SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

گرفتن روزه بدل از قربانی بدون عذر شرعی [بدل قربانی]

Questionشخصي كه اعتقاد به گياهخواري داشته و كشتن حيوانات را قبيح مى دانسته، در حج تمتع قرباني نكرده و بجاي آن روزه گرفته است. آيا حج او باطل است و بايد دوباره انجام دهد؟
Answer: حج او صحیح است اما باید قربانی انجام بدهد و در شرایط فعلی می تواند در ایام حج در عید قربان در شهر خود قربانی نماید.

عدم تمکن از قربانی [بدل قربانی]

Questionکسی که تمکن بر ذبح نداشته باشد، تکلیفش چیست؟
Answer: اگر حاجى قدرت بر ذبح نداشته باشد، يعنى نه حيوانى براى قربانى دارد و نه پول آن را، چنين شخصى بايد سه روز در سفر حج و هفت روز پس از بازگشت (مجموعاً ده روز) روزه بگيرد؛ و آن سه روز را كه در سفر حج بجاى قربانى روزه مى‌گيرد، بايد در ماه ذی‌الحجه باشد و احتياط واجب آن است كه از هفتم تا نهم اين ماه باشد و جلوتر نباشد و بايد آن سه روز پشت سر هم باشد؛ و هفت روز ديگر را بايد پس از بازگشت از سفر حج روزه بگيرد و احتياط مستحب آن است كه پی‌درپی بجا آورد.

قرض کردن برای انجام قربانی [بدل قربانی]

Questionکسی که مالی برای تهیه حیوان جهت قربانی نداشته باشد اما امکان قرض کردن را داشته باشد، آیا لازم است قرض کند و قربانی را انجام دهد؟
Answer: حاجى اگر بتواند بدون زحمت و مشقّت قرض كند و مالى داشته باشد كه بتواند قرض خود را ادا نمايد، بايد قرض كند و قربانى نمايد.

فروش لوازم اضافه برای تهیه قربانی [بدل قربانی]

Questionکسی که مالی برای تهیه حیوان قربانی نداشته باشد اما می‌تواند لوازم اضافه را بفروشد و حیوان برای قربانی تهیه کند، آیا لازم است لوازم اضافه را بفروشد و قربانی را انجام دهد؟
Answer: اگر بتواند بدون مشقّت چيزى كه اضافه بر لوازم موردنیاز سفر است بفروشد، بايد آن را فروخته و با پولش قربانى تهيّه نموده و آن را ذبح كند.

گم‌شدن قربانی در حج [بدل قربانی]

Questionدر حج کسی قربانی می‌خرد ولی گم می‌شود و پول هم ندارد، تکلیف حج چه می‌شود؟
Answer: احتیاط آن است که سه روز در انجام‌ روزه بگیرد و هفت روز پس از بازگشت، ولی درهرحال می‌تواند بعد از بازگشت در ذی‌الحجه قربانی کند و یا بگوید برایش قربانی کنند.

ناتوانی از روزه روز هفتم ذی‌الحجه [بدل قربانی]

Questionکسی که وظیفه او گرفتن سه روز روزه هفتم و هشتم و نهم ذی‌الحجه می‌باشد اگر نتواند روز هفتم را روزه بگیرد، تکلیفش چیست؟
Answer: اگر به عللى نتوانست روز هفتم ذی‌الحجه روزه بگيرد، روز هشتم و نهم را روزه مى‌گيرد و يك روز ديگر را پس از مراجعت از منى در مکه مى‌گيرد.

روزه ایام تشریق در منی [بدل قربانی]

Questionحکم روزه گرفتن ایام تشریق (یازدهم، دوازدهم و سیزدهم ذی‌الحجه) در منی چیست؟
Answer: جايز نيست سه روز روزه بدل قربانی را در ايّام تشريق (روزهای یازدهم، دوازدهم و سیزدهم ذی‌الحجه) در منى بگيرد. روزه ايّام تشريق براى همه‌کسانی که در حج و سرزمین منا به سر می‌برند حرام است، چه حج بجا بياورد يا نياورد.

سه روز روزه بدل قربانی در سفر [بدل قربانی]

Questionآیا سه روز روزه بدل قربانی را می‌توان در سفر یا مکه بجا آورد؟
Answer: حاجى مى‌تواند سه روز روزه مذكور را در سفر بگيرد و لازم نيست در مکه قصد اقامت ده روز كند؛ بلكه اگر براى ماندن در مکه سه روز هم مهلت ندارد، مى‌تواند باقيمانده آن را در بين راه بگيرد.

قدرت بر ذبح پیدا کردن در اثنا یا بعد از سه روز روزه گرفتن [بدل قربانی]

Questionاگر کسی که وظیفه او روزه بدل قربانی می‌باشد، در اثناء یا بعد از سه روز روزه گرفتن، قدرت بر ذبح پیدا کند، تکلیفش چیست؟
Answer: هرگاه پس از بجا آوردن سه روز روزه، قادر بر ذبح قربانى شد، احتياط واجب آن است كه ذبح كند؛ و اگر قبل از تمام شدن سه روز قدرت بر ذبح پيدا كرد، بايد ذبح نمايد.

نگرفتن روزه بدل قربانی تا پایان ذی‌الحجه [بدل قربانی]

Questionکسی که وظیفه او گرفتن سه روز روزه بدل قربانی می‌باشد اگر تا پایان ذی‌الحجه روزها را نگرفت، تکلیفش چیست؟
Answer: اگر سه روز روزه را نگرفت تا ماه ذی‌الحجه تمام شد، بايد خودش، يا نايبش، در ماه ذی‌الحجه سال آينده در منى قربانى كند.

هفت روز روزه بدل قربانی در سفر [بدل قربانی]

Questionآیا هفت روز روزه بدل قربانی را می‌توان در سفر یا مکه بجا آورد؟
Answer: جايز نيست هفت روز مذكور را در مکه يا در بين راه روزه بگيرد؛ مگر این‌که قصد اقامت در مکه را داشته باشد. در اين صورت، اگر مدّتى صبر كند كه در آن مدّت مى‌توانست به وطنش بازگردد، پس‌ازآن مى‌تواند روزه‌ها را شروع كند.

قصد اقامت در غیر مکه قبل از بازگشت به وطن و گرفتن هفت روز روزه بدل قربانی [بدل قربانی]

Questionاگر کسی قبل از رسیدن به وطن، در غیر مکه قصد اقامت کند، آیا می‌تواند هفت روز روزه بدل قربانی را بگیرد؟
Answer: هرگاه در غير مکه اقامت كند، چه در بين راه باشد يا شهر ديگر مثلاً جدّه، نمى‌تواند هفت روز روزه را در انجام‌ بگيرد؛ هرچند به مقدارى صبر كند كه اگر به سمت وطنش حركت مى‌كرد به وطن مى‌رسيد.

قصد اقامت در غیر وطن بعد از بازگشت به وطن برای گرفتن هفت روز روزه بدل قربانی [بدل قربانی]

Questionاگر کسی بعد از رسیدن به وطن، در غیر وطن قصد اقامت کند، آیا می‌تواند هفت روز روزه بدل قربانی را بگیرد؟
Answer: لازم نيست پس از بازگشت به وطن، حتماً در محل زندگى روزه بگيرد، بلكه اگر در جاى ديگرى نيز قصد اقامت كند مى‌تواند روزه بگيرد.

فوت کردن قبل از بجا آوردن روزه‌های بدل قربانی [بدل قربانی]

Questionاگر کسی که وظیفه او روزه بدل قربانی می‌باشد، قبل از انجام‌ روزه‌ها فوت کند، تکلیف چیست؟
Answer: اگر قدرت بر روزه گرفتن پيدا كرد و قبل از انجام‌ روزه‌ها فوت نمود، بر ولی او واجب است سه روز را قضا كند و احتياط واجب آن است كه هفت روز را نيز قضا نمايد.

ناتوانی از انجام‌ سه روز روزه بدل قربانی در مکه [بدل قربانی]

Questionاگر حاجی نتواند سه روز روزه بدل قربانی را در مکه بجا آورد، وظیفه‌اش چیست؟
Answer: اگر نتوانست سه روز روزه در مکه را، در انجام‌ بجا آورد و به وطن بازگشت، درصورتی‌که ماه ذی‌الحجه باقى است مى‌تواند در وطن روزه بگيرد، ولى با هفت روز روزه فاصله دهد.
TotalPages : 1