SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

خارج شدن بدون توجه از محل قصد ده روز [قصد اقامت ده روز ]

Questionفردی که مسافراست و در شهری قصد دهه می‌کند و بعد از حدود 4 روز ندانسته از مسافت شرعی ترخص کرده رفت‌وبرگشت (60 کیلومتر) و بعد 7 ساعت به محل قصد برگشته و بعد از مدت 8 روز فهمیده که قصد دهه بوده و از حد ترخص عبور کرده است نماز و روزه 4 روز اول و قصد دهه ایشان چه شده است؟
Answer: هرگاه ندانسته و بدون توجه به مقدار مسافت بیرون رفته اقامه اول باطل نمی‌شود و در برگشت همچنان نماز و روزه کامل است.

قصد دهه نکردن با تصور انجام سفر شرعی قبل از ده روز [قصد اقامت ده روز ]

Questionکسی که خیال می‌کرده در بین ده روز به‌جایی می‌رود که بیش از مسافت شرعی فاصله دارد و قصد نکرده حالا فهمیده آن محل کمتر از مسافت شرعی فاصله دارد و چند روز نماز شکسته خوانده، الآن وظیفه‌اش در مورد نمازهای گذشته که شکسته خوانده و آینده چیست؟
Answer: نمازهایی که به‌صورت شکسته خوانده صحیح است و از این به بعد نیز اگر کمتر از ده روز می‌ماند همچنان باید شکسته بخواند.

اشتباه در محاسبه ایام اقامت [قصد اقامت ده روز ]

Questionرفتم شهرستان برای برگشتم هم بلیط گرفتم و تصورم این بوده که ده روز می‌شود ولی بعداً متوجه شدم کمتر بوده نمازهایم چه حکمی دارد؟
Answer: قصدش محقق نشده و نمازهایی که برخلاف وظیفه به‌صورت تمام خوانده است را اعاده کند.

محقق شدن قصد اقامت ده روز ولو بعدازآن کشف خلاف شود [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر کسی در قم قصد اقامه ده روز کند و بعد از خواندن نماز 4 ركعتي متوجه شود که از قبل براي رفتن به تهران براي سه روز ديگر نوبت دکتر دارد، آیا قصد اقامه محقق می‌شود يا خير؟
Answer: در فرض سؤال مادامی‌که از قم نرفته است، نمازها کامل است.

زمان محقق شدن قصد اقامت ده روز [قصد اقامت ده روز ]

Questionدر قصد اقامت، چه زمانی قصد محقق می‌شود؟ زمانی که به مقصد رسید و قصد کرد ده روز بماند قصد محقق شده است حتی اگر به یاد آورد که قبلاً می‌خواسته بین این ده روز به‌جای دیگری برود؟
Answer: قصد اقامت از لحظه ورود است و با خواندن یک نماز چهار رکعتی تثبیت می‌شود.

قصد ده روز با علم به سفر بیش از مسافت در اثناء [قصد اقامت ده روز ]

Questionشخصی قصد می‌کند 15 روز را درجایی بماند ولی نمی‌داند که در بین ده روز اگر به‌جایی که مسافت شرعی است برود قصد ده روزش به هم می‌خورد، 5 روز اول نماز و روزه‌اش را کامل می‌گیرد، 5 روز دوم به مسافت شرعی می‌رود و برمی‌گردد و 5 روز سوم ادامه نماز و روزه‌اش را بجا می‌آورد، آیا نماز و روزه‌های چنین شخصی در 5 روز اول و 5 روز سوم به‌صورت کامل صحیح بوده است؟
Answer: درصورتی‌که از اول قصد مانده ده روز را نداشته مسافر محسوب می‌شود و باید نمازهایی که تمام خوانده و روزه‌ها را اعاده کند. در پنج روز بعد از برگشت هم مسافر است.

اقامت شخص در چند مکان مختلف [قصد اقامت ده روز ]

Questionشخصی هر دو يا سه ماه در منزل یکی از بستگان در شهرهای متعدد زندگی می‌کند نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: درصورتی‌که قصد ده روز یا بیشتر در هر یک از شهرها می‌نماید نماز کامل است.

مسافری که قصد اقامت ده روز دارد [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر شخصی در محلی ده روز اقامت کند، نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: هرگاه مسافرى می‌خواهد ده روز پشت سر هم در محلی بماند، يا می‌داند اجباراً بايد در آنجا توقّف كند بايد نماز را تمام بخواند.

ملاک محاسبه ده روز در اقامت [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر شخصی بخواهد ده روز در محلی بماند، چگونه باید این ده روز را محاسبه نماید؟
Answer: آنچه براى قصد اقامه لازم است ماندن ده روز است و امّا شب قبل از آن و شب بعدازآن لزومى‏ ندارد، بنابراين اگر از اذان صبح روز اوّل تا غروب روز دهم بماند (يعنى ده روز و نُه شب) بايد نماز را تمام بخواند، اگر بين روز به محل اقامت برسد از ساعتي که به آنجا رسيده تا همان ساعت در فردا را يک روز حساب می‌کند و حتّی یک ساعت کمتر هم کافی نیست.

قصد اقامت ده روز در چند محل [قصد اقامت ده روز ]

Questionطلبه‌ای است می‌خواهد در ایام محرم به علت تبلیغ به منطقه‌ای مسافرت نماید اما باید در چند محل مشغول به تبلیغ باشد، آیا می‌تواند قصد ده روز نماید و در آن چند محل نماز را به‌صورت کامل بخواند؟
Answer: 1 فاصله دو محل، 3 الي 4 کيلومتر باشد: نماز و روزه در هر دو محل، تمام است. 2 فاصله دو محل، بين 4 تا کمتر از 21.5 کيلومتر است: الف (اگر روزي يکي دو ساعت برود و برگردد نماز و روزه تمام است، حتي اگر از ابتدا، این‌گونه قصد کند. ب) اگر بيشتر از يکي دو ساعت برود: چنانچه از ابتدا چنين تصميمي داشته، نماز شکسته است و روزه نيز نمی‌تواند بگيرد ولي اگر از ابتدا چنين تصميمي نداشت و بعد از گذشتن ده روز يا بعد از خواندن يک نماز چهار رکعتي قصد کرد به اين فاصله برود و به محل اقامه خود بازگردد، نماز و روزه تمام است. 3 فاصله بيشتر از 21.5 کيلومتر است: قصد ده روز به هم می‌خورد.

طی مسافت شرعی با جهل به مسافت در مدت قصد اقامه [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر شخصی که قصد اقامت ده روز کرده است با جهل به مقدار مسافت، برای چندساعتی به مسافت شرعی برود قصد اقامه او به هم می‌خورد؟
Answer: درصورتی‌که مقصد مشخص بوده است ولی مسافت را نمی‌دانسته، قصد اقامت به‌هم‌خورده است.

قصد اقامت ده روز با احتمال ایجاد مانع در اثناء آن [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر شخصی وارد مکانی شود گه قصد ده روز ماندن را دارد اما احتمال می‌دهد که در این ده روز اتفاقی صورت بگیرد و نتواند آنجا بماند، آیا چنین شخصی می‌تواند نماز را به‌صورت کامل بخواند؟
Answer: هرگاه كسى قصد دارد ده روز در جايى بماند امّا احتمال مى‏دهد در اثنا مانعى پيدا شود درصورتی‌که مردم به اين‏گونه احتمالات اعتنا نكنند بايد نماز را تمام بخواند، امّا اگر احتمال وجود مانع قوى باشد نمازش شكسته است.

حکم نماز کسی که قصد اقامت را مشروط به حصول شرایط کند [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر شخصی قصد اقامت ده روز نداشته باشد؛ ولی به این قصد که اگر شرایط حاصل شد ده روز بماند، نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: هرگاه مسافرى قصد ندارد ده روز در جايى توقف كند ولى قصدش اين است كه مثلاً اگر رفيقش بيايد يا منزل خوبى پيدا كند ده روز بماند بايد نماز را شكسته بخواند.

حکم روزهاى اضافه بر ده روز [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر تا پایان ماه قمری ده روز یا بیشتر مانده باشد، آیا مسافر می‌تواند طبق آن عمل نموده و قصدِ ده روز نماید یا باید به گونه‌ی دیگر محاسبه نماید؟
Answer: هرگاه مسافرى بداند مثلاً ده روز يا بيشتر به آخر ماه مانده و قصد كند كه تا آخر ماه در محلی بماند، بايد نماز را تمام بخواند، همچنين اگر نداند آن روز چندم ماه است و تا آخر ماه چقدر مانده، ولى قصدش اين است كه به‌هرحال تا آخر ماه بماند، چنانچه درواقع تا آخر ماه ده روز يا بيشتر باشد، بايد نماز را تمام بخواند.

حکم نماز و روزه کسی که قصد اقامت ده روز کرده و بعداً منصرف شود [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر مسافر در محلی قصد اقامت ده روز نماید و بعدازآن منصرف شود، نماز و روزه او چه حکمی دارد؟
Answer: اگر از اول قصد ماندن در جايي به مدت ده روز و بيشتر را نداشته باشد از همان اول نماز و روزه‌اش شکسته است اما اگر قصد ده روز کند و روزه بگيرد چنانچه: 1 پیش از ظهر منصرف شود و نماز چهار رکعتي نخوانده، روزه‌اش صحيح نيست و نمازها را نيز بايد شکسته بخواند. 2 بعدازظهر منصرف شود و نماز چهار رکعتی نخوانده، نمازها شکسته است و نمی‌تواند روزه‌های آینده را بگیرد ولی روزه آن روز صحیح است. 3 بعدازظهر منصرف شود و يک نماز چهار رکعتي خوانده باشد روزه‌اش صحيح است و بايد تا آنجا هست نمازها را تمام بخواند و روزه ماه رمضان را بگيرد. 4 هرگاه شک کند که آیا نماز چهار رکعتی خوانده و بعد منصرف یا مردّد شده یا نه نمازهای خود را شکسته بخواند.

انصراف از قصد اقامت، بعد از نماز 4 رکعتی که اشتباهاً 2 رکعت خوانده شد [قصد اقامت ده روز ]

Questionچنانچه شخصی نماز 4 رکعتی را در صورت اشتباه 2 رکعت بخواند و سپس از قصد اقامت خود برگردد، نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: آن نماز را به‌صورت 4 رکعتی قضا می‌کند ولی باقی نمازهایش را باید شکسته بخواند.

انصراف از قصد اقامت بعد از قضا شدن نماز چهار رکعتی [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر کسی نماز چهار رکعتی را قضا کند و بعد منصرف شود، نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: اگر نماز چهار رکعتی نخوانده و منصرف شود باید شکسته بخواند.

کسي که شک کرده نماز چهار رکعتي خوانده يا نه [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر شخص مسافر شک نماید که قبل از اینکه نماز چهار رکعتی بخواند منصرف شده است یا بعدازآن، نمازهای خود را باید چگونه بخواند؟
Answer: هرگاه شك كند كه آیا نماز چهار ركعتى خوانده و بعد منصرف يا مردّد شده يا نه بايد نمازهاى خود را شكسته بخواند.

حکم مسافري که در بين نماز قصد ده روز می‌کند [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر مسافری در بین نماز چهار رکعتی قصد اقامت ده روز نماید، چه وظیفه‌ای دارد؟
Answer: هرگاه مسافر به نيّت نماز شكسته مشغول نماز شود و در بين نماز تصميم بگيرد ده روز يا بيشتر در آنجا بماند بايد نماز را چهار ركعتى تمام كند.

حکم نماز کسی که در بین نماز از قصد ده روز منصرف شود [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر شخصی بعد از قصد اقامت ده روز، در بین نماز از قصد خود منصرف شود نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: اگر قصد ده روز كرده بوده و مشغول نماز چهار ركعتى شده بود ولى در وسط نماز از قصد خود برگشت، چنانچه مشغول ركعت سوم نشده بايد نماز را دورکعتی تمام كند و بقيّه نمازها را نيز شكسته بخواند و اگر به ركوع ركعت سوم رفته نمازش باطل است و تا وقتی‌که آنجاست بايد شكسته بخواند.

وظيفه کسي که قصد ده روز کرده هرگاه بخواهد بيشتر بماند [قصد اقامت ده روز ]

Questionمسافری که قصد ده روز کرده است، چنانچه بخواهد در آن مکان بیشتر بماند باید قصد مجدد نماید؟
Answer: كسى كه قصد كرده است ده روز در محلی بماند هرگاه بيشتر از ده روز بماند تا وقتى مسافرت نكرده است بايد نمازش را تمام بخواند و لازم نيست دوباره قصد ده روز كند.

بجا آوردن نافله‌های ظهر و عصر و عشا در محلی که قصد اقامه ده روز کرده [قصد اقامت ده روز ]

Questionآیا درجایی که قصد ده روز می‌کنیم، می‌توانیم نمازهای مستحبی و یا روزه هم بجا آوریم؟
Answer: مسافرى که قصد ده روز کرده باید روزه واجب را بگیرد و می‌تواند روزه مستحبی به‌جا آورد و نافله‌های ظهر و عصر و عشا را هم بخواند.

حکم نماز حجاج در عرفات [قصد اقامت ده روز ]

Questionحاجی که به عرفات رفته است نماز چهار رکعتی را باید شکسته بخواند؟
Answer: درصورتی‌که قصد ده روز در مکه کرده و نماز چهار رکعتی خوانده است، مسافرت به عرفات قصد اقامه را به هم نمی‌زند.

کسي که بعد از خواندن نماز بفهمد اعضاي گروهش قصد اقامت ندارند [قصد اقامت ده روز ]

Questionاگر شخصی در مسافرت گروهی به تصور اینکه ده روز می‌مانند، نماز را چهار رکعتی بخواند و بعد بفهمد قصد اقامت ده روز ندارند، برای نماز چه وظیفه‌ای دارد؟
Answer: هرگاه كسى به تصور این‌که همراهان او می‌خواهند ده روز در محلی بمانند قصد ده روز كند و بعد از خواندن يك نماز چهار ركعتى بفهمد كه آن‌ها قصد نکرده‌اند و منصرف شود تا مدّتى كه او در آنجاست بايد نماز را تمام بخواند.

ایام تلفیقی در شمارش روزها [قصد اقامت ده روز ]

Questionآیا در شمارش آنچه در آن، روز ملاک است مانند قصد ده روز، ایّام تلفیقی معتبر است و منظور از تلفیق چیست؟
Answer: در تمام آنچه برای آن، روز را می‌شماریم به‌صورت تلفیقی محاسبه می‌شود و منظور از روز تلفیقی آن است که حادثه دراثنای روز باشد و الا اگر از اول طلوع فجر جریان واقع‌شده باشد ده روز و نه شبی که در وسط آن است کافی است.

اشتباه در تعیین تعداد روزهای اقامت [قصد اقامت ده روز ]

Questionکسی که قصد اقامت ده روز کرده است چنانچه با اشتباه در تعیین تعداد روز، نه روز را حساب کرده باشد و چند روز را نماز جمع خوانده است چه وظیفه‌ای دارد؟
Answer: اگر واقعاً قصد ده روز کرده است و اشتباهاً 9 روز مانده، نماز کامل است و اگر قصد کرده تا فلان تاریخ مثلاً 13 ماه بماند و خیال می‌کرده 10 روز بوده است و درحالی‌که 9 روز بوده، نماز او شکسته است و باید نمازهای گذشته را قضا کند.

انصراف از اقامتِ کسی که باوجود ماندن ده روز، نماز را شکسته می‌خواند [قصد اقامت ده روز ]

Questionكسي كه در مسافرت تكليف او خواندن نماز کامل باشد (ازآنجاکه احتمال نقض اقامت ده روز او عرفي نبود) چنانچه سه روز اوّل نماز را شكسته بخواند و الآن فهميده باشد كه بايد تمام می‌خواند و از طرفي ديگر از ادامه اقامت ده روز منصرف شده است نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: با توجه به آنچه نوشته‌اید، نماز را شکسته بخواند.

حکم نماز مسافری که نمی‌داند مدت توقف او چند روز است [قصد اقامت ده روز ]

Questionمسافری که در محلی توقف کرده، چنانچه نداند مدت توقف او چقدر طول می‌کشد نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: هرگاه مسافر در محلی توقّف كند ولى نمی‌داند مدّت توقّف او چند روز است بايد نماز را شكسته بخواند، امّا بعد از گذشتن سى روز بايد نماز را تمام بخواند، اگرچه مقدار كمى بعدازآن در آنجا بماند (اگر يك ماه از ماه‌های قمرى بماند كه كمتر از سى روز باشد نيز كافى است مثلاً از دهم اين ماه تا دهم ماه ديگر).
TotalPages : 2