SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

موارد تبدیل حج تمتع به حج افراد [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionبه‌طورکلی در چه مواردى حج تمتّع تبديل به حج افراد مى‌شود؟
Answer: درصورتی‌که وقت براى انجام اعمال عمره تمتّع تنگ باشد، يا مانعى مانند حيض يا نفاس وجود داشته باشد تبديل به حج افراد مى‌شود.

عدم فرصت انجام عمره تمتع به خاطر تنگی وقت [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionوظیفه کسی که دیر وارد مکه شده است و فرصت به‌جا آوردن عمره تمتع را ندارد، چیست؟
Answer: هرگاه شخصى كه احرام عمره بسته، به سبب عذرى دیرهنگام وارد مکه شود، به‌طوری‌که اگر بخواهد عمره به‌جا آورد وقت وقوف به عرفات مى‌گذرد، يا مى‌ترسد كه وقت آن بگذرد، چنين شخصى بايد از حج تمتّع (عمره تمتع) به حج افراد عدول كند و با همان احرام عمره تمتّع كه عدول به اِفراد كرده به عرفات برود و مثل ساير حجاج تمام اعمال حج را به‌جز قربانى كه بر او واجب نيست انجام دهد؛ و به‌این‌ترتیب حج او كامل مى‌شود و پس از بجا آوردن اعمال حج، عمره مفرده بجا آورد و حج او صحيح است و كفايت از حجةالاسلام مى‌كند.

بدون احرام وارد مکه شدن به خاطر عذر در تنگی وقت [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionوظیفه کسی که به خاطر عذری بدون احرام وارد مکه شده و وقت نیز تنگ باشد، چیست؟
Answer: اگر شخصى به خاطر عذرى بدون احرام وارد مکه شود و وقت هم تنگ باشد، بايد براى حج اِفراد در مکه احرام ببندد و اعمال حج را بجا آورد و پس‌ازآن، عمره مفرده انجام دهد و حجش صحيح است.

عمداً بدون احرام وارد مکه شدن و باطل کردن عمره [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionحکم کسی که بدون عذر برای عمره تمتع احرام نبندد و عمداً بدون احرام وارد مکه شود و عمره خود را باطل کند، چیست؟
Answer: هرگاه عمداً و بدون عذر احرام نبندد و عمره خود را باطل كند و وقت براى عمره تمتّع تنگ شود، احتياط واجب آن است كه حج اِفراد بجا آورد و پس‌ازآن عمره مفرده انجام دهد. در سال بعد نيز حج ديگرى بجا آورد.

تأخیر انداختن عمدی اعمال عمره تمتع و تنگ شدن وقت [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionحکم کسی که بعد از احرام عمره تمتع عمداً اعمال عمره تمتع را انجام ندهد و تأخیر بیندازد تا وقت تنگ شود، چیست؟
Answer: هرگاه براى عمره تمتّع واجب احرام ببندد و عمداً تأخیر بيندازد تا وقت براى عمره تمتّع تنگ شود، احتياط واجب آن است كه حج اِفراد بجا آورد و پس‌ازآن عمره مفرده انجام دهد. در سال بعد نيز حج ديگرى بجا آورد.

منظور از تنگی وقت در عمره تمتع [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionمنظور از تنگی وقت در عمره تمتع چیست؟
Answer: منظور از تنگى وقت در عمره تمتع، خوف نرسيدن به وقوف اختيارى عرفه است، كه وقت آن از ظهر روز نهم ماه ذی‌الحجه تا غروب آفتاب است.

تنگی وقت نسبت به عمره در حج مستحبی [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionوظیفه کسی که قصد دارد حج مستحبی بجا آورد اما فرصت برای انجام عمره قبل از حج ندارد چیست؟
Answer: كسى كه قصد دارد حج مستحبی بجا آورد و پس از ورود به مکه متوجّه مى‌شود كه وقت تنگ است، به حج اِفراد عدول مى‌كند؛ يعنى مستقیماً به اعمال حج اِفراد مى‌پردازد و عمره مفرده بر او واجب نيست.

نیت احرام حج افراد ابتدا در تنگی وقت عمره تمتع [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionآیا کسی که یقین دارد وقت تنگ است و نمی‌تواند عمره تمتع را انجام دهد آیا می‌تواند از همان ابتدا نیت احرام حج افراد کند؟
Answer: كسى كه وظيفه‌اش حج تمتّع است و به هنگام احرام يقين دارد كه اگر بخواهد عمره تمتّع بجا آورد به وقوف عرفات نمى‌رسد، چنين شخصى مى‌تواند از همان ابتدا به نيّت حج اِفراد محرم شود و پس ‌از انجام حج، عمره مفرده بجا آورد و اعمالش صحيح است.

وظیفه حائض یا نفساء در تنگی وقت عمره تمتع [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionتکلیف زنی که به خاطر عادت ماهانه نتواند طواف و نماز طواف عمره تمتع را قبل از وقوف به عرفات انجام دهد چیست؟
Answer: هرگاه زن گرفتار عادت ماهانه یا نفاس شود و نتواند طواف و نماز طواف را، كه شرط آن طهارت است، پيش از رسيدن زمان اعمال حج (و وقوف به عرفات) انجام دهد و اگر بخواهد صبر كند تا پاك شود مى‌ترسد وقت وقوف به عرفات بگذرد، بايد از حج تمتّع (عمره تمتع) به حج افراد عدول كند و با همان احرام به عرفات برود و اعمال حج را انجام دهد و بعد از بازگشت به مکه و پاك شدن، طواف‌های حج و نمازهاى طواف را انجام دهد و پس از اتمام حج براى عمره مفرده به مسجد تنعيم رفته و ازآنجا محرم شود و اعمال عمره مفرده را انجام دهد و احتياط واجب آن است كه در پايان آن طواف نساء را نيز بجا آورد. خواه حائض شدن قبل از احرام باشد، يا بعد از احرام. حكم زن زائو نيز همين است.

پاک شدن از حیض صبح روز نهم در عرفات [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionزنى که اعمال عمره تمتّع خود را به جهت عادت شدن انجام نداده است صبح روز نهم در عرفات پاک می‌شود ولى آمدن به مکه جهت انجام اعمال عمره تمتّع به دلیل ازدحام در مسیر و یا نداشتن همراه امکان ندارد، وظیفه‌اش چیست؟
Answer: حج او تبدیل به افراد شده است و باید ادامه دهد و بعد از اتمام حج، عمره مفرده بجا آورد.

لکه بینی زن در غیر عادت وقتیه و عددیه در حج [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionخانمى که عادت ماهانه وقتیّه و عددیّه داشته و مثلاً روز هفتم ماه پاک می‌شده، همان روز پاک می‌شود و پس ‌از انجام غسل اعمال عمره‌اش را بجا می‌آورد. روز بعد لک می‌بیند و دوباره غسل می‌کند و اعمالش را بجا می‌آورد. تا روز نهم که به سمت عرفات حرکت می‌کند پاک بوده، ولى روز یازدهم دوباره لک می‌بیند. آیا حجش مبدّل به اِفراد شده است؟
Answer: در فرض مذکور وظیفه او همان حج تمتّع است و اعمال او صحیح بوده است.

زن مستحاضه ای که به گمان حیض حجش را به افراد تبدیل کرده [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionخانمى روز هشتم ذی‌الحجه خون دید. خیال کرد عادت ماهانه است، بدین‌جهت احرامش را تبدیل به حج افراد کرد، سپس در عرفات متوجّه شد که مستحاضه است. اکنون وظیفه‌اش چیست؟
Answer: اگر وقت عمره تمتّع تنگ‌شده، حج افراد را تمام می‌کند و اگر حج واجب بوده، پس از اعمال حج، عمره مفرده‌ای بجا آورد.

انجام اعمال عمره در حال حیض [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionزنى در حال حیض اعمال عمره را انجام داده و پس از اتمام اعمال عمره متوجّه شده که در آن حال پاک نبوده است، وظیفه‌اش چیست؟
Answer: اگر وقت دارد باید طواف و نماز آن را دوباره در حال پاکى بجا آورد و اگر وقت ندارد حج او مبدّل به حج افراد می‌شود و عمره مفرده‌ای بعد از حج بجا می‌آورد.

تأخیر انداختن عمره مفرده حج افراد به بعد از اعمال حج سال بعد [فصل یازدهم تبدیل حج تمتع به افراد]

Questionكسى كه حجش تبديل به حج افراد شده و بايد بعد از حج عمره مفرده بجا آورد، اگر همان سال عمره مفرده را انجام ندهد، بلكه سال بعد كه به حج مى‌رود، عمره مفرده را بعد از اعمال حج بجا آورد، آيا كفايت مى‌كند؟
Answer: بايد توجّه داشت كه عمره مفرده را در هرماه از سال مى‌توان انجام داد؛ ولى چون وجوب آن ظاهراً فورى است، بنا بر احتیاط واجب نبايد تأخیر بيندازد.
TotalPages : 1