تأثیر «صلوات» بر ترفیع مقام پیامبر(ص)

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

تأثیر «صلوات» بر ترفیع مقام پیامبر(ص)

Question آیا «صلوات فرستادن» در بالا رفتن مقام و منزلت پیامبر(صلی الله علیه و اله) تأثیری دارد؟
AnswerSmall:

اينكه بعضى از ناآگاهان مى گويند: «صلوات فرستادن» در بالا رفتن مقام و منزلت پیامبر(ص) هيچ اثرى ندارد چون پیامبر(ص) و اهل بيتشان به مقاماتى كه بايد برسند، رسيده اند حرف سستى است. انسان در سير تكاملى خود هيچ حدّ و مرزى را نمى شناسد و به سوى نامتناهى پيش مى رود، و لذا در بعضى از دعاها در تشهّد و غير آن چنين خوانده مى شود كه: «وَ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ»؛ (درجه پيامبر اكرم(ص) را بالاتر از آنچه هست، بالا ببر).

AnswerLarge:

گاه بعضى از ناآگاهان مى گويند: «صلوات فرستادن» در بالا رفتن مقام و منزلت پیامبر(صلى الله عليه وآله) هيچ اثرى ندارد چون پیامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) و اهل بيتشان به مقاماتى كه بايد برسند، رسيده اند؛ ولى سستى اين سخن با توجّه به اين كه سير تكاملى انسان هيچ حدّ و مرزى را نمى شناسد و به سوى نامتناهى پيش مى رود، آشكار مى شود و لذا با صراحت در بعضى از دعاها كه در تشهّد و غير آن خوانده مى شود، عرضه مى داريم: «وَ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ»؛(1) (درجه پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) را بالاتر از آنچه هست، بالا ببر).
از اين رو، قرآن مجيد نيز با صراحت مى گويد: «إِنَّ اللّهَ وَ مَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلِيماً»(2)؛ (خدا و فرشتگانش بر پيامبر اكرم(صلى الله عليه وآله) درود و رحمت مى فرستند، اى كسانى كه ايمان آورده ايد بر او درود بفرستيد و سلام گوييد و تسليم [فرمان او] باشيد).
تعبير به فعل مضارع «يُصَلُّونَ» دليل بر ادامه اين رحمت است و به يقين هر مسلمانى كه سخن از توحيد و اسلام مى گويد، رحمت تازه اى براى بنيانگذار اين آيين نوشته مى شود و اين رحمت با انجام اعمال او نيز تداوم مى يابد؛ چرا كه اين سنّت هاى حسنه را او بنيان نهاد.(3)

Peinevesht:

(1). وسائل الشيعة، عاملى، شيخ حر، محمد بن حسن‏، محقق / مصحح: مؤسسة آل البيت(ع)، مؤسسة آل البيت(ع‏)، قم، ‏‏1409 قمری‏، چاپ: اول، ج ‏6، ص 393، باب (كيفية التشهد و جملة من أحكامه).

TarikheEnteshar: « 1396/01/22 »
CommentList
*TextComment
*PaymentSecurityCode http://makarem.ir
CountBazdid : 3719