SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

معامله و جابجایی انفال بر خلاف قوانین [قابلیت تملیک]

Questionمطابق اصل45 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مالکیت معادن در اختیار حکومت اسلامی و جزءانفال و ثروتهای عمومی میباشد با توجه به این موضوع اشخاص که عموما افراد محلی و کم اطلاعی از مقررات و قوانین میباشند، بعد از اخذ پروانه یا گواهی اکتشاف و یا پروانه بهربرداری به نام خود،که بر اساس قانون معادن فقط اجازه اکتشاف یا بهره برداری برای همان شخص است با توجه به عدم قدرت وتوانائی مالی و تخصصی، بوسیله قراردادهای عادی به شکل بیع و یا تحت عناوین مختلف این حق خودرا به دیگری واگذار و یا منتقل مینماید و در ماده21آئین نامه قانون معادن جهت انتقال پروانه وگواهی اکتشاف وپروانه بهربرداری تشریفات خاصی منجمله موافقت وزارت صنایع،معادن وتجارت تعیین شده است. 1. آیا رعایت تشریفات مقرر در قانون معادن وآئین نامه این قانون صرفا جنبه شکلی دارد و اصل توافق طرفین در جهت انتقال حقوق عینی یا منفعتی آنها نسبت به اموال دولتی و انفال(در فرض سوال معادن)میباشد یا عدم رعایت تشریفات موجب بطلان و بی اعتباری هر گونه توافق و انتقال چه عیناً چه منفعتاً میگردد؟ یا اساسا اشخاص حق دارند حقوق خویش را عیناً یا منفعتاً نسبت به اموال دولتی وانفال را به هر شکلی و تحت هر عنوانی به غیر از طریق مشخص شده در قانون خاص آن و انجام تشریفات قانونی به یکدیگر واگذار کنند؟ 2. آیا قرارداهای خصوصی و خودنوشت فی مابین ایشان تحت هر اسم وعنوانی، شرعاًوقانوناً قابلیت استناد و دارای اعتبار میباشند؟ 3. آیا در صورت تنظیم چنین قرارداهائی برای انتقال گیرنده ایجاد حق وحقوقی میگردد؟
Answer: از آنجائیکه تنظیم اینگونه قراردادها به صورت عادی و خودنوشت در مناطق معدن خیز کشور بسیار رایج است و هیچ قانونی به طور صریح به اعتبار یا عدم اعتبار اینگونه قراردادها خصوصی اشاره ننموده مستدعی است در صورت صلاحدید با پاسخ به این سوالات راهگشای مشکلات افراد مبتلاء به باشید. 1- لازم است مقررات را رعایت کنند. 2-اعتباری ندارد. 3-لازم است به مقامات مسئول محلی مراجعه کرده و سوال کنند آیا قوانین و مقررات به آنها اجازه چنین کاری را می دهد یا نه و مطابق آن عمل کنند.

تأخیر تملیک مبیع [قابلیت تملیک]

Questionآیا می‌توان تملیک مورد معامله (مبیع) را به مدت‌زمانى (مثلاً دو ماه یا بیشتر) پس از زمان عقد موکول نمود، یا به‌محض انعقاد عقد تملیک مورد معامله نیز صورت می‌گیرد؟
Answer: تملیک را نمی‌شود موکول به بعد کرد ولى تحویل را می‌توان مدّتى بعد (مثلاً دو یا چند ماه بعد) انجام داد.

معامله مدارهای ماهواره‌ای [قابلیت تملیک]

Questionمدارهاى ماهواره‌ای در سازمانى معیّن به کشورها اختصاص می‌یابد که بعد از واگذارى آن کشور می‌‌تواند ماهواره‌های خود ـ اعم از خودساخته، خریده، یا استیجارى ـ را در آن مدارها قرار دهد. حقّ استفاده یک کشور از این مدارها به نحو مالکیت است یا حقّ انتفاع؟
Answer: اگر این کار در عرف عقلا نوعى حقّ مالکیت محسوب شود، هرچند این حق ناشى از توافق بین‌المللی باشد، خریدوفروش و اجاره یا وقف آن جایز است.

خریدوفروش کانال تلگرامی [قابلیت تملیک]

Questionخریدوفروش کانال تلگرامی چه حکمی دارد؟
Answer: درصورتی‌که برای کارهای مشروع باشد و استفاده از تلگرام برخلاف قوانین و مقررات نباشد اشکالی ندارد.
TotalPages : 1