SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

اخذ تورم توسط خریدار در صورت کشف فساد بیع [فسخ معامله]

Questionدر مواردی که مبیع مستحق للغیر درمی‌آید با توجه به تغییر فاحش نرخ تورم و نیز کاهش ارزش پول، آیا مشتری علاوه بر ثمن پرداختی و نیز خسارت ناشی از هزینه‌های متحمل شده برای انجام معامله، استحقاق مطالبه چیزی اضافه دارد یا خیر؟ لطفاً در صورت استحقاق، عنوان آن‌ها بفرمایید.
Answer: درصورتی‌که زمان نسبتاً زیادی گذشته باشد و تورم قابل‌ملاحظه‌ای وجود داشته باشد می‌‌تواند معادل تورم متوسط اجناس را بگیرد.

موارد جواز فسخ معامله [فسخ معامله]

Questionآیا فروشنده یا خریدار می‌توانند هر موقع که خواستند معامله را به هم بزنند؟
Answer: در برخى موارد فروشنده یا خریدار می‌توانند معامله را به هم بزنند که ازجمله آن‌هاست: 1. خریدار یا فروشنده گول‌خورده و مغبون شده باشد. 2. در هنگام معامله قرارداد کرده‌اند که تا مدّت معیّنى، هردو یا یکى از آن‌ها بتوانند معامله را به هم بزند مثلاً هنگام خریدوفروش بگویند، هر کس پشیمان شد تا سه روز دیگر می‌‌تواند پس بدهد. 3. خریدار و فروشنده از محل معامله متفرّق نشده باشند، مثلاً از صاحب مغازه کالایى را خریدارى کرده، قبل از آن‌که آن محل را ترک کند می‌‌تواند آن را پس بدهد. 4. کالایى که خریده است معیوب بوده و بعد از معامله بفهمد. 5. فروشنده براى کالاى خود که خریدار آن را ندیده، خصوصیّاتى را بیان کرده و بعداً معلوم شود آن‌گونه نبوده است مثلاً بگوید این دفتر 200 برگ است بعداً معلوم شود کمتر است.

عدم پرداخت ثمن در موعد مقرر [فسخ معامله]

Questionاگر آپارتمانی به فردی با مبایعه‌نامه فروخته شود و خریدار در ازای بخشی از ثمن معامله و همچنین بیعانه یک فقره چک بدهد که این چک در تاریخ مقرر به علت عدم موجودی برگشت بخورد و فروشنده از ثمن این معامله چیزی دریافت نکرده باشد می‌تواند معامله را فسخ کند؟
Answer: اگر شرط کرده باشند که ثمن در زمان معینی پرداخته شود و به این شرط عمل‌نکرده، بایع حق فسخ دارد. در غیر این صورت حق فسخ ندارد.

طلب کردن قسمتی از مبلغ توسط مشتری [فسخ معامله]

Questionاگر مشترى نیمى از پول خود را طلب کرد و بایع هم با رضایت، کل مبلغ درخواست شده را پرداخت کند، باوجود این‌که درخواست پول و پرداخت با رضایت طرفین بوده است، آیا این دلالت بر فسخ دارد؟
Answer: اگر دهنده و گیرنده پول کارشان در ارتباط با آن معامله بوده، نیمى از معامله فسخ می‌‌شود و اگر قصد دیگرى مانند وام داشته باشند معامله به قوّت خود باقى است.

فسخ لفظی [فسخ معامله]

Questionآیا براى فسخ معامله علاوه بر فسخ لفظى لازم است کارى کند که دلالت بر فسخ داشته باشد؟
Answer: فسخ لفظى به‌تنهایی کافى است همان‌گونه که فسخ عملى نیز به‌تنهایی کافى است.

فسخ او صحیح است و باید یک‌میلیون تومان را به خریدار بدهد. [فسخ معامله]

Questionشخصى باغى را از دیگرى مى خرد نیمى از قیمت را مى پردازد و نیم دیگر را به وقت محضر موکول مى کند و شرط مى کنند که هرکس پشیمان شد یک میلیون تومان به دیگرى بپردازد. پس از چند روزى فروشنده پشیمان مى شود و معامله را فسخ مى کند، آیا این فسخ صحیح است؟
Answer: فسخ او صحیح است و باید یک‌میلیون تومان را به خریدار بدهد.

فسخ معامله از طرف فروشنده در صورت ادعای غبن [فسخ معامله]

Questionکسى کتابی را به دیگرى فروخته‌اما بعد از مدّتى آمده و می‌گوید آن نسخه خطى بوده و من ضرر کرده‌ام، آیا بر خریدار لازم است آن را برگرداند؟
Answer: اگر مشمول یکى از خیارات مانند غبن، خیار عیب و یا غیر آن بوده باشد می‌‌تواند، در غیر این صورت حقّ فسخ ندارد.

عدم حق فسخ در صورت قطعی شدن بیع [فسخ معامله]

Questionفردی زمینی را به مبلغ مشخصی به شخصی فروخته و مبلغی را به‌عنوان بیعانه دریافت نموده تا الباقی را در محضر هنگام ثبت سند دریافت کند ولی بعد از گذشت ۲ ماه خریدار منصرف شده و این در صورتی است که بهای زمین ۲ برابر مبلغ بیعانه کاهش داشته است آیا مبلغ بیعانه را باید برگرداند؟
Answer: اگر هنگام بیع قطعی مغبون نبوده خریدار نمی‌تواند معامله را فسخ کند.

مطالبه مبیع جهت فروش و پرداخت ثمن معامله بعد از فسخ [فسخ معامله]

Questionآیا پس از فسخ معامله بایع حق دارد قبل از پرداخت ثمن به مشتری، مبیع را مطالبه کند تا آن را بفروشد و با فروش مبیع، ثمن را به مشتری برگرداند؟
Answer: بایع چنین حقی ندارد.

ضامن بودن دو طرف معامله در صورت تأخیر در استرداد بعد از فسخ [فسخ معامله]

Questionدرصورتی‌که مشتری و بایع در بازگشت مبیع و ثمن تأخیر داشته باشند آیا پس از فسخ تا زمان استرداد مبیع و ثمن به یکدیگر ضامن ورود خسارات به یکدیگر هستند؟
Answer: در مورد تأخیر ثمن هرگاه تأخیر کند باید میزان تورم متوسط اجناس را بر آن بیفزاید و در مورد تأخیر مبیع اگر واقعاً خسارتی وارد شود غیر از عدم النفع باید جبران کند.

فسخ شدن اجاره مبیع با فسخ بیع [فسخ معامله]

Questionدرصورتی‌که مشتری مبیع را اجاره داده باشد و سپس به دلیل تخلف از شرط بایع، بیع فسخ شود، وضعیت عقد اجاره قبل و پس از فسخ چگونه است؟ آیا بایع حق دارد که قبل از انقضاء مهلت اجاره خواستار خروج مستأجر از مبیع شود؟
Answer: اجاره نیز فسخ می‌‌شود و در صورت فسخ بایع حق دارد خواستار خروج مستأجر شود.

انصراف از سفارش خرید [فسخ معامله]

Questionفروشنده‌ای با یک مشتری قرار گذاشته که یک گونی برنج برای او نگه دارد با قیمت سی هزار تومان و ده هزار تومان را هم نقداً گرفته، حالا که برنج ارزان شده مشتری منصرف شده آیا چنین حقی دارد؟ تکلیف فروشنده چیست؟ می‌‌تواند ده هزار تومان را نگه دارد؟
Answer: خریدار حق فسخ ندارد.

اشتباه در تعیین مبلغ کالا و انصراف از فروش [فسخ معامله]

Questionفردی در مزایده يك قطعه زمين باقيمت پايه مشخص شركت نموده و در دقايق پاياني مهلت باعجله قيمت پيشنهادي خود را به‌اشتباه نزديک به چندین برابر قیمت پايه و غيرعاقلانه می‌باشد. به اطلاع می‌‌رساند می‌بایست در ابتدا 5 درصد قيمت پايه كل زمين را به‌حساب سازمان مسكن واريز نموده كه در صورت انصراف، اين مبلغ مسترد نمی‌گردد و او به خاطر اشتباهی كه كرده مجبور به انصراف شده و خيلى متضرر شده حكم آن چيست؟
Answer: با توجه به قراردادی که منعقد کرده‌اید راهی برای جبران وجود ندارد مگر اینکه در حق شما ارفاق کنند.

بطلان معامله غرری [فسخ معامله]

Questionدر مورد تحقق قاعده غرور، چنانچه خودفریب دهنده نیز فریب‌خورده باشد آیا مغرور به وی حق مراجعه دارد؟
Answer: هر که ديگري را فريب دهد فریب‌خورده می‌تواند معامله با او را فسخ کند.

جبران خسارت ناشی از تأخیر در دریافت بیعانه پس از انصراف از خرید [فسخ معامله]

Questionشخصی برای خرید لباس مقداری پول بیعانه داده است ولی بعداً از خریدن آن پشیمان می‌‌شود. و دو روز دیرتر از روز موعود برای گرفتن پولش اقدام کرده است ولی فروشنده بهانه از دست دادن مشتری پول را نداده و نزد خود نگه می‌‌دارد. پول برای کدام‌یک حلال است؟
Answer: هرگاه واقعاً خریدار آن جنس موسمی بوده و وقتش گذشته و فروشنده دچار خسارت می‌‌شود خریدار باید جبران کند.

کمتر بودن مبلغ پرداختی از مقدار اعلامی در خرید امتیاز [فسخ معامله]

Questionشخصى امتياز زميني را که پول واريزي آن دو میلیون تومان است می‌خرد قبل از اينکه تمام پول را بدهد متوجه می‌شود که پول واريزي طرف یک‌میلیون تومان است. آیا اين شخص فقط حق فسخ را دارد؟
Answer: حق فسخ دارد.

خیار فسخ در صورت نپرداختن کل قیمت مبیع [فسخ معامله]

Questionدرصورتی‌که مشترى تمام قیمت مبیع (کالا) را نپردازد، آیا فروشنده حقّ فسخ دارد؟
Answer: خیار فسخ ندارد ولى می‌‌تواند حقّ خود را مطالبه کند.

رضایت به فسخ معامله بشرط برگرداندن ثمن در موعد مقرر [فسخ معامله]

Questionشخصى خانه‌اش را به قیمت معیّن می‌فروشد، سپس بایع و مشترى با تراضى معامله را فسخ می‌کنند. ولى در ضمن فسخ شرط می‌نمایند که اگر ثمن معامله، که باید طی چکى از بانک وصول گردد، وصول نشود معامله اوّلیّه به قوّت خود است حال سؤال این است که آیا فسخ با شرط مذکور، صحیح است؟
Answer: فسخ مشروط به‌شرط فوق مانعى ندارد، و اگر شرط حاصل نشد صاحب جنس می‌‌تواند جنس خود را پس بگیرد.

حکم معامله در صورت عدم مراجعه خریدار برای اخذ جنس [فسخ معامله]

Questionشخصى متاعى را فروخته ولی پول آن را دریافت نکرده و آن را به‌صورت مجزّا نگهدارى می‌‌کند تا خریدار برای بردن آن مراجعه کند چنانچه مدتی بگذرد و هنوز از خریدار خبرى نشده باشد وظیفه بایع درباره آن جنس چیست؟ حال اگر پول آن را قبلاً دریافت کرده باشد چطور؟
Answer: هرگاه مشترى پول جنسى را که نقداً خریدارى کرده تا سه روز نیاورد فروشنده حق فسخ دارد و اگر پول آن متاع را داده باشد آن چیز در نزد فروشنده امانت است.
TotalPages : 1