SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

تحویل جنس به قیمت روز [قدرت تحویل داشتن]

Question من دوسال پیش پول زدم بحساب یکی ازدوستان برای 4مثقال زعفران ،طرف الان زعفران برای من آورده ومی خواهد به نرخ الان حساب کند، دوسال پیش مثقالی 90بوده درصورتی که من پول زدم بحسابش ولی زعفران برایم نیاورده، الان آورده وبه نرخ روزمی خواهد حساب کند ومن اصلا راضی نیستم؛ لطفاجواب من را بدهید ببینم؛ حکمش چیست ؟
Answer: در صورتی که دو سال پیش معامله انجام شده و شما قیمت آن زمان را پرداخته اید،حق مطالبه مبلغ اضافه را ندارد.

فروش ملک اجاره داده‌شده [قدرت تحویل داشتن]

Questionفروش ملکی که مالک آن را اجاره داده است چیست؟
Answer: مالك مى‏تواند ملكى را كه به ديگرى اجاره داده بفروشد و اجاره آن باطل نمى‏شود و استفاده از آن ملك در مدّت اجاره مال مستأجر است، امّا اگر خريدار نمى‏دانسته كه آن ملك را اجاره داده‏اند، يا گمان مى‏كرده مدّت اجاره كم است، پس از اطّلاع مى‏تواند معامله را فسخ كند.

چگونگي تحويل مال در معامله [قدرت تحویل داشتن]

Questionنحوه تحویل مال در معامله چگونه باید باشد؟
Answer: هرگاه جنسى را نقد بفروشند هرکدام از خريدار و فروشنده بعد از معامله مى‏تواند جنس يا پول خود را مطالبه كند و آن را تحويل بگيرد، تحويل دادن خانه و زمين و مانند این‌ها به اين است كه آن را طورى در اختیار خريدار بگذارند كه بتواند در آن تصرّف كند و تحويل دادن اشياء منقول مانند فرش و لباس به اين است كه آن را طورى در اختيار خريدار بگذارند كه اگر بخواهد به‌جای ديگرى ببرد مانعى نباشد.

خرید کالا با چک شخص دیگر [قدرت تحویل داشتن]

Questionمشترى چک‌هایی را به بایع می‌پردازد، که صادرکننده آن شخص ثالثى است. در صورت عدم تبدیل چک‌ها به وجه نقد (به لحاظ عدم موجودى) آیا بایع حقّ رجوع به مشترى را دارد، یا این‌که با قبول چک شخص ثالث، ذمّه مشترى برىء و ضمان به ذمّه صاحب چک (شخص ثالث) منتقل می‌‌شود؟ آیا بین موردى که شخص ثالث چک مذکور را بابت بدهى خود به مشترى داده، و جایى که صرفاً به‌عنوان امانت، یا تضمین، تحویل او داده تفاوتى وجود دارد؟
Answer: چک حواله‌ای بیش نیست، و ذمّه خریدار تا چک وصول نشود، مدیون فروشنده است مگر این‌که فروشنده در حین معامله بپذیرد که ذمّه ثالث را به‌جای ذمّه خریدار قبول کند.

به سرقت رفتن کالای خریداری‌شده در حین معامله [قدرت تحویل داشتن]

Questionشخصی از مغازه‌ای یک کیسه برنج خریده، در حال پرداختن وجه معامله بود که دزدی واردشده کیسه برنج خریداری‌شده را دزدیده و فرارمی کند حال سؤال این است که آیا خریدار ضامن آن جنس می‌‌باشد یا نه؟
Answer: درصورتی‌که خریدار تحویل گرفته و دزد برده است خریدار ضامن است.

عمل نکردن به تعهد به جهت گران شدن جنس [قدرت تحویل داشتن]

Questionفروشنده‌ای متعهد شده دو تن قلع بفروشد که 360 کیلو از آن را فروخته و فاکتور کرده است اما باقیمانده آن را به خاطر گران شدن قلع، نمی‌دهد. حکم این معامله، نسبت به کل دو تن و نسبت به این 360 کیلو که فاکتور نموده چیست؟
Answer: درصورتی‌که خریدار، پول معامله را پرداخته و بیع انجام‌شده، فروشنده موظف است جنس را تحویل دهد.

معامله‌ای که فروشنده ملک را تسلیم نمی‌کند [قدرت تحویل داشتن]

Questionمعامله‌ای که ثمن آن پرداخت‌شده ولی تحویل آن سه ماه بعد بوده ولی بعد از سه سال فروشنده مورد معامله را تسلیم نکرده، آیا فروشنده می‌‌تواند درحالی‌که در قرارداد شرط جریمه برای هرروز تأخیر لحاظ شده است ثمن آن را به قیمت روز دریافت کند یا معامله تمام است؟
Answer: درصورتی‌که معامله کامل شده و ثمن آن پرداخت‌شده، فروشنده باید به وظیفه خود عمل کند و الا خسارت‌ها را باید بپردازد.

کوتاهی فروشنده در گرفتن پول [قدرت تحویل داشتن]

Questionاگر فردی در حدود چندین سال پیش جنسی را برای کسی برده و پولش را نگرفته و حالا آمده و تقاضای پول به قیمت حالا نموده و دریافت‌کننده جنس فوت نموده وراث باید چه‌کار کند؟
Answer: درصورتی‌که در گرفتن وجه خود کوتاهی کرده باشد باید همان مبلغ را بگیرد و اگر آن‌ها کوتاهی کرده‌اند باید نرخ متوسط تورم را بپردازد.

تلف مبیع قبل از تحویل به مشتری [قدرت تحویل داشتن]

Questionطبق قاعده «تلف المبیع قبل قبضه من مال بایعه» اگر مبیع قبل از قبض تلف شود، ثمن به مشترى بازمی‌گردد. برخى از حقوقدانان معتقدند این قاعده برخلاف اصل است. لطفاً بفرمایید اصل مذکور چیست؟
Answer: اصل آن است که بعد از اتمام معامله، مبیع منتقل به ملک مشترى می‌‌شود، و اگر بایع در حفظ آن کوتاهى نکرده باشد، به‌عنوان امانت‌دار، مسئول تلف آن نیست، و تلف از ملک مالک (یعنى مشترى) واقع خواهد شد. ولى شارع مقدّس در اینجا اصل را شکسته، و بایع را ضامن شمرده است.
TotalPages : 1