SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

نیابت در قربانی و شرایط ذابح [نیابت در قربانی]

Questionآیا لازم است قربانی شخصاً انجام شود یا این‌که می‌توان نائب گرفت؟ و آیا نائب شرایط خاصی باید داشته باشد؟
Answer: قربانى را مى‌توان شخصاً ذبح نمود، يا به ديگرى نيابت داد و درهرصورت نيّت را خود حاجى مى‌كند و لازم نيست نايب دقیقاً شناخته‌شده باشد؛ بلكه شناخت اجمالى او كافى است و نيز لازم نيست ذبح كننده شيعه اثناعشرى باشد، بلكه تمام كسانى كه ذبيحه آن‌ها پاك و حلال است مى‌توانند ذبح كنند؛ هرچند شيعه بودن بهتر است.

انجام قربانی توسط سازمان‌های مسئول [نیابت در قربانی]

Questionاگر سازمانی مسئول قربانی کردن شود آیا کفایت می‌کند و محرم می‌تواند بعدازآن تقصیر کند و از احرام خارج شود؟
Answer: هرگاه سازمان‌های مسئول پول قربانى را بگيرند و با برنامه‌ريزى مورداطمینانى قربانى حجاج را انجام دهند مانعى ندارد، ولى بايد تقصير و خارج شدن از احرام بعد از اطمينان به انجام قربانى صورت گيرد.

ذکر نام منوب‌عنه توسط نائب در قربانی [نیابت در قربانی]

Questionآیا کسی که وکیل (نائب) دیگری شده تا قربانی را انجام دهد باید نام موکل را ببرد؟
Answer: لازم نيست وكيل (نائب) نام كسى را كه براى او قربانى مى‌كند بر زبان جارى سازد (هرچند نام بردن بهتر است)؛ حتّى اگر از روى اشتباه نام شخص ديگرى را ببرد ضرر ندارد و براى موكّل اصلى، كه پول داده، واقع مى‌شود.

احتمال صحیح انجام ندادن شرایط قربانی توسط نائب [نیابت در قربانی]

Questionاگر بعد از انجام‌ ذبح توسط نائب، منوب‌عنه احتمال دهد که نائب شرایط را درست عمل‌نکرده است، آیا ذبح نائب کفایت می‌کند؟
Answer: اگر شخصى را مأمور خريدارى حيوان قربانى و ذبح آن كند و نايب مأموريتش را انجام دهد و پس‌ازآن حاجى احتمال دهد كه نايب به شرايط درست عمل‌نکرده، آن ذبح كافى است و نبايد به اين احتمال توجّه‌ی كند.

اطمینان به انجام ذبح توسط نائب [نیابت در قربانی]

Questionآیا گمان به ذبح قربانی توسط نائب کفایت می‌کند یا باید یقین داشته باشد؟
Answer: كسى كه به ديگرى وكالت مى‌دهد تا قربانى را بخرد و ذبح كند، بايد علم يا اطمينان پيدا كند كه نايب آن كار را انجام داده و گمان كفايت نمى‌كند.

عمل طبق فتوای مرجع نائب در قربانی [نیابت در قربانی]

Questionکسی که نائب برای قربانی شده است باید طبق فتوای چه کسی عمل کند؟ (طبق فتوای مرجع منوب‌عنه عمل کند یا طبق فتوای مرجع خودش؟)
Answer: نايب در مسائل قربانى و مانند آن، بايد مطابق فتواى مرجع خودش عمل كند، نه منوب‌عنه.

ضامن بودن نائب قربانی جاهل مقصر [نیابت در قربانی]

Questionآیا نائبی قربانی که به خاطر اشتباه یا جهل به مسئله برخلاف دستور شرع عمل کرده، ضامن است؟ و آیا لازم است قربانی دوباره انجام شود؟
Answer: اگر نايب براثر اشتباه، يا جهل به مسائل شرعى، برخلاف دستور شرع عمل كرد، اگر مقصّر باشد ضامن است و درهرصورت بايد دوباره قربانى انجام گيرد.

نائب گرفتن برای قربانی توسط نائب [نیابت در قربانی]

Questionآيا وكيل حق دارد ديگرى را وكيل در ذبح قربانى كند؟
Answer: شخصى كه حج نيابتى بجا مى‌آورد، مى‌تواند شخص ثالثى را براى قربانى وكيل كند و نيّت قربانى را نايب اصلى مى‌كند ولی اگر شرط كرده كه خودش قربانى كند، نمی‌تواند به ديگرى وكالت دهد.

انجام قربانی توسط نائب قبل از حلق یا تقصیر منوب‌عنه [نیابت در قربانی]

Questionدرصورتی‌که برای قربانی نائب گرفته‌شده باشد آیا نائب می‌تواند قبل از حلق یا تقصیر منوب‌عنه قربانی را انجام دهد؟
Answer: كسانى كه از طرف ديگران و به نيابت از آنان قربانى مى‌كنند، بايد قبل از حلق يا تقصير كسى كه آن‌ها را نايب كرده قربانى را ذبح كنند.

قربانی برای دیگری بدون اخذ وکالت [نیابت در قربانی]

Questionشخصى بدون آن‌که صریحاً وكالت بگيرد از سوى همسر يا دوستش قربانى مى‌كند، ولى مطمئن است كه اگر به آن‌ها بگويد راضى هستند و خوشحال مى‌شوند. آيا اين مقدار اذن فحوا كافى است؟
Answer: كافى نيست؛ مگر این‌که او را وكيل كرده باشند.

ضامن پول قربانی که بدون اخذ وکالت از دیگری ذبح‌شده [نیابت در قربانی]

Questionبعضى از حجاج محترم بدون اخذ وكالت از دوستانشان، براى آن‌ها قربانى مى‌كنند. آيا اين قربانى كافى است؟ اگر كافى نيست، پول قربانى بر عهده كيست؟
Answer: كفايت نمى‌كند و پول بر عهده كسى است كه آن را هزينه كرده است؛ مگر این‌که كسى او را فريب داده باشد كه از فریب‌دهنده مى‌گيرد.

پرداخت وجه گوسفند قربانی به صاحب آن بعد از انجام‌ قربانی [نیابت در قربانی]

Questionنايب به تعداد افرادى كه به او نيابت داده‌اند از صاحب گوسفند، بعد از توافق بر قيمت، گوسفند مى‌گيرد، سپس یکی‌یکی گوسفندان را به نيّت افرادى كه وكالت داده‌اند سر مى‌برد، پس‌ازآن پول گوسفندان را به صاحبش مى‌پردازد، آيا قربانى آن‌ها صحيح است؟
Answer: اشكالى ندارد.

قربانی کردن گوسفندی که پول آن پرداخت‌نشده [نیابت در قربانی]

Questionشخصى ده رأس گوسفند براى خود و نُه نفر ديگر خريده و قربانی كرده است. پس ‌از انجام كار، يقين مى‌كند كه فقط پول نُه گوسفند را پرداخته، وظيفه‌اش نسبت به پول گوسفند ديگر چيست؟ اگر صاحب گوسفند را نيابد چه كند؟ و معيار در پرداخت قيمت آن گوسفند در ايران، ارز كدام كشور است؟
Answer: هرگاه اميدى به يافتن صاحبش نداشته باشد، پول آن را از طرف صاحب اصلى به فقيرى صدقه مى‌دهد و معيار ريال عربستان و قیمت ارز آزاد است.

مقدم کردن ذبح قربانی منوب‌عنه بر قربانی خود [نیابت در قربانی]

Questionآيا نايب مى‌تواند قبل از ذبحِ قربانىِ خود، براى ديگران ذبح كند؟
Answer: مانعى ندارد.

نیابت دادن به دو نفر برای قربانی [نیابت در قربانی]

Questionشخصى آقاى زيد را وكيل كرد كه از طرف او قربانى كند، سپس به ديگرى نيابت داد كه اين كار را انجام دهد؛ ولى وكيل اوّل قربانى را ذبح كرد. چه حكمى دارد؟
Answer: اگر اوّلى را از وكالت عزل نكرده، قربانى مذكور كفايت مى‌كند و مجرّد نيابت دادن به شخص دوّم، عزل اوّلى از نيابت نيست.

تهیه قربانی برای چند نفر با پول مشترک [نیابت در قربانی]

Questionجمعى از حجاج پول روی‌هم مى‌گذارند و شخصى با پول مشترك براى همه آن‌ها گوسفند مى‌خرد و به نيّت هرکدام گوسفندى مى‌كشد. آيا چنين قربانى صحيح است؟ درصورتی‌که گوسفندان از جهت قيمت متفاوت باشند، با توجّه به این‌که سهم پول همه آن‌ها مساوى بوده، چه حكمى دارد؟
Answer: اگر همه صاحبان پول راضى باشند اشكال ندارد.

فراموش کردن قربانی توسط نائب [نیابت در قربانی]

Questionهرگاه شخصى براثر عذرى نتواند خودش قربانى کند و دیگرى را مأمور این کار نماید و نایب فراموش کند و در مدینه یا ایران یادش بیاید که قربانى نکرده، وظیفه‌اش چیست؟
Answer: حج او اشکالى ندارد، ولى قربانى بر ذمّه‌اش می‌ماند. اگر ماه ذی‌الحجه تمام نشده، در وطنش قربانى می‌کند. در غیر این صورت، در سال آینده در ماه ذی‌الحجه قربانى می‌نماید.

شک نائب در انجام قربانی [نیابت در قربانی]

Questionاگر کسی که برای قربانی نائب شده است شک کند براى منوب‌عنه قربانى کرده یا نه، وظیفه‌اش چیست؟
Answer: بايد قربانى كند.

چگونگی نیت نائب در قربانی برای چند نفر [نیابت در قربانی]

Questionکسی که در قربانگاه از جانب چند حاجی وکالت در قربانی دارد باید برای هرکدام تک‌تک نیت کند یا می‌تواند یک نیت کلی از جانب همه کند؟
Answer: در فرض سؤال نائب باید برای هرکدام جداگانه نیت کند اما لازم نیست نیت را بر زبان جاری کند و همین‌که می‌داند قربانی برای چه کسی است کافی می‌باشد.
TotalPages : 1