SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

ترک روزه به علت ترک اعتیاد [وجوب روزه]

Questionآیا می‌توانیم برای ترک اعتیاد فقط سه روز روزه نگیریم بعد از سه روز که ترک کردیم روزه را بگیریم؟
Answer: میتواند این سه روز را خارج از مسافت شرعی رفته و افطار کند و برگردد.

وجوب روزه والدین بر معذور از روزه [وجوب روزه]

Questionمن مریضی دیابت دارم نمی‌توانم روزه‌بگیرم روزه پدرم برمن واجب شده حال تکلیف چیست؟
Answer: اگر میتوانید اجیر بگیرد و الا کفاره بدهید.

شک در توانایی انجام روزه در اوایل تکلیف [وجوب روزه]

Questionدختران تازه مکلفی که در دوران ابتدایی بلوغ روزه‌ها را نگرفته‌اند و الآن شک دارند که در آن زمان توانایی داشته‌اند یا نه، چه تکلیفی دارند؟ آیا اصل بر توانایی تکلیف در این مورد است یا عدم توانایی؟
Answer: اصل بر عدم توانایی در صورت شک است و در این صورت کافی است کفاره عذر بپردازند و قضا ندارد.

روزه گرفتن باوجود کرونا [وجوب روزه]

Questionباوجود کرونا روزه گرفتن واجب است یا نه؟
Answer: درصورتی‌که واقعاً روزه گرفتن خوف ضرر داشته باشد (آن‌هم به تصدیق اطباء حاذق و متدین)، در این صورت می‌توانند روزه نگیرند.

روزه افرادی که در شرایط کرونا ضعف سیستم ایمنی بدن دارند [وجوب روزه]

Questionاگر کسی سیستم ایمنی بدنش خیلی ضعیف باشد با توجه به شرایط کرونا می‌تواند روزه بگیرد؟
Answer: کسي که براثر تجربه يا گفته پزشک يقين دارد و يا احتمال قابل‌توجهی می‌دهد روزه برايش ضرر دارد روزه‌اش صحيح نيست و نبايد روزه بگيرد بنابراین هرگاه از گفته طبيب حاذق متعهّد خوف ضرر پيدا كنيد كه روزه برايتان ضرر دارد، روزه را افطار می‌کنید؛ و چنانچه پس از ماه مبارك توانستيد، قضاى آن را به‌جا آوريد؛ و اگر بيمارى شما تا ماه رمضان سال بعد ادامه پيدا كرد، قضا بر شما واجب نيست بلكه براى هرروز فقط يك مد طعام (هفت‌صد و پنجاه گرم، گندم، برنج و مانند آن) به فقيرى می‌پردازید؛ و با توجّه به اينكه اشتياق زيادى براى روزه گرفتن داريد، خداوند انشاء الله به شما اجر روزه‌داران را عنايت خواهد كرد.

روزه ماه رمضان با توجه به شیوع ویروس کرونا [وجوب روزه]

Questionبا توجه به شیوع ویروس کرونا و داشتن سیستم ایمنی بدن در مقابل این بیماری و مصادف شدن با ماه رمضان حکم شرعی برای روزه گرفتن در این برهه زمانی چیست توضیح کامل دهید؟
Answer: درصورتی‌که واقعاً روزه گرفتن خوف ضرر داشته باشد (آن‌هم به تصدیق اطباء حاذق و متدین)، در این صورت می‌توانند روزه نگیرند و نیز کسي که براثر تجربه يا گفته پزشک يقين دارد و يا احتمال قابل‌توجهی می‌دهد روزه برايش ضرر دارد روزه‌اش صحيح نيست و نبايد روزه بگيرد بنابراین هرگاه از گفته طبيب حاذق متعهّد خوف ضرر پيدا كنيد كه روزه برايتان ضرر دارد، روزه را افطار می‌کنید؛ و چنانچه پس از ماه مبارك توانستيد، قضاى آن را به‌جا آوريد؛ و اگر بيمارى شما تا ماه رمضان سال بعد ادامه پيدا كرد، قضا بر شما واجب نيست بلكه براى هرروز فقط يك مد طعام (هفت‌صد و پنجاه گرم، گندم، برنج و مانند آن) به فقيرى می‌پردازید؛ و با توجّه به اينكه اشتياق زيادى براى روزه گرفتن داريد، خداوند انشاء الله به شما اجر روزه‌داران را عنايت خواهد كرد.

روزه فردی که دارای علائم بیماری کرونا است [وجوب روزه]

Questionمن تست کرونا دادم و مثبت شده علائم خاصی جز کمی سرفه دارم، ولی مادرم هم سرفه‌های شدید می‌کند و ازآنجایی‌که مراقب بنده بوده‌امکان زیاد مشکوک به کرونا هست، ازآنجایی‌که هزینه این تست تشخیص زیاد کرونا بوده قادر به پرداخت آن نیستیم، الآن مادرم روزه گرفتن بر او واجب است یا نه؟
Answer: درصورتی‌که واقعاً روزه گرفتن خوف ضرر داشته باشد (آن‌هم به تصدیق اطباء حاذق و متدین)، در این صورت می‌توانند روزه نگیرند.

مضر بودن روزه برای سلامتی در شرایط کرونایی [وجوب روزه]

Questionبا توجه به وجود بیماری کرونا آیا روزه برای سلامتی مضر نیست؟
Answer: درصورتی‌که واقعاً روزه گرفتن خوف ضرر داشته باشد (آن‌هم به تصدیق اطباء حاذق و متدین)، در این صورت می‌توانند روزه نگیرند.

روزه مشاغل سخت در شرایط کرونایی [وجوب روزه]

Questionشغلم نامه‌رسانی در اداره پست هست با توجه به شیوع کرونا و مسائل بهداشتی و گرمای شدید، ازآنجاکه روزانه از ساعت 8 صبح تا 13 بعدازظهر کار بنده رساندن نامه‌ها هست، حکم روزه برای ما چگونه است؟
Answer: درصورتی‌که واقعاً روزه گرفتن خوف ضرر داشته باشد (آن‌هم به تصدیق اطباء حاذق و متدین)، در این صورت می‌توانند روزه نگیرند و سختي کار مجوز افطار روزه نمی‌گردد و چنانچه بتواند، بايد ساعت کاري خود را تغيير دهد و يا در ماه رمضان کارهاي سبک‌تری انجام دهد. در غير اين صورت، تنها مجوز افطار اين است که در برخي روزها (مثلاً هفته‌ای 3-4 روز) قبل از ظهر به مقدار مسافت شرعي از شهر خارج و در آنجا افطار کند و برگردد و تا ماه رمضان سال آينده قضاي آن را بجا آورد.

تعریف روزه [وجوب روزه]

Questionروزه در اصطلاح شرع به چه معنا می‌باشد؟
Answer: روزه آن است كه انسان براى اطاعت فرمان خدا، از اذان صبح تا مغرب، از چيزهايى كه روزه را باطل می‌کند خوددارى كند.

اهمیت روزه در اسلام [وجوب روزه]

Questionجایگاه روزه در دین اسلام چگونه می‌باشد؟
Answer: روزه‌یکى از عبادت‌های مهم اسلامى است که در هرسال تنها به مدّت یک ماه، ماه مبارک رمضان، بر مسلمانان واجب می‌شود؛ و یکى از بهترین روش‌های خودسازى و تهذیب نفس است. روزه از معدود عباداتى است که گناه بزرگ ریا و خودنمایى نمی‌تواند در آن نفوذ کند زیرا شخصى که اهل روزه است و لیاقت بار یافتن به این ضیافت الهى را دارد هرگز به‌غیراز خدا به دیگرى فکر نمی‌کند و شخصى که لیاقت این عبادت بزرگ را ندارد و اهل روزه نیست، بلکه اهل ریا و خودنمایى است، لازم نیست روزه بگیرد و تظاهر کند، بلکه بدون این‌که روزه بگیرد به‌دروغ خود را روزه‌دار نشان می‌دهد! روزه از ارکان پنج‌گانه اسلام، ابزار رسیدن به تقوا، سپر آتش جهنّم، موجب سلامتى انسان و خلاصه یکى از بهترین ابزار ترقّى و قرب الى الله است.

تقلید از مرجعی که بلوغ دختر را 13 سالگی می‌داند [وجوب روزه]

Questionاگر دختر از مرجعی که فتوا به وجوب روزه از 13 سالگی می‌دهد تقلید کند. چنانچه اکنون بخواهد مقلد حضرت‌عالی شود حکم روزه‌های که از سن 9 سالگی بجا نیاورده است، چه می‌باشد؟
Answer: اگر واقعاً در تقلیدش درست عمل کرده بوده است نسبت به گذشته وظیفه‌ای ندارد.

عدم لزوم اجازه شوهر و پدر برای روزه رمضان [وجوب روزه]

Questionآیا رضایت پدر یا شوهر برای روزه گرفتن لازم می‌باشد؟
Answer: روزه ماه مبارک رمضان واجب است و در تکاليف واجب، رضايت و عدم رضايت ايشان شرط نيست و فرد بايد طبق تکليف خود عمل کند و روزه بگيرد.

حکم روزه‌ی دختران تازه به بلوغ رسیده [وجوب روزه]

Questionوظیفه‌ی دخترانی که تازه به سن تکلیف رسیده‌اند اما به علّت ضعف جسمانی توانایی روزه گرفتن را ندارند، چیست؟
Answer: دختران با تمام شدن نه سال قمري (8 سال و 8 ماه و 25 روز شمسي) بالغ می‌شوند، ولي چنانچه قادر بر انجام برخي از تکاليف مثل روزه نباشند، انجام آن براي آن‌ها واجب نيست؛ و اگر تا ماه رمضان سال بعد قادر بر قضاي آن‌هم نباشند، قضا نيز ندارد، ولي براي هرروز بايد فقيري را سير کنند.

حکم روزه برای افراد دارای مشاغل سخت [وجوب روزه]

Questionوظیفه‌ی افرادی که دارای مشاغل سخت هستند مانند نانوا، کشاورز، در مورد روزه چیست؟
Answer: سختي کار مجوز افطار روزه نمی‌گردد و چنانچه بتواند، بايد ساعت کاري خود را تغيير دهد و يا در ماه رمضان کارهاي سبک‌تري انجام دهد. در غير اين صورت، تنها مجوز افطار اين است که در برخي روزها (مثلاً هفته‌ای 3-4 روز) قبل از ظهر به مقدار مسافت شرعي از شهر خارج و در آنجا افطار کند و برگردد و تا ماه رمضان سال آينده قضاي آن را بجا آورد.

حکم ترک یا افطار روزه به دلیل ورزش کردن [وجوب روزه]

Questionافرادی هستند که باید خود را برای مسابقات ورزشی آماده نمایند و اگر بخواهند در ماه رمضان روزه‌بگیرند، دچار ضعف بدنی می‌شوند، آیا می‌توانند روزه را ترک نموده و در ایام دیگر سال قضا نمایند؟
Answer: ورزش کردن مجوز افطار روزه نمی‌گردد و چنانچه بتواند، باید ساعت ورزش خود را تغییر دهد و به فاصله زمانی افطار تا سحر و یا زمان‌هایی که توان بیشتری برای ورزش کردن دارد موکول نماید. در غیر این صورت، تنها مجوز افطار این است که در برخی روزها (مثلاً هفته‌ای 3-4 روز) قبل از ظهر به مقدار مسافت شرعی از شهر خارج و در آنجا افطار کند و برگردد؛ و تا ماه رمضان سال آینده قضای آن را بجا آورد.

وجوب روزه [وجوب روزه]

Questionگرفتن روزه برای مسلمانان چه حکمی دارد؟
Answer: در هرسال واجب است همه افراد مكلّف يك ماه مبارك رمضان را روزه بدارند.

تقلید از مرجعی که بلوغ دختر را 13 سالگی می‌داند [وجوب روزه]

Questionاگر دختر از مرجعی که فتوا به وجوب روزه از 13 سالگی می‌دهد تقلید کند. چنانچه اکنون بخواهد مقلد حضرت‌عالی شود حکم روزه‌های که از سن 9 سالگی بجا نیاورده است، چه می‌باشد؟
Answer: اگر واقعاً در تقلیدش درست عمل کرده بوده است نسبت به گذشته وظیفه‌ای ندارد.

تفاوت بین خواب، جنون و اغماء [وجوب روزه]

Questionتکلیف فرد خوابیده، مجنون و بی‌هوش در مورد روزه چیست؟
Answer: معمولاً خواب اختیاری است و جنون اختیاری نیست، اما اغماء نه جنون است و نه خواب. روایات متعددی داریم که روزه از آن‌ها ساقط است اما در مورد اغماء اگر نیمی از روز باشد و قبل از آن نیت کرده باشد احتیاط واجب آن است که قضا کنند اما اگر تمام‌روز باشد از او ساقط است.

حکم روزه در صورت تهدید شوهر به طلاق [وجوب روزه]

Questionاگر شوهر راضی نباشد که زن روزه بگیرد و زن را تهدید به جدایی کند، وظیفه چیست؟
Answer: در فرض سؤال روزه بگیرد و هرگاه شوهر از او خوردن غذا و ... را خواست انجام دهد و بعد قضای آن روز را بجا آورد.

روزه افراد ضعیف در مناطق گرمسیری [وجوب روزه]

Questionافرادی که در شهرهای زندگی می‌کنند که دارای آب‌وهوای خیلی گرمی است ازآنجایی‌که روزه در تابستان در آن مناطق طاقت‌فرسا است و انسان را از فعالیت‌های روزمره بازمی‌دارد، وظیفه‌ی آن‌ها چیست؟
Answer: مردم معمولاً در فصل تابستان نیز روزه می‌گیرند و به کارهای زندگی (البته به‌صورت سبک‌تر) ادامه می‌دهند ولی چنانچه بعضی افراد ضعیف باشند و طاقت روزه پی‌درپی نداشته باشند می‌توانند یک‌درمیان روزه‌بگیرند و در زمستان بقیه را قضا کنند.

حکم ترک یا افطار روزه به دلیل امتحانات [وجوب روزه]

Questionجوانانی که در ایام ماه رمضان امتحانان سرنوشت سازی دارند و اگر بخواهند روزه‌بگیرند نمی‌توانند درس بخوانند، آیا می‌توانند روزه را ترک نموده و در ایام دیگر قضا نمایند؟
Answer: درس خواندن مجوز افطار روزه نمی‌گردد و چنانچه بتواند، باید ساعت مطالعه خود را تغییر دهد و به فاصله زمانی افطار تا سحر و یا زمان‌هایی که توان بیشتری برای درس خواندن دارد موکول نماید. در غیر این صورت، تنها مجوز افطار این است که در برخی روزها (مثلاً هفته‌ای 3-4 روز) قبل از ظهر به مقدار مسافت شرعی از شهر خارج و در آنجا افطار کند و برگردد؛ و تا ماه رمضان سال آینده قضای آن را بجا آورد.
TotalPages : 1