SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

حکم نماز و روزه در وطن نامزد [احکام وطن ]

Questionاگر زنی به عقد دائم مردی در شهری دور درآید؛ قبل از آغاز زندگى مشترک، شهر شوهر وطن زن محسوب می‌شود؟
Answer: تا زماني که زندگي مستمر را در آنجا شروع نکرده، نماز او شکسته است و روزه ندارد مگر اینکه شامل يکي از موارد ذیل شود که در اين صورت نماز و روزه‌اش کامل است: 1 بخواهد ده روز يا بيشتر در آنجا بماند. 2 چهار ماه در سال (هرچند به‌صورت پراکنده) در آنجا بماند (بدون نياز به‌قصد ده روز) 3 هفته‌ای سه روز (در مدت‌زمان دو ماه يا بيشتر) به آنجا رفت‌وآمد کند يا بماند.

نماز ساکنین شهرک پردیسان قم اگر از خارج استان وارد شهر شوند [احکام وطن ]

Questionکسی که ساکن شهرک پردیسان است و از خارج استان قم وارد شود و بخواهد نماز ظهر و عصر را در حرم حضرت معصومه علیها السلام بخواند نماز او چه حکمی دارد؟
Answer: اگر عرفا جزء شهر قم محسوب شود نماز کامل است.

رفت‌وآمد به محلی که به مدت کوتاهی به‌عنوان وطن انتخاب‌شده [احکام وطن ]

Questionفردی در شهری 5 ماه سکونت داشته و به‌عنوان وطن انتخاب کرده، امّا الآن به خاطر شغلش منتقل به شهر دیگری شده و احتمال دارد یک‌زمانی دوباره به همان شهری که 5 ماه سکونت داشته برگردد، الآن هفته‌ای یک‌بار به این شهر می‌آید نماز او شکسته است یا کامل؟
Answer: اگر امکان بازگشت در مدت کوتاهی باشد حکم وطن او را دارد و اگر مدت طولانی باشد نماز او در آنجا شکسته است.

محاسبه اعراض عملی یا حکم وطن از زمان اضافه شدن مسافت [احکام وطن ]

Questionبعد از ازدواج ساکن جایی دیگر شدم که فاصله‌ی وطن شوهرم با وطن خودم از حد شرعی نگذشته بود، ولی الآن با دوربرگردانی که به این مسیر داده‌اند، فاصله آن در رفت‌وبرگشت 45, 46 کیلومتر شده و ما قصد داریم در آینده که وضع مالی خوبی پیدا کردیم به وطن مادریم برگردیم، حال من باید نمازم را در وطن مادریم کامل بخوانم یا نه؟ در اینجا اعراض عملی از الآن تا 5 سال دیگر حساب می‌شود یا از همان زمانی که به این شهر آمده‌ام؟
Answer: از زمانی که مسافت اضافه‌شده باید محاسبه کند.

حکم اعراض در صورت قطع شدن ارتباط در سال آخر [احکام وطن ]

Questionپنج سال است به خاطر مأموریت از وطنم دور شده‌ام در چهار سال اوّل سالی حداقل سه ماه را آنجا بوده‌ام ولی در سال آخر نتوانسته‌ام، آیا اعراض عملی حاصل‌شده است؟
Answer: اعراض حاصل نشده است مگر درصورتی‌که در چهار سال آینده نیز اتصال شما قطع باشد و سالی حداقل سه چهار ماه آنجا نمانید.

انصراف از قصد وطن و ماندن کمتر از یک ماه در آنجا [احکام وطن ]

Questionخانمی تصمیم گرفته است در شهر زندگي كند و شهر را به‌عنوان وطن ثاني انتخاب كرده است و به‌طوري كلي حدوداً بيست روز است كه در شهر زندگي می‌کند، از روزی كه قصد وطن كرده، نماز و روزه را كامل خوانده و گرفته، اما الآن به خاطر شغل همسرش بايد منزل را به‌جایی در 21 كيلومتري شهر ببرند، وظیفه‌ی او در مورد نماز و روزه در محل موردنظر چیست؟
Answer: درصورتی‌که قصد اقامت مستمر ندارد و کمتر از ده روز دیگر می‌ماند شکسته بخواند.

توقف داشتن بخش عمده روز برای تحقق وطن یا اعراض از وطن [احکام وطن ]

Questionآیا در بحث حکم وطن یا اطلاق عدم اعراض که باید حداقل 90 روز در سال بماند 90 تا بیست‌وچهار ساعت ملاک است یا مانند بحث حکم وطن کارمندان، بودن بخش عمده روز کفایت می‌کند؟
Answer: بخش عمده روز مهم است.

توقف دو روز و نیم به مدت چهار سال [احکام وطن ]

Questionدانشجویی که در طول‌ترم هر هفته قبل از ظهر روز اول وارد می‌شود و عصر روز سوم خارج می‌شود کثیر السفر است؟ اگر در چهار سال به این منوال باشد آیا حکم وطن پیدا می‌کند؟
Answer: برای کثیر السفر کافی نیست ولی در حکم وطن می‌شود.

رجوع در حکم وطن بعد از تقلید کردن از معظم له [احکام وطن ]

Questionدانشجویانی که مقلد مقام معظم رهبری هستند ولی با اجازه از دفتر ایشان در مورد احکام وطن از حضرت‌عالی تقلید می‌کنند مجازند در این موارد مجدداً به نظر مرجعشان عمل کنند؟
Answer: بعد از تقلید نمی‌توان از آن بازگشت کرد.

تردید در اقامت حداقل سه ماه در وطن سابق [احکام وطن ]

Questionمن بعد از ازدواج به دلیل سکونت در شهر دیگر از وطن اول خود اعراض قهری کرده‌ام طبق فتوای حضرت‌عالی اگر سه ماه از سال را در شهر محل تولد باشیم نماز در آنجا کامل است بنده متناسب با اتفاقات گاهی بیش از سه ماه در سال و گاهی کمتر از سه ماه در شهر محل تولدم هستم با توجه به اینکه من نمی‌دانم به‌طور دقیق در هرسال چقدر در آنجا می‌مانم حکم نماز من در آنجا چگونه است؟
Answer: اگر بعضی سال‌ها کمتر و بعضی سال‌ها بیشتر اقامت دارید نماز و روزه کامل است.

عمل به وظیفه مسافر طبق فتوای مرجع دیگر [احکام وطن ]

Questionدر زمان دانشجویی بر اساس گفته‌های امام‌های جماعت و نوشته‌های نصب‌شده در نمازخانه دریافتم که اگر قصد 10 روز در محل تحصیل نداشته باشیم، به دلیل آنکه تابستان‌ها در محل تحصیل حضور نداریم، نمازمان شکسته است، اما اکنون فهمیده‌ام که فتوای شما به کامل بودن نماز است، آیا من بازهم مقصر هستم؟
Answer: می‌توانید در این مسئله از مرجع مشهور دیگری تبعیت نمایید.

حکم نماز در صورت کمتر از ده روز ماندن در محل کار [احکام وطن ]

Questionکسی که هرماه کمتر از ده روز در محل کار خود است و بقیه را در وطن می‌ماند، نمازهایش چگونه است؟
Answer: اگر کمتر از یک سال باشد در بین راه و محل کار نمازهایش شکسته است و اگر محل کار حکم وطن وی باشد نمازش در آنجا تمام و در بین راه شکسته است.

عبور هواپیما از آسمان وطن [احکام وطن ]

Questionآیا عبور هواپیما از آسمان وطن، قاطع سفر است؟
Answer: عرفا صدق نمی‌کند و قاطع سفر محسوب نمی‌شود.

حکم نماز اهالی پردیسان شهر قم [احکام وطن ]

Questionآیا شهرک پردیسان در شهر قم را جزء شهر قم می‌دانید و نماز ساکنین آنجا که به قم رفت‌وآمد دارند چه حکمی دارد؟
Answer: چنانچه عرفا جزء منطقه‌ی 8 شهر قم محسوب شود جزء شهر قم محسوب شده و نماز اهالی که رفت‌وآمد دارند کامل است.

حکم تعدّد وطن [احکام وطن ]

Questionهر شخص تا چند وطن می‌تواند برای خود اختیار کند؟
Answer: ممكن است كسى در دو محل زندگى كند، مثلاً شش ماه در شهرى و شش ماه ديگر در شهر ديگر، هردو وطن او محسوب می‌شود و حتّى ممكن است انسان داراى سه وطن باشد، مشروط به اينکه در هرکدام چهار ماه از سال (هرچند به‌صورت پراکنده) بماند.

مواردی که مسافر باید نماز را تمام بخواند [احکام وطن ]

Questionمسافر در چه مواردی باید نماز را به‌صورت کامل بخواند؟
Answer: در چند مورد سفر قطع می‌شود و مسافر باید نماز را تمام‏ بخواند: اول: رسیدن به وطن دوم: قصد اقامت ده روز سوم: توقف یک ماه بدون قصد

تعریف وطن [احکام وطن ]

Questionمنظور از وطن چیست؟
Answer: منظور از وطن محلي است که انسان آن را براي اقامت و زندگي خود انتخاب کرده، خواه در آنجا متولدشده باشد يا نه و خواه وطن پدر و مادرش باشد يا خودش آنجا را انتخاب کرده است. بنابراين به دنیا آمدن در جايي يا وطن والدين يا همسر بودن يا داشتن ملک و خانه دليل بر وطن شدن آنجا براي فرد نيست، مگر اینکه سالي چهار ماه در آنجا اقامت داشته باشد.

عدم تبعیت همسر و فرزند در احکام وطن [احکام وطن ]

Questionآیا همسر و فرزندان در احکام شرعیّه همانند حکم وطن، تابع شوهر یا پدر خانواده می‌باشند؟
Answer: در فرض سؤال، تابع نیستند و وطن پدر، وطن فرزند و وطن شوهر یا زن، وطن زن یا شوهر نیست. البته اگر در یکی از این چند حالت، در آنجا بماند، در حكم وطن و نماز و روزه کامل است و نيازى به‌قصد ده روز ندارد: 1 قصد سکونت طولانی‌مدت مانند یک سال یا بیشتر. 2 ماندن هفته‌ای حداقل سه روز در مدت‌زمان حداقل دو سال. 3 ماندن حداقل چهار ماه در سال (هرچند به‌صورت پراکنده)، در مدت‌زمان سه سال و بیشتر.

حکم نماز در سفر اول به مکانی که قصد وطن کرده است [احکام وطن ]

Questionشخصی قصد دارد مکانی را وطن خود قرار دارد، وظیفه‌ی چنین شخصی در سفر اول به این مکان برای نماز چیست؟
Answer: هرگاه برای اولین بار به شهری می‌رود که حکم وطن او را پیدا کند چنانچه کمتر از ده روز می‌ماند، نمازش کامل است و اگر ماه رمضان است بايد روزه بگيرد ولي در سفر اول چنانچه کمتر از ده روز می‌ماند بنا بر احتیاط مستحب دو سه روز اول را شکسته هم ضميمه کند.

اگر نماز را به‌قصد وطن تمام بخواند و بعداً از قصد خود منصرف شود [احکام وطن ]

Questionشخصی براي تحصيل به شهری آمده که قصد دارد دو سال در آنجا بماند امّا بعد مدتي از قصد خود برگردد نسبت به نمازهای که کامل خوانده است چه وظیفه‌ای دارد؟
Answer: نمازهای گذشته صحیح است و نیازی به اعاده نیست.

مسافري که در سفر نماز را خوانده و در وقت نماز به وطن بازگشته [احکام وطن ]

Questionشخصی که در مسافرت، نماز خود را شکسته بخواند چنانچه قبل از فوت وقت (یعنی زمان کافی برای ادای نماز کامل را دارد) به وطن خود برسد، باید نماز را به‌صورت کامل اعاده کند؟
Answer: نمازي که در سفر بر طبق وظيفه شکسته خوانده، کافي و صحيح است و لازم نيست دوباره در وطن، به‌صورت کامل آن را بخواند.

وظیفه‌ی مسافری که نماز خود را نخوانده و به وطن رسیده است [احکام وطن ]

Questionچنانچه مسافری در سفر نماز خود را نخوانده و بعد به وطن رسیده باشد، آیا باید آن نماز را شکسته بخواند؟
Answer: هرگاه کسى اوّل وقت مسافر بوده و نماز را نخوانده و بعد به وطن یا جایى که قصد دارد ده روز بماند وارد شود باید نماز را تمام بخواند.
TotalPages : 1