SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

تبانی بنگاهی با خریدار در خرید ملک [دلالی یا وکالت در معامله]

Questionشخصی ملکی را جهت فروش به بنگاه به مبلغی مشخصی سپرده و قرار شده اگر بالاتر از آن بفروشد برای خودش بردارد و این تفاهم بدون حضور خریدار صورت گرفت ولی بعد از معامله متوجه شده که قبلاً با خریدار به قیمت بالاتر به تفاهم رسیده بوده و بنگاهدار در این معامله مبلغ سه میلیون تومان به جیب می‌‌زند. این معامله چه حکمی دارد و آیا می‌‌توان آن را فسخ کرد؟
Answer: درصورتی‌که صاحب‌ملک راضی به این کارشده باشد مانعی ندارد مگر این‌که در معامله مغبون شده باشد و خیار غبن را هم در قرارداد ساقط نکرده باشد.

دلّالي در فروش کالا [دلالی یا وکالت در معامله]

Questionسودی که دلال از فروش کالای دیگران می‌‌برند چه حکمی دارد؟
Answer: هرگاه جنسى را به كسى دهد و بگويد اين جنس را به اين قيمت براى من بفروش و هر چه زيادتر فروختى مال خودت باشد معامله صحيح است و مقدار زيادى مال دلّال مى‏باشد، همچنين اگر بگويد اين جنس را به اين قيمت به تو فروختم و او بگويد قبول کردم، هرچه زيادتر از آن قيمت بفروشد مال خود اوست.

پرداخت پورسانت به مأمور خرید ادارات [دلالی یا وکالت در معامله]

Questionآیا دادن حق‌الزحمه به مأمورین خرید شرکت‌ها و ادارات که به خاطر خرید برای شرکت یا اداره مراجعه می‌‌کنند صحیح است؟
Answer: چنانچه خريد از آنجا به نفع شركت يا اداره باشد، و فروشنده از محل سود خود چيزى بپردازد و چيزى به قيمت اجناس در فاكتورها اضافه نكند اشكالى ندارد.

وکالت در خرید [دلالی یا وکالت در معامله]

Questionآیا می‌‌توان در قبال خرید کالا برای دیگری بر روی قیمت خرید چیزی اضافه کرد و به او بفروشیم؟
Answer: اگر شخصی کالایی را برای دیگری، به‌عنوان وکيل (یعنی از طرف او) بخرد بايد به همان مقداری که خریده بدهد؛ و می‌تواند حق‌الوکاله خود را دريافت کند. ولي اگر به‌صورت خریدوفروش باشد یعنی به اين عنوان‌ که اين جنس را هزار تومان به تو می‌فروشم باشد می‌تواند هزار تومان بفروشد؛ حتی اگر کمتر از این مقدار خریده باشد.

فروش جنس امانتی به قیمت بیشتر از مقدار تعیین‌شده [دلالی یا وکالت در معامله]

Questionشخصی وسیله خود را با قیمت مشخص‌شده جهت فروش به‌طور امانت به شرکتى تحویل می‌دهد و آن شرکت ممکن است آن وسیله را بیشتر از قیمت مشخص‌شده به فروش برساند، مقدار اضافه بر قیمت معیّن شده، حقّ صاحب‌مال است، یا حقّ شرکتى که آن وسیله را فروخته است؟
Answer: درصورتی‌که وسیله را به‌صورت امانت باشد، قیمت اضافى متعلّق به صاحب وسیله است مگر این‌که مسئولین شرکت هنگام امانت‌گذاری تصریح کنند که مبلغ اضافه از آن آن‌ها می‌باشد.

معامله هم‌زمان وکیل و موکل [دلالی یا وکالت در معامله]

Questionاگر وکيل و موکّل درآن‌واحد معاملات جداگانه‌ای انجام دهند، حکم چيست؟
Answer: هر دو معامله باطل است. زيرا اقدام موکّل در این‌گونه موارد، به معني عزل وکيل نيست. شايد تصوّر می‌کرده که وکيل اقدام نکرده، لذا خودش اقدام می‌کند.
TotalPages : 1