SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

انجام عمره تمتع و ترک حج تمتع با عذر و بدون عذر [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionوظیفه کسی که بعد از انجام‌ عمره تمتع (با عذر یا بدون عذر)، حج تمتع را ترک کند، چیست؟
Answer: هرگاه كسى عمره تمتّع را بجا آورد و از احرام خارج شود و بخواهد از انجام‌ مراسم حج خوددارى كند اگر به علّت بيمارى يا مانع ديگرى باشد گناهى ندارد و چنانچه سال اوّل استطاعت او بوده معلوم مى‌شود مستطيع نبوده است و اگر حج قبلاً بر او واجب شده، بايد سال ديگر حج تمتّع را به‌طور كامل انجام دهد؛ امّا اگر بدون عذر از انجام‌ حج منصرف شود گناه كرده (خواه حج واجب باشد، يا مستحب) و چيز ديگرى بر او نيست و بايد در سال ديگر حج واجب خود را انجام دهد و درهرحال احتياط واجب آن است كه طواف نساء و نماز آن را بجا آورد.

خروج از مکه بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionآیا کسی که عمره تمتع را انجام داده است قبل از شروع حج می‌تواند از مکه خارج شود؟
Answer: كسى كه عمره تمتّع را بجا آورده واجب است در مکه بماند تا مراسم حج را نيز انجام دهد (خواه حج واجب باشد، يا حج مستحبی) و در صورتى مى‌تواند از مکه خارج شود كه اطمينان داشته باشد مى‌تواند به‌موقع بازگردد و حج را بجا آورد، بنابراين رفتن به نقاط نزديك، مانند غار حرا و امثال آن، كه مشكلى در امر حج ايجاد نمى‌كند، مانعى ندارد.

احرام دوباره به خاطر خروج از محدوده حرم [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionکسی که بعد از اتمام عمره تمتع از محدوده حرم خارج‌شده است، آیا برای ورود دوباره به مکه، لازم است محرم شود؟
Answer: هرگاه براى انجام كارى بعد از اتمام عمره از مکه خارج شود، چنانچه در همان ماه بازگردد، احرام بر او واجب نيست. مثلاً در اوایل ماه ذی‌القعده عمره تمتّع را بجا آورده و از مکه خارج‌شده و به جدّه يا جاى ديگر خارج از محدوده حرم رفته و در همان ماه ذی‌القعده بازگشته است، بر چنين شخصى احرام واجب نيست؛ امّا اگر در ماه بعد وارد شود بايد محرم گردد و دوباره عمره بجا آورد و همين، عمره تمتّع او حساب مى‌شود و احتیاط آن است كه براى عمره سابق يك طواف نساء و نماز طواف بجا آورد.

خارج شدن خدمه کاروان از مکه بعد از انجام‌ عمره [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionآیا خدمه کاروان بعد از انجام‌ عمره می‌توانند از مکه خارج شوند و در بازگشت به مکه آیا دوباره باید محرم شوند و عمره بجا آورند؟
Answer: خدمه کاروان‌ها مى‌توانند عمره تمتّع را بجا آورند و از احرام خارج شوند، سپس براى انجام كارهاى ضرورى به جدّه، يا مدينه، يا مانند آن بروند، ولى بايد مطمئن باشند كه به‌موقع به حج مى‌رسند و احتياط واجب آن است كه وقتى مى‌خواهند خارج شوند محرم به احرام حج شوند و تا موقع انجام اعمال حج در احرام بمانند؛ امّا اگر اين كار موجب مشقّت است مى‌توانند بدون احرام خارج شوند؛ و اگر بخواهند به عمره مفرده قناعت كنند (البتّه درصورتی‌که سال اوّل آن‌ها نباشد) جايز است از ادنى الحل محرم شوند؛ مثلاً مى‌توانند از حديبيّه كه در وسط راه جدّه و مکه است محرم شوند و در هر دو صورت اگر از مکه خارج شوند و در همان ماه قمرى كه عمره انجام داده‌اند وارد شوند، احرام مجدّد لازم نيست. در غير اين صورت، بايد براى عمره مفرده ديگرى محرم شوند.

رفتن خدمه کاروان به عرفات و منا بعد از عمره تمتع [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionخدمه کاروان‌ها پس ‌از انجام عمره تمتّع، براى شناختن محل اسكان كاروانيان و كارهاى ديگر به عرفات و منى مى‌روند، سپس به مکه بازمی‌گردند. آيا اين كار جايز است؟
Answer: در این‌گونه موارد، كه مطمئن هستند به‌آسانی به مکه بازمی‌گردند، مانعى ندارد.

رفتن خدمه کاروان یک کیلومتر بعد از مسجد تنعیم، برای کار ضروری [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionگاه محل توزيع كالا در مکه مکرمه يك كيلومتر بعد از مسجد تنعيم است. وظيفه خدمه‌اى كه مجبورند براى گرفتن سهميّه كاروان به آن محل رفت‌وآمد كنند، چيست؟
Answer: رفت‌وآمد به اين مناطق بعد از انجام‌ عمره تمتّع مانعى ندارد و در عمره مفرده، هرگاه قبل از گذشتن ماهى كه در آن عمره انجام داده، خارج شود و بازگردد، تكرار عمره لازم نيست؛ امّا اگر در ماه بعد برگردد، بايد از همان مسجد تنعيم محرم شود و عمره به‌جا آورد، مگر این‌که شغلش به‌طور مرتّب رفت‌وآمد به بيرون حرم باشد.

خروج از مکه پس از عمره تمتع برای کارهای غیرضروری [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionخروج از مکه براى كسانى كه عمره تمتّع انجام داده‌اند، جهت كارهاى غیرضروری، چه حكمى دارد؟
Answer: اگر مطمئن باشند مى‌توانند به‌آسانی برگردند و در همان ماه قمرى بازگردند، چيزى بر آن‌ها نيست و چنانچه از ميقات بگذرند و در ماه بعد برگردند (مثلاً در ذی‌القعده به مدينه رفته و در ذی‌الحجه بازگردند) بايد دوباره محرم شوند و عمره به‌جا آورند و همان عمره تمتّع آن‌ها محسوب مى‌شود و براى عمره سابق احتیاطاً طواف نساء و نماز آن به‌جا آورند.

احرام مجدد به خاطر خروج از مکه [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionكسى كه در ماه ذى‌القعده عمره تمتّع بجا مى‌آورد و در ماه ذى‌الحجه به منى مى‌آيد (با فرض این‌که منى خارج مكه است)، يا به‌جا ديگرى خارج از مکه مى‌رود، ولى از حرم خارج نمى‌شود، اولاً: آيا براى بازگشت به مکه بايد محرم شود؟ اگر بايد محرم شود، از كجا بايد محرم شود؟ ثانیاً: به چه نيّتى محرم شود! عمره تمتّع؟ يا عمره مفرده؟ يا عمره ما فى الذّمه؟
Answer: احرام مجدّد لازم نيست.

خروج خدمه از مکه پس از عمره تمتع در حج نیابی [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionيكى از كارمندان سازمان حج به نيابت از شخصى، به مکه مشرّف شده و ناچار است بعد از عمره تمتّع و قبل از حج از مکه خارج شود و به عرفات برود. آيا لطمه‌اى به حج نيابى‌اش نمى‌خورد؟
Answer: ضررى به حج و نيابتش نمى‌زند؛ ولى احتياط آن است كه در صورت امكان احرام حج ببندد و از مکه خارج شود؛ امّا اگر احرام برايش موجب عسر و حرج است، لازم نيست.

زیارت غار حرا و غار ثور بین عمره و حج [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionاخیراً خطّ كمربندى اطراف مکه از كنار «جبل النور» و «كوه ثور» مى‌گذرد، كه «غار حرا» و «غار ثور» در اين دو كوه قرار دارد. زيارت اين دو مكان مقدّس بين عمره و حج چه حكمى دارد؟
Answer: هيچ‌كدام ضررى ندارد.

خروج از مکه توسط حاجیانی که منزلشان خارج از مکه است [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionمنزل بعضى از حاجيان خارج از مکه است. آيا پس از عمره تمتّع و قبل از احرام حج، مى‌توانند از مکه خارج شوند و به منزل خود بروند؟
Answer: اين مقدار ضررى ندارد و احرام لازم نيست.

تراشیدن سر بین عمره تمتع و حج [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionآيا تراشيدن سر بين عمره تمتّع و حج، جايز است؟ در صورت عدم جواز، كفّاره آن چيست؟
Answer: اصلاح كردن سر با ماشين مانعى ندارد؛ ولى نبايد آن را بتراشد و احتياط آن است كه از اصلاح سر كه مثل تراشيدن است نيز اجتناب ورزد و در صورت تراشيدن، كفّاره آن بنا بر احتياط يك گوسفند است.

تراشیدن صورت بین عمره تمتع و حج [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionآيا تراشيدن صورت بعد از عمره تمتّع و قبل از حج، همانند تراشيدن سر، حرام است؟
Answer: حكم تراشيدن سر را ندارد، بلكه حكم آن مانند زمان‌های ديگر است.

انجام عمره مفرده بین عمره تمتع و حج [فصل دهم اعمال بعد از عمره تمتع و قبل از شروع حج]

Questionآيا انجام عمره مفرده (نفسی یا نیابتی) پس از اتمام عمره تمتّع و قبل از آغاز اعمال حج تمتّع، جايز است؟
Answer: نبايد عمره مفرده بجا آورده شود و اگر بجا آورند صحت آن محل اشكال است، ولى ضررى به عمره و حج تمتّع نمى‌زند.
TotalPages : 1