SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

تفاوت مستحب با احتیاط مستحب [متفرقه تقلید]

Questionفرق مستحب و احتیاط مستحب در چیست؟ آیا عمل به احتیاط مستحب مانند عمل به مستحب ثواب دارد؟
Answer: هردو ثواب دارد ومستحب دلیل کافی دارد ولی احتیاط مستحب دلیل کافی ندارد.

ترک تکلیف به دلیل عدم اطلاع از علائم بلوغ [متفرقه تقلید]

Question این جانب اکنون 21 سال سن دارم بنده قبل از رسیدن به سن تکلیف فکر می کردم که که فقط رسیدن سن به 15 سال قمری شرط مکلف شدن است اما بعد از رسیدن به سن تکلیف فهمیدم که علاوه بر آن دو شرط دیگر هم دارد .در آن زمان که سنم هنوز به 15 سال قمری نرسیده بود یک بار عمویم به من گفت که فقط سن شرط تکلیف نیست من در فکر بودم و از پدرم پرسیدم پدرم هم به من گفت نه همان سن شرط است و من دیگر به همان اکتفا کردم حال می خواستم بدانم که تکلیف روزه های اینجانب که در آن دوران نگرفته ام چگونه می شود آیا کفاره هم دارد یا خیر اگر بله چگونه باید ادا کنم در ضمن من اگر الان با این معلومات بودم حتما می رفتم و از اهلش سوال می کردم و دقیقا الان یادم نیست که آن موقع این فکر که باید از یک روحانی سوال کنم در ذهنم بوده است یا خیر؟
Answer: در صورتي كه يقين داريد، بعضي ديگر از علامات بلوغ قبل از سن 15 سالگي حاصل شده و نماز و روزه را تا آن سن بجا نياورده ايد، بايد قضا كنيد اما كفاره ندارد.

استخراج حکم فقهی از نهج البلاغه [متفرقه تقلید]

Questionآیا میشود از نهج البلاغه حکم فقهی استخراج کرد؟
Answer:

بزرگان فقها به آن استناد می کنند.

دائم البقا بودن فقه [متفرقه تقلید]

Questionاحکام فقه اسلامی دائم البقا است که به‌مرورزمان ظهور پیداکرده باشد؟
Answer: احکام فقه اسلامی دائم البقا است جز در مواردی که احکام نفی میشود.

تغییر احکام صریح قرآن توسط مجتهد [متفرقه تقلید]

Questionآیا می‌توان در مورد مسائلی که در متن صریح قرآن آمده نظر داد؟ و آیا یک مجتهد می‌تواند با توجه به اجتهاد خود نظر دهد که این آیه به فرض در زمان کنونی با زمان پیامبر (ص) فرق می‌کند و نظر جدیدی بدهد؟ مثلاً در مورد مقدار دیه زن و مرد که در متن صریح قرآن آمده است با توجه به شرایط کنونی مقدار آن را تغییر داد؟
Answer: آنچه در آیات قرآن با صراحت آمده بههیچوجه قابلتغییر نیست.

پاسخگو بودن فقه نسبت به تمام اعصار [متفرقه تقلید]

Questionبا پیشرفت علم، ممکن است مسائلى پیش آید که در قرآن و دیگر منابع اسلامى ذکرى از آن به میان نیامده باشد و کمک گرفتن از عقل به‌تنهایی، با توجّه به این‌که اشتباهات بسیارى دارد، کافى نباشد. با توجّه به این مطلب، آیا مراجع محترم می‌توانند پاسخگوى تمام مسائل شرعى نسل آینده باشند؟
Answer: در اسلام یک سلسله قواعد کلی وجود دارد که پاسخگوى همه مشکلات در تمام اعصار است؛ و به همین جهت هر سؤالى از ما در مورد مسائل جدید بشود به کمک آنها به حمدالله پاسخگو هستیم و هیچ بنبستی وجود ندارد.

زمان شروع مرجعیت [متفرقه تقلید]

Questionمرجعیت در اسلام از چه زمانی شروع‌شده است؟
Answer: مرجعیت بهعنوان نیابت خاصه یا اجازه خصوصی از طرف پیامبر (ص) یا امام (ع) از زمان خود پیامبر (ص) و ائمه (ع) شروعشده است و بهعنوان نیابت عامه (اجازه عمومی) از زمان غیبت امام زمان (عج) شروعشده است.

عدم اسقاط ادله فقهی در زمان حضور امام [متفرقه تقلید]

Questionدر زمان حضور امام کدام ادله فقهی ساقط می‌شود؟
Answer: هیچکدام از ادله فقهی ساقط نمیشود.

اقسام دستورهای عملی اسلام [متفرقه تقلید]

Questionلطفاً بفرمایید احکام به چه چیزهایی گفته می‌شود؟
Answer: دستورهاى عملى اسلام که وظیفه انسانها را، نسبت به کارهایى که باید انجام دهند و یا از آن دورى جویند مشخص میکند، احکام نام دارد. هر کارى که انسان انجام میدهد، در اسلام داراى حکم خاصی است، احکامى که تکلیف ما را نسبت به کارها مشخص میکند پنج قسم است: 1. واجب کارى است که انجام آن لازم میباشد و ترک آن عذاب دارد مانند نماز، روزه و... 2. حرام کارى است که ترک آن لازم و انجامش عذاب دارد مانند دروغ، ظلم و... . 3. مستحب به کارى گویند که انجامش نیکوست و ثواب دارد ولى ترک آن عذاب ندارد مانند سلام کردن و صدقه دادن. 4. مکروه کارى است که ترک آن نیکو میباشد و ثواب دارد ولى انجامش عذاب ندارد مانند فوت کردن به غذا و خوردن غذاى داغ. 5. مباح به کارى گویند که انجام و ترک آن مساوى است، نه عذابى دارد و نه ثوابى مانند راه رفتن و نشستن.

منبع مسائل موجود در رساله مراجع [متفرقه تقلید]

Questionآیا تمام مسائلى که در رساله مراجع تقلید وجود دارد، برگرفته‌شده از احادیث و آیات قرآنى است؟ یا این‌که می‌توان بعضى از مسائل را با دلیل عقلى بیان کرد؟
Answer: معمولاً تمام مسائل مزبور، از قرآن و اخبار اسلامى گرفتهشده است ولى دلیل عقلى نیز یکى از ادلّه چهارگانه فقهى است.
TotalPages : 1