SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

اختصاص دادن قسمتی از حسینیه برای خانه عالم [حسینیه]

Questionقطعه زمینی متعلق به سه نفر بوده به این صورت وقف شده است: یکی جهت عزاداری امام حسین علیه السلام و یکی جهت تعزیه و یکی دیگر جهت امورات خیر. مدتی بعد بخشی از حیاط حسینیه تبدیل به سالن کتاب خانه و قسمت دیگر حسینیه به سالن آشپز خانه تبدیل شده و مدتی بعد در یک قسمت از شبستان حسینیه که بلا استفاده بوده اتاقی جهت روحانی در ایام تبلیغ ساخته شده و ازحسینه جدا نشده است. باتوجه به اینکه واقفین مشخص نکرده بودند که کجای این زمین جهت امر خیر بوده و اینها همه زیر نظر هیت امنا انجام شده، حال چند نفر قصد تخریب خانه روحانی را دارند آیا خانه روحانی از نظرشرعی مشکل دارد؟
Answer: در صورتی که خانه عالم مزاحمتی برای عزاداران داشته باشد باید جزء حسینیه شود.

استفاده عمومی از موقوفات خاص [حسینیه]

Questionاستفاده از اموال حسینیّه یا مسجد چه حکمى دارد؟
Answer: در غیر احتیاجات همان مسجد یا حسینیّه جایز نیست مگر این که واقف آنها تصریح به عمومیّت استفاده از آنها کرده باشد.

استفاده از زمین گرفته شده برای حسینیه در غیر مصرف حسینیه [حسینیه]

Questionعدّه اى از معتمدین محل، زمینى را از سازمان زمین شهرى براى حسینیّه گرفته اند. امّا نه سند آن به نام خورده، و نه از آن سازمان پیگیرى شده است. حال اگر کسى، یا کسانى، پیگیرى نمایند و این زمین را به عنوان حسینیّه به نام خود نمایند، ولى مورد استفاده دیگرى مانند کتابخانه، یا باشگاه ورزشى، یا کلوپ، یا سینما، و مانند آن قرار دهند چه حکمى دارد؟
Answer: باید آن را در همان راهی بکار گیرند که توافق بر آن شده است.

وقف قسمتی از مسجد برای هیأت یا حسینیه [حسینیه]

Questionدر جوار مسجد خانه ‏اى قديمى وجود دارد كه مالك آن، آن را به مسجد اهدا نموده و حال مسجد نیاز به توسعه پيدا كرده است، در قسمت غربى مسجد چهار صفّه و غرفه وجود دارد، آيا جايز است آن صفّه و غرفه ‏ها را به صورت مجزّى به نام هيأت چهارده معصوم وقف‏ و صيغه جارى كرد؟
Answer: صفّه‏ ها و غرفه ‏هاى مسجد متعلّق به خود مسجد است و نمى ‏توان آن را وقف مجدّد كرد.

وقف یک طبقه از آپارتمان برای حسینیه [حسینیه]

Questionشخص نیکوکاری قصد دارد منزلش را حسینیه کند لکن طبقه فوقانی آنرا برای خود و فرزندانش نگه دارد نحوه وقف او باید به چه نحوی باشد؟
Answer: می تواند فقط همان طبقه پایین را وقف کند.

ساخت حسینیه در زمینی که به نیت مسجد خریده شده است [حسینیه]

Questionاگر زمینی را به نیت مسجد بخرند و بعد از خرید از ساخت مسجد در آن منصرف شوند و حسینیه بسازند این زمین حکم مسجد را دارد؟
Answer: در صورتی که صیغه مسجد نخوانده اند یا به نیت مسجد نماز نخوانده اند و صاحبان پول راضی هستند مانعی ندارد.

برگزاری مراسم آلوده به گناه در حسینیه [حسینیه]

Questionبرگزاری مجالسی همچون جشن ازدواج و بعضى از مجالس شخصى دیگر، که مع الأسف در بسیارى از آن مجالس کارهاى خلاف صورت مى گیرد، در حسینیّه چه حکمی دارد؟
Answer: برگزارى مجالس گناه و آلوده به معصیت در هیچ مکانى جایز نیست و در مکانهاى منسوب به اهل بیت گناه مضاعفى دارد، و باید از آن نهى کنید، و اگر هیئت أمنا با این کارها موافقت کنند باید معزول شوند. و امّا استفاده هاى مشروع شخصى از وسائل هیأت تنها در صورتى جایز است که واقفین به هنگام وقف آن را وقف عام کرده باشند. مزاحمت براى همسایگان در هیچ صورت جایز نمى باشد.

ممنوعیت تخریب حسینیه قدیمی به صرف ساخت حسینیه جدید [حسینیه]

Questionدر روستای ما حسینه ای قدیمی وجود دارد که به دلیل افزایش جمعیت حسینیه ای جدید بنا شده است و تقریبا حسینیه قدیمی راکد مانده ولی تعدادی از مردم نذورات را به حسینیه قدیم می برند؛ آیا می شود حسینیه قدیم رو تخریب کرد و ازآن به عنوان آشپزخانه حسینیه جدید استفاده کرد؟
Answer: تخریب و تبدیل آن به آشپزخانه جایز نیست اما می توانند از آن به عنوان کلاس درس قرآن، احکام و یا به عنوان کتابخانه و مانند آن استفاده کنند و اگر آشپزخانه ای در کنار آن بسازند که با عزاداری در آنجا منافات نداشته باشد مانعی ندارد.

تجمیع نقاط پراکنده وقف شده بر سید الشهدا با اختصاص مکان جدید [حسینیه]

Questionاينجانب در چند جاى روستا، داراى باغ هستم. دو تكّه از جاهاى مختلف دو باغم را قبلاً وقف حضرت سيّدالشهداء(ع) نموده‌ام. امّا الان به دليل ضرورت و تقسيم ارث، مى‌خواهم اين دو تكّه وقف را تجميع و به‌هم متّصل نمايم. درضمن مكانى كه مى‌خواهم براى وقف اختصاص دهم از لحاظ ارزش و ميزان بازدهى محصول بهتر از جاهاى ديگر است. اين كار چه حكمى دارد؟
Answer: هرگاه ماندن وقف به اين صورت ضرر مهمّى براى وقف داشته باشد، يكى كردن آن مانعى ندارد.

عدم جواز اجاره ظروف حسینیه [حسینیه]

Questionآيا مى‌توان ظروف حسينيّه را براى جشن عروسى، يا جهت وليمه دادن اجاره يا امانت داد؟
Answer: جايز نيست؛ مگر اين كه به هنگام وقف چنين چيزى شرط شده باشد.

استفاده از حسینیه جهت ورزش و کار فرهنگی [حسینیه]

Questionاستفاده از حسينيّه‌هايى كه در طول سال فقط ايّام خاصّى برنامه دارد، جهت ورزش و كار فرهنگى براى جذب جوانان جايز است؟
Answer: جايز نيست؛ بايد مكان مناسب ديگرى براى اين كارها در نظر گرفته شود.ولى تشكيل كلاس‌هاى دروس قرآن وعقايد و مانند آن در آنجا اشكال ندارد.

حضور حائض و جنب در حسینیه [حسینیه]

Questionآيا حضور زنان حائض و جُنب در حسينيّه‏ ها به هنگام عزادارى‏، جايز است؟
Answer: رفتن به حسينيه و مکان هاي مشابه که حکم مسجد را ندارد، مطلقا اشکالي ندارد.

اموالی که به حسینیه ها هدیه می شود [حسینیه]

Questionاگر چيزى را به حسينيه هديه كنند و يا جهت استفاده مردم در حسينيه قرار دهند بدون این که نذر داشته باشند،آيا اين هم حكم وقف را خواهد داشت؟
Answer: چون ما وقف را مشروط به صيغه نمى دانیم و با صِرف عمل نيز وقف صورت میگرد اين هم وقف محسوب می شود و خارج كردن آن از محل وقف جايز نمى باشد. البتّه بايد توجه داشت اگر وقف بودن ثابت نباشد، حداقل هديه به محل وقف است كه باز هم خروج مال هديه از آن محل جايز نيست؛ مگر اينكه متعارف بين مردم در آن منطقه اين باشد كه اموال مربوط به حسينيه يا امثال آن، هم براى خود آن محل استفاده می شود و هم براى مراسم های آن منطقه اگر چه خارج از حسينيه باشد؛ پس اگرچه وقف باشد ولى می توان آن را موقتاً از محل وقف خارج كرد و در منطقه براى مراسم هایی كه محتواى آن هم سو با برنامه های حسينيه باشد استفاده كرد. اينها در صورتى است كه واقف يا واهب شرط خاصّى نگذارد و الّا بايد به شرط عمل كرد.

استفاده از ابزار موسیقی در حسینیه [حسینیه]

Questionآیا استفاده از ابزار و آلات موسیقی در حسینیه ها جایز است؟
Answer: موسيقي در حسينيه به طور کلي جايز نيست.

تغییر موقوفه بلا استفاده با عدم رضایت واقف [حسینیه]

Questionدر روستایی، شخصی زمینی را چند سال پیش وقف حسینیه نموده ولی نیاز به حسینیه نداشته اند. اهالی، زمین مزبور را خانه عالم ساخته اند واقف خبردار شده می گوید کارتان شرعاً صحیح نیست. آیا شرعاً این کار اشکال دارد یا نه؟
Answer: چنانچه صیغه وقف برای حسینیه خوانده شده و یا بدون خواندن صیغه در آن،عزاداری کرده اند تغییر مورد وقف جایز نیست. البته اگر برای حسینیه مورد نیاز نیست می توانند آن را اجاره دهند و اجاره را برای عزاداری هزینه کنند.

حکم ساخت حسینیه در طبقه‌ی دوم مسجد [حسینیه]

Questionاگر زمينى براى مسجد وقف‌شده باشد، آيا جايز است طبقه اوّل آن را حسینیه و طبقه دوّم را مسجد بنا كنند؟
Answer: هر دوطبقه حكم مسجد را پيدا می‌کند؛ ولى عزادارى‏ در آن اشكال ندارد؛ به‌شرط آن‌که مزاحم نماز نباشد.

نزدیکی با همسر در حسینیه [حسینیه]

Questionآیا میشود داخل حسینیه زندگی کرد و با همسر خود نزدیکی کرد؟
Answer: در صورتی که ناچار باشد و مغایرت با وقفنامه حسینیه نداشته باشد اشکالی ندارد.

استفاده از حسینیه غیر مسقف به‌عنوان پارکینگ [حسینیه]

Questionحسینیه غیر مسقفی به شکل میدان که در دو ماه محرم و صفر برای عزاداری، روضه‌خوانی و تعزیه استفاده می‌شود که برای تعزیه اسب هم داخل آن می‌برند و بقیه سال بلااستفاده است با توجه به وجود حسینیه در مرکز شهر و بالا بودن بار ترافیک و نیاز مردم اجازه می‌فرمایید در اوقات شلوغ از محل حسینیه مذکور جهت پارک خودروی شهروندان استفاده شود؟
Answer: این کار جایز نیست.

تغییر در وقف حسینیه [حسینیه]

Questionدر روستای ما هفت حسینیه وجود دارد که استفاده نمی‌شود. آیا می‌توانیم یکی از آن‌ها را به‌عنوان خانه عالم قرار دهیم؟
Answer: در غیر مواقع عزاداری و به‌گونه‌ای که مزاحمتی برای عزاداری نباشد می‌تواند به‌عنوان خانه عالم استفاده کرد و آن عالم نیز در شب‌های پنجشنبه یا جمعه مجلسی در آنجا بگیرد.

ساختن مغازه در پشت بام حسینه [حسینیه]

Questionبر روی پشت بام حسینه مغازه ساختن چه حکمی دارد؟
Answer: جایز نیست.

استفاده از امکانات حسینیه بلا استفاده در حیسنیه دیگر [حسینیه]

Questionحسینیه در روستا ی کوهستانی بوده الان بیابان شده حتی یک خانه هم انجا نیست هیچ امکاناتی ندارد حتی آب و برق راه درستی ندارد امکان رفتن به آنجا برای روضه خواندن نداریم ما می توانیم از این وسایل و مقداری پول که از ان حسینیه هست درجای دیگر برای خرید زمین وساخت حسینیه و روضه خوانی استفاده کنیم؟
Answer: در صورتی که در حال و آینده نتوان از آن حسینیه در محل خود استفاده کرد می توانند از وسایل و پول آن حسینیه در حسینیه دیگر استفاده کنند.

ساخت خانه عالم در حسینیه در حال ساخت [حسینیه]

Questionبنده یک قطعه زمین را برای ساخت مسجد وحسینیه وقف کردم و هدفم از اوّل این بود که طبقه اوّل را مسجد بسازم وطبقه دوم را حسینیه، باتوجه به اینکه در حال اتمام حسینیه هستم و قصد کردم که یک بخش کمی از حسینیه را برای خانه عالم اختصاص دهم؛ آیا این کار جایز است؟ در صورت منفی بودن پاسخ راه حلی ارائه دهید.
Answer: در صورتی که هنگام وقف خانه عالم در نظر نبوده فعلا نمی توانند چیزی از حسینیه را تغییر دهند خوب است محلی در اطراف برای این کار در نظر بگیرند و یا روی سقف حسینیه بسازند.

عدم رضایت ورثه نسبت به تصرف در مکان مشهور به وقف [حسینیه]

Questionمکانی است به نام مهدیه که حدود 10 سال در آن نماز جماعت برگزار می شود که سند آن به نام شخصی حقیقی است که دار فانی را وداع نموده اند ظاهراً به گفته امنای مهدیه قرار بود سند آن را به نام مهدیه هبه نمایند اما پس از فوت مالک تعدادی از وراث اعلام می دارند راضی نبوده و حتی از برپایی نماز در آن مکان رضایت ندارند، حال تکلیف ما نمازگزاران چیست ؟ آیا می توانیم برای نماز جماعت به آنجا برویم یا خیر ؟
Answer: در صورتی که عملا وقف شده و یا در آن محیط مشهور به وقف باشد باید همچنان به صورت مهدیه باقی بماند و نماز خواندن در آن اشکال ندارد.

استفاده از امکانات حسینیه در اتاق خادم [حسینیه]

Questionمن خادم عباسیه هستم و در آنجا زندگی میکنم میخواستم بدونم میتوانم یکی از فرش های عباسیه که اضافه هستند را در همان اتاقی که در عباسیه داخل آن زندگی میکنم پهن کنم ؟
Answer: اگر اطاق در خود عباسیه باشد و عباسیه احتیاج به آن فرش نداشته باشد اشکال ندارد.

ساخت سرویس بهداشتی در زمین حسینیه [حسینیه]

Questionآیا در زمین حسینیه که وقف شده می شود سرویس بهداشتی ساخت؟
Answer: به همراه ساخت حسینیه به مقدار نیاز و ضرورت مانعی ندارد.

ولیمه دادن در حسینیه [حسینیه]

Questionدادن ولیمه عروسی در حسینیه جایز است؟
Answer: در صورتی که موازین شرعی رعایت شده و از موسیقی و دست زدن اجتناب شده و مزاحمتی برای نمازگزاران و برنامه های حسینیه ایجاد نشود این مقدار مانعی ندارد.

حکم حسینیه ساخته شده بر روی زمین وقف اولادی [حسینیه]

Questionدر روستای ما در کنار مسجد زمینی هست که وقف اولاد ذکور می باشد، شخصی میخواست زمین مورد نظر را با زمینی دیگر معاوضه کرده و در زمین کنار مسجد حسینه بسازد طبق استفتائات انجام شده فرموده اید: (این کار جایز نیست) با این وجود این شخص اعتنایی نکرده و اقدام به ساخت حسینیه نموده است؛ لطفا بفرمایید کمک به ساخت این حسینیه چه حکمی دارد؟ بعد از آماده شدن حسینیه رفتن و حضور در این حسینیه چه حکمی دارد؟
Answer: در صورتی که وقف اولاد ذکور شده ساخت حسینیه جایز نبوده و نمی توان از آن استفاده کرد مگر اینکه مسئول حسینیه زمین را از اولاد ذکور اجاره کند و هر سه سال به قیمت روز تمدید کند و اجاره را به آنها بدهد.

ممانعت هیئت امنا از برپایی نماز جماعت در حسینیه [حسینیه]

Questionآیا هیأت امنای حسینیه می توانند مانع برگزاری نمازجماعت در حسینیه شوند؟
Answer: در صورتی که مزاحمتی برای عزاداری نداشته باشد نباید مانع شوند.
TotalPages : 1