SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

نصاب زکات گوسفند [زکات حیوانات ]

Questionزکات گوسفند چند نصاب دارد؟
Answer: گوسفند 5 نصاب دارد: (40) گوسفند و زكات آن يك گوسفند است و كمتر از آن زكات ندارد. (121) گوسفند و زكات آن دو گوسفند است. (201) گوسفند و زكات آن سه گوسفند است. (301) گوسفند و زكات آن چهار گوسفند است. (400) گوسفند و بالاتر، كه بايد براى هر صد تاى آن‌ها يك گوسفند بدهد و مقدارى كه از صد تا كمتر است زكات ندارد و ميان دو نصاب نيز زكات نيست، يعنى اگر گوسفندان به (40) رسيده است تا به نصاب دوم كه (121) گوسفند است نرسد، فقط يك گوسفند مى‏دهد و همچنين در نصاب‌های بعد.

نصاب زکات گاو [زکات حیوانات ]

Questionبرای پرداخت زکات گاو چه نصابی وجود دارد؟
Answer: گاو داراى دو نصاب است: نصاب اوّل 30 رأس است، يعنى وقتى شماره گاوها به 30 رسد اگر شرايط زکات را دارا باشد، بايد يك گوساله نر يا ماده كه لااقل داخل سال دوم شده باشد زكات دهد. نصاب دوم 40 رأس است و زكات آن يك گوساله ماده است كه لااقل داخل سال سوم شده باشد و آنچه در بين 30 و 40 باشد زكات ندارد، مثلاً كسى كه (35) گاو دارد فقط زكات 30 رأس آن را مى‏دهد و همچنين اگر از (40) گاو زيادتر شود تا به 60 نرسيده، فقط زكات همان 40 گاو را مى‏دهد و هرگاه به 60 رسيد بايد دو گوساله كه لااقل داخل سال دوم شده بدهد، همین‌طور هرچه افزايش يابد آن‌ها را سی‌سی، يا چهل چهل و يا اگر ممكن است با 30 و 40 حساب كند و مطابق دستور بالا عمل نمايد، امّا بايد طورى حساب كند كه چيزى باقى نماند، يا اگر مى‏ماند از 9 بيشتر نباشد، مثلاً كسى كه 70 رأس گاو دارد بايد به‌حساب 30 و 40 حساب كند و هرکدام را مطابق دستور بالا زكات بدهد و كسى كه 80 رأس گاو دارد با حساب چهل چهل حساب كند.

شرط سنّی گوسفند پرداختی برای زکات [زکات حیوانات ]

Questionگوسفندی که به‌عنوان زکات داده می‌شود باید چه سنّی داشته باشد؟
Answer: گوسفندى را که براى زکات می‌دهد احتیاط واجب آن است که حداقل سال اوّل آن تمام‌شده باشد اگر بز می‌دهد دو سال آن تمام‌شده باشد.

زکات مجدد حیوان در صورت کم نشدن نصاب [زکات حیوانات ]

Questionاگر زکات حیوان پرداخته شود و بعد از یک سال نصاب آن کم نشود باید دوباره زکات آن را پرداخت؟
Answer: كسى كه زكات حيوان بر او واجب است اگر زكات را از مال ديگرش بدهد تا وقتی‌که شماره آن‌ها از نصاب كم نشده همه‌سال بايد زكات بدهد و هرگاه از نصاب افتاد ديگر زكات واجب نيست و اگر پيش از تمام شدن ماه يازدهم حيوان را با چيز ديگر عوض كند، زكات بر او واجب نيست، ولى اگر آن حيوانات را با گاو و گوسفند و شتر ديگرى عوض كند، مثلاً 40 گوسفند بدهد و 40 گوسفند ديگر بگيرد احتياط واجب آن است كه زكات آن را بپردازد.

حکم زکات در صورت خرید حیوان و پرداخت پول در سال آینده [زکات حیوانات ]

Questionفردی تعدادی گوسفند خریداری کرده اما پول آن را با فروشنده توافق کرده که یک سال بعد بدهد آیا زکات بر او واجب می‌شود؟
Answer: به خاطر هزینه‌هایی که دارد بنا بر احتیاط واجب زکات آن را بپردازد.

شرط اختصاصی زکات حیوانات [زکات حیوانات ]

Questionآیا در وجوب زکات حیوانات علاوه بر شرایط عمومی زکات، شرط خاص دیگری لازم می‌باشد؟
Answer: در زكات‏ گوسفند و گاو و شتر علاوه بر شرايط عامه وجوب زکات، لازم است كه اين حيوانات بيكار باشد؛ اگر در تمام طول سال روزهاى پراکنده‌ای کارکرده، به‌طوری‌که حيوان كارگر محسوب نشود زكات آن واجب است.

عدم تفاوت حیوان سائمه و معلوفه در تعلّق زکات [زکات حیوانات ]

Questionآیا در تعلّق زکات بین حیوان سائمه(بیابان چر) و معلوفه(علف خور دستی) تفاوت وجود دارد؟
Answer: احتياط واجب آن است كه زكات گاو و گوسفند و شتر را اگر به حدنصاب برسد بدهد، خواه از علف بيابان بخورد يا علف دستى به آن بدهد و يا گاهى از اين و گاه از آن.

نصاب زکات شتر [زکات حیوانات ]

Questionبرای پرداخت زکات شتر چه نصابی وجود دارد؟
Answer: براى شتر 12 نصاب است: اوّل: 5 شتر و زكات آن يك گوسفند است و كمتر از اين مقدار، زكات ندارد. دوم: 10 شتر و زكات آن دو گوسفند است. سوم: 15 شتر و زكات آن سه گوسفند است. چهارم: 20 شتر و زكات آن چهار گوسفند است. پنجم: 25 شتر و زكات آن پنج گوسفند است. ششم: 26 شتر و زكات آن يك شتر است كه داخل سال دوم شده باشد. هفتم: 36 شتر و زكات آن يك شتر است كه داخل سال سوم شده باشد. هشتم: 46 شتر و زكات آن يك شتر است كه داخل سال چهارم شده باشد. نهم: 61 شتر و زكات آن يك شتر است كه داخل سال پنجم شده باشد. دهم: 76 شتر و زكات آن دو شتر است كه داخل سال سوم شده باشد. يازدهم: 91 شتر و زكات آن دو شتر است كه داخل سال چهارم شده باشد. دوازدهم: 121 شتر و بالاتر از آن است كه بايد يا چهل چهل حساب كند و براى هر 40 شتر يك شتر بدهد كه داخل سال سوم شده باشد، يا پنجاه‌پنجاه حساب كند و براى هر پنجاه شتر يك شتر بدهد كه داخل سال چهارم شده باشد و يا با چهل و پنجاه حساب كند، ولى در اینجا نیز باید طورى حساب كند كه چيزى باقى نماند و يا اگر باقى مى‏ماند از 9 شتر بيشتر نباشد و شتر زكات بايد حتماً ماده باشد.

حکم زکات بین دو نصاب [زکات حیوانات ]

Questionدرصورتی‌که مقدار متعلّق زکات، مابین دو نصاب باشد پرداخت زکات آنچه حکمی دارد؟
Answer: مابين دو نصاب زكات ندارد، يعنى اگر از نصاب اوّل كه 5 شتر است بگذرد تا به نصاب دوم كه 10 شتر است نرسيده، فقط زكات 5 شتر را مى‏دهد، همچنين در نصاب‌های بعد.

تأثیر نداشتن جنسیت حیوان در وجوب زکات [زکات حیوانات ]

Questionآیا نر یا ماده بودن گاو، گوسفند و شتر در وجوب پرداخت زکات موثّر می‌باشد؟
Answer: هرگاه گوسفند و گاو و شتر به مقدار نصاب برسد زكات آن واجب است‏ خواه همه آن‌ها نر باشد يا ماده يا بعضى نر و بعضى ماده.

عدم تفاوت وجوب زکات در حیوانات هم‌جنس [زکات حیوانات ]

Questionحیواناتی که از یک جنس هستند ولی نام‌های متفاوتی دارد برای محاسبه زکات چه باید کرد؟
Answer: بز و ميش و شيشك در زكات باهم فرق ندارد و همچنين انواع شتر، گاو و گاوميش نيز يك جنس حساب می‌شود.

تعلق زکات به دام خریداری‌شده با وام و قرض [زکات حیوانات ]

Questionاگر کسی وام بگیرد و با آن احشامی از قبیل گوسفند که مشمول زکات است بخرد که تعدادش به حد زکات برسد، آیا زکات به آن تعلق می‌گردد؟ یا چون با وام خریداری‌شده زکات ندارد؟
Answer: همین‌که خریده سال آغاز می‌شود ولو با قرض باشد.

لزوم سالم بودن حیوان پرداختی برای زکات [زکات حیوانات ]

Questionاگر حیوانات متعلّق زکات سالم باشند، آیا می‌توان حیوان مریض را به‌عنوان زکات پرداخت نمود؟
Answer: اگر همه گوسفندان و گاو و شترها سالم و بی‌عیب و جوان باشد نمی‌تواند زکات آن‌ها را از مریض یا معیوب و پیر بدهد، بلکه اگر بعضى سالم و بعضى مریض، دسته‌ای معیوب و دسته‌ای بی‌عیب، مقدارى پیر و مقدارى جوان باشد، احتیاط واجب آن است که براى زکات، سالم و بی‌عیب و جوان را انتخاب کند، ولى اگر همه آن‌ها مریض یا معیوب یا پیر باشند می‌تواند زکات را از خود آن‌ها بدهد.

چگونگی محاسبه نصاب دوم در زکات گوسفند [زکات حیوانات ]

Questionکسی 121 رأس گوسفند دارد؛ درحالی‌که وقتی 40 رأس گوسفند داشته، زکات آن را پرداخت کرده است؛ آیا اکنون باید 40 رأس اول گوسفند را هم در نصاب دوم محاسبه نماید؟
Answer: با توجه به آنچه نوشته‌اید، چهل رأس اول هم در نصاب دوم لحاظ می‌شود.

حکم تعلّق زکات به گوساله [زکات حیوانات ]

Questionآیا به گوساله زکات تعلّق می‌گیرد؟
Answer: زکات به گوساله تعلق می‌گیرد و مانند گاو می‌باشد.

پرداخت حیوان به‌عنوان زکات بر اساس قیمت آن [زکات حیوانات ]

Questionپرداخت حیوان بر اساس قیمت به‌عنوان زکات چه حکمی دارد؟
Answer: گوسفندى را كه براى زكات مى‏دهد اگر قيمتش از گوسفندهاى ديگر او كمتر باشد اشكال ندارد، ولى مستحب است گوسفندى كه قيمتش بيشتر است بدهد، يا لااقل حدّ وسط را در نظر بگيرد و همچنين در گاو و شتر.

جواز پرداخت زکات حیوانات از مال دیگر [زکات حیوانات ]

Questionآیا می‌توان زکات حیوانات را از مال دیگری مثلاً حیوان دیگر یا پول پرداخت نمود؟
Answer: لازم نيست زكات را از خود گوسفندان بدهد، بلكه اگر گوسفند ديگرى بدهد جايز است و همچنين می‌تواند به‌جای گوسفند و گاو و شتر پول آن‌ها را بدهد، مگر آن‏كه دادن خود حيوان براى مستحق مفيدتر باشد در اين صورت احتياط واجب آن است كه خود آن را بدهد.

کسر مخارج نگه‌داری حیوانات از زکات [زکات حیوانات ]

Questionچنانچه دامدار برای پرورش حیوانات مخارجی کرده باشد می‌تواند آن را کسر کند؟
Answer: اگر براى اين حيوانات چراگاهى كه كسى نكاشته بخرد يا اجاره كند، يا براى چراندن در آن متحمل مخارجى شود بايد زكات را بدهد، البتّه هزینه‌ها از آن کسر می‌شود.

چگونگی کسر مخارج حیوان از زکات آن [زکات حیوانات ]

Questionطبق نظر معظم له، چنانچه شخصی برای تهیه علوفه مخارجی کرده باشد می‌تواند آن را کسر کند؛ با توجه به این مطلب، آیا منظور از کسر مخارج در اینجا مانند کسر مخارج غلات است که اگر با کسر از نصاب بیافتد زکات ندارد یا اینکه از قیمت گوسفندی که برای زکات جدا کرده است کسر می‌کند؟
Answer: در فرض سؤال، ارزش ریالی مخارج را از قیمت تقریبی کل گوسفندان کسر کند.

وظیفه شخص فقیر در صورت به حدنصاب رسيدن زکات دریافتی [زکات حیوانات ]

Questionچنانچه زکات پرداخت‌شده به شخص فقیر به حدنصاب برسد وظیفه‌ی فقیر چه می‌باشد؟
Answer: هرگاه كسى گوسفند و گاو و شتر يا طلا و نقره را از باب زكات به‌اندازه نيازش بگيرد، اگر به مقدار نصاب باشد و اتفاقاً سال بر آن بگذرد بايد زكات آن را بدهد.
TotalPages : 1