SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

محل عرفات و زمان وقوف آن [وقوف به عرفات]

Questionعرفات کجاست؟ و حجاج چه زمانی باید در انجام‌ باشند؟
Answer: دومین واجب از واجبات حج، وقوف به عرفات است. عرفات بيابانى است در حدود بيست كيلومترى مکه، كه امروز به‌صورت نيمه مشجّر درآمده و واجب است حجاج از ظهر تا غروب روز نهم ذی‌الحجه در انجام‌ بمانند.

چگونگی وقوف به عرفات [وقوف به عرفات]

Questionنحوه وقوف به عرفات چگونه باید باشد؟
Answer: احتياط آن است كه از اوّل ظهر تا غروب آفتاب در انجام‌ توقّف كنند، خواه سواره باشند يا پياده، در حال حركت باشند يا نشسته، در حال بيدارى باشند و يا مقدارى خواب و مقدارى بيدار و مستحب مؤكّد است كه در اين مدّت مشغول ذكر خدا و توجّه به ذات پاك او و توبه و دعا باشند، كه فضيلت دعا و نيايش در اين زمان و مكان بى‌نظير است.

بی‌هوش یا خواب بودن تمام‌وقت وقوف به عرفات [وقوف به عرفات]

Questionتکلیف کسی که تمام‌وقت وقوف به عرفات بی‌هوش و یا خواب باشد، چیست؟
Answer: اگر در تمام‌وقت بی‌هوش يا خواب باشد، وقوف او باطل است، ولى چنانچه قبل از ظهر به عرفات آمده و نيّت كرده، صحيح است.

نیت وقوف به عرفات [وقوف به عرفات]

Questionآیا برای وقوف به عرفات نیت لازم است؟ و نیت آن چگونه است؟
Answer: وقوف در عرفات عبادت است و بايد با نيّت و قصد قربت همراه باشد. نيّت آن عبارت خاصی ندارد، همين مقدار كه در دل قصد كند كه در عرفات از ظهر تا غروب براى خدا توقّف مى‌كند كافى است.

کوچ کردن عمدی از عرفات قبل از غروب [وقوف به عرفات]

Questionتکلیف کسی که قبل از غروب آفتاب از عرفات کوچ کند چیست؟ اگر دوباره قبل از غروب به عرفات برگردد، آیا لازم است کفاره بپردازد؟
Answer: هرگاه از روى عمد قبل از غروب آفتاب از عرفات كوچ كند و بازنگردد، گناه كرده و بايد يك شتر در منى (و احتیاطاً در روز عيد) قربانى كند (و اگر نتواند شتر قربانى كند، بايد هيجده روز روزه بگيرد) و درهرصورت حجش صحيح است و اگر قبل از غروب آفتاب دوباره به عرفات بازگردد و تا غروب در انجام‌ بماند و سپس كوچ كند، كفّاره‌اى بر او واجب نيست.

کوچ کردن از عرفات قبل از غروب به خاطر فراموشی یا جهل [وقوف به عرفات]

Questionتکلیف کسی که از روی فراموشی یا جهل به مسئله قبل از غروب آفتاب از عرفات کوچ کند، چیست؟
Answer: هرگاه قبل از غروب آفتاب كوچ كند، اگر از روى فراموشى يا ندانستن مسئله باشد، درصورتی‌که يادش بيايد اگر امكان دارد بايد بازگردد و اگر مراجعت نكند گناهكار است و بنا بر احتياط كفّاره نيز دارد و اگر يادش نيامد چيزى بر او نيست.

مقدار واجب وقوف در عرفات [وقوف به عرفات]

Questionچه مدت از وقوف در عرفات از ارکان حج است؟
Answer: گرچه وقوف در عرفات در تمام‌وقت آن (از ظهر تا غروب روز نهم) واجب است و تركش گناه مى‌باشد، ولى تمام آن از اركان حج نيست. بلكه ركن حج فقط مقدارى از اين مدّت است؛ يعنى اگر كسى تنها مقدارى از ظهر تا غروب را در عرفات توقّف كند، حجش صحيح است و اگر عمداً وقوف را در تمام اين مدّت ترك كند حج او باطل خواهد شد و وقوف در شب عيد، كه «وقوف اضطرارى» نام دارد، براى او كفايت نمى‌كند.

وقوف اضطراری عرفات [وقوف به عرفات]

Questionکسی که به دلیلی نتواند وقوف در عرفات را درک کند، وظیفه‌اش چیست؟
Answer: كسى كه موفّق به درك وقوف در عرفات از ظهر تا غروب نشود، واجب است مقدارى از شب عيد را ـ هرچند كم باشد ـ در انجام‌ توقّف كند، بنابراين اگر براثر موانع، زمانى به عرفات برسد كه مردم ازآنجا كوچ كرده باشند، مقدارى از شب را مى‌ماند، سپس به‌سوی مشعر مى‌رود، به‌شرط آن‌که قبل از طلوع آفتاب روز عيد خود را به مشعرالحرام برساند و اين را «وقوف اضطرارى عرفات» مى‌گويند و اگر موفّق بر وقوف اضطرارى نيز نشد، يعنى نتوانست چيزى از شب را در انجام‌ بماند، كافى است مقدارى از وقوف مشعرالحرام را، درك كند. در اين صورت نيز حجش صحيح است.

ترک عمدی وقوف اضطراری عرفات [وقوف به عرفات]

Questionکسی که به خاطر عذر نتوانسته است وقوف اختیاری عرفات را درک کند و وظیفه او وقوف اضطراری باشد، اما عمداً وقوف اضطراری را ترک کند، تکلیفش چیست؟
Answer: اگر كسى براثر عذرى موفّق بر وقوف در عرفات در روز نهم ذی‌الحجه نشود و شب عيد را هم عمداً و بدون هيچ عذرى وقوف نكند، حج او باطل مى‌شود؛ هرچند وقوف در مشعرالحرام را درك نمايد.

اعتبار علامت‌های مشخص‌کننده حدود عرفات و مشعر و منی [وقوف به عرفات]

Questionآيا حدودى كه براى «عرفات» و «مشعر» و «منى» مشخص‌شده و علاماتى كه نصب‌کرده‌اند، جهت مناسك حج اعتبار دارد؟
Answer: آرى معتبر است.

لک دیدن زنی که از حیض پاک‌شده در عرفات [وقوف به عرفات]

Questionزنى كه عادت ماهانه‌اش (مثلاً) شش روز بوده، در حال عادت براى عمره تمتّع مُحرم مى‌شود. روز هشتم ذی‌الحجه كه روز ششم عادت اوست پاك مى‌گردد و پس از غسل اعمال عمره تمتّع را انجام مى‌دهد و براى حج تمتّع محرم مى‌شود، ولى ظهر روز نهم در عرفات لك مى‌بيند و نمى‌داند كه آيا اين لك بينى پس از ده روز ادامه خواهد داشت تا آن را استحاضه حساب كند و اعمال قبلى‌اش صحيح باشد، يا قبل از ده روز قطع مى‌گردد تا احكام حيض داشته باشد. وظيفه‌اش چيست؟ اگر در همين فرض در مشعر لك ببيند تكليفش چه مى‌باشد؟
Answer: چنانچه کاملاً پاک‌شده باشد عمره او هنگام پاك بودن صحيح است و ديدن لك بعدازآن ضررى به آن نمى‌زند؛ (زيرا طُهر متخلّل بنا بر اقوى حكم حيض را ندارد).

لک دیدن زن در عرفات و یقین به ادامه خون حیض بودن [وقوف به عرفات]

Questionاگر زنی که از حیض پاک‌شده بوده و اعمال عمره را انجام داده در عرفات يا مشعر لك ببیند و همان ‌وقت يقين پيدا كرد كه خون حيض است و قبلاً در حال انجام اعمال عمره پاك نبوده، با توجّه به این‌که وقتِ وقوفِ اختيارى يا اضطرارى باقى است، ولى براى بازگشت به مکه و انجام اعمال عمره تمتّع وقت ندارد، وظيفه‌اش چيست؟
Answer: بايد به حج اِفراد عدول كند و بعد از اتمام حج، عمره مفرده بجا آورد.

وضع حمل در عرفات [وقوف به عرفات]

Questionزنی در عرفات حال احرام وضع حمل نموده است، حکم حج او و بچه‌اش چیست؟
Answer: حج او اشکالی ندارد. درصورتی‌که کاری برخلاف احرام انجام داده باید کفاره دهد و فرزند او فرد سعادتمندی خواهد بود ان شاء الله.

کراهت صعود به جبل الرحمه [وقوف به عرفات]

Questionآيا قبل از نيّت وقوف به عرفات صعود به «جبل الرحمة» (كوهى كه در وسط عرفات است) كراهت دارد، يا پس‌ازآن؟
Answer: فقط در وقت وقوف كراهت دارد.

نمازخواندن در جبل الرحمه [وقوف به عرفات]

Questionنمازخواندن روی کوه جبل الرحمه چه حکمی دارد؟
Answer: نمازخواندن باطل نیست ولی وقوف بر جبل الرحمه در روز عرفه کراهت دارد.
TotalPages : 1