند، اگر از روى عمد باشد حج او باطل است و بايد سال ديگر اعاده كند و اگر از روى جهل و ناآگاهى باشد، نيز حج او باطل است (خواه جاهل مقصّر باشد، يا غير مقصّر) و علاوه بر اعاده حج، احتياط آن است كه شترى هم قربانى كند و اگر از روى سهو و فراموشى بوده، طواف را قضا مى‌نمايد و حج او صحيح است و چنانچه بعد از مراجعت از حج، يا بيرون رفتن از مکه متوجّه شود و بازگشت براى او مشقّت داشته باشد، كسى را نايب مى‌گيرد كه براى او طواف كند و مستحب است سعى را نيز بعدازآن اعاده كند و يك گوسفند در منى قربانى نمايد و اگر ممكن نشد در وطن خود قربانى كند و در اين مدّت چيزى بر او حرام نيست.

ترک طواف به خاطر جهل به مسئله و بازگشت به وطن [ اعمال مکه]

Questionتکلیف کسی که طواف را به خاطر جهل و نادانی ترک کرده است، چیست؟
Answer: اگر براثر جهل به مسئله طواف را ترك كند و به وطن خويش بازگردد، باید حج را اعاده نمايد و اگر طواف عمره بوده قربانى واجب نيست، ولى اگر طواف حج بوده احتياط واجب آن است كه قربانى كند.

باطل بودن طواف حج و انجام طواف نیابتی [ اعمال مکه]

Questionشخصى طواف حج واجب خويش را غلط انجام داده و پس‌ازآن، چندين طواف نيابى نيز به همان صورت به‌جا آورده است. تكليف او در مورد طواف‌های مذكور چيست؟
Answer: اگر از روى سهو و فراموشى باشد حج او صحيح است و بايد طواف‌ها و نماز طواف‌ها را اعاده كند و اگر نمى‌تواند نايب بگيرد و احتیاطاً خودش هم نماز طواف را بخواند و اگر عمداً يا جهلا بوده، حج او اشكال دارد. طواف‌های نيابى نيز همين حكم را دارد.

قضای طواف و نماز آن در ماه ذی‌الحجه [ اعمال مکه]

Questionاگر طواف حج و نماز آن يا طواف نساء و نماز آن به جهتى باطل باشد، قضاى آن بايد در ماه ذى‌الحجه باشد، يا هرزمانی كفايت مى‌كند؟
Answer: ماه ذى‌الحجه شرط نيست، هرچند بهتر است.

ناقص ماندن اعمال حج به خاطر بی‌هوشی [ اعمال مکه]

Questionخانمى که در مسیر رمی جمرات براثر شلوغى و ازدحام شوهرش را گم‌کرده و به خاطر شدّت اضطراب و ترس شوکه شده و از هوش می‌رود؛ و بعد از به هوش آمدن قادر بر سخن گفتن نبوده و نمی‌توانسته بقیّه اعمالش را بجا آورد؛ و قرار بوده است که شوهرش به نیابت او اعمال را انجام دهد اما پس از مراجعت به ایران قسم یاد می‌کند که اعمال نیابتى را بجا نیاورده‌ام. حج آن خانم چه حکمى دارد؟ اکنون وظیفه‌اش چیست؟
Answer: چنانچه اعمال روز عید (رمى جمره، قربانى، تقصیر) را بجا آورده و اعمال مکه را انجام نداده، در صورت امکان خودش به مکه برود و آن اعمال را بجا آورد و اگر ممکن نیست، نایب بگیرد و در فرض سؤال که صورت اضطرار است کفّاره‌ای به سبب عدم بیتوته در منى لازم نیست و نسبت به عدم انجام رمى جمرات، در سال بعد قضا کند و اگر خودش نمی‌تواند برود، نایب بگیرد.

نائب گرفتن برای طواف و نماز آن به خاطر حیض [ اعمال مکه]

Questionپس از اتمام اعمال عرفات و منى، وقتی‌که براى انجام بقيّه اعمال حج عازم مسجدالحرام بودم، حائض شدم و ازآنجاکه عادتم كمتر از هفت روز نبود و از طرفى كاروان، طبق نوبت تنظيمى از طرف سازمان حج و زيارت، زودتر به ايران حركت مى‌كرد، لذا مدير گروه مرا وادار كرد كه براى انجام طواف و نماز نائب بگيرم و سعى را خود بجا آورم، پس از مراجعت به ايران متوجّه شدم كه اگر مدير گروه اجازه مى‌داد، كه دریکی از گروه‌هاى آشنا بمانم و اعمال خود را انجام دهم، اشكالى در حجم ايجاد نمى‌شد. اكنون تكليف من چيست؟
Answer: اعمال شما صحيح است؛ ولى احتياط مستحب آن است اگر خودتان نمى‌توانيد آن اعمال را بجا آوريد به شخصى كه به عمره يا حج مى‌رود نيابت دهيد كه آن اعمال را از طرف شما انجام دهد.
TotalPages : 2