SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

شکسته یا کامل بودن نماز زائرین در حرم‌ها و مسجد کوفه [نماز زائرین]

Questionنماز در حرم و رواق‌های امام حسین علیهم‌السلام و در مسجد کوفه کامل می‌باشد؟
Answer: در چند محل مسافر مخيّر است نماز را تمام يا شكسته بخواند: 1- «مسجد کوفه» که حكم در تمام مسجد جارى است و فرقى ميان بخش قديم و قسمت توسعه‌یافته امروز نيست. 2 - «حرم حضرت سيّد الشهدا علیه‌السلام» که منظور از حرم، قسمت زیر گنبد و رواق‌ها است (و رواق جدید و حیاط و صحن مسقف با توجه به اینکه به‌گونه‌ای سرپوشیده شده که جزء محدوده حرم محسوب می‌شود و مانند یک رواق شده، در آنجا نیز مخیر است). البتّه افضل در اين موارد، نماز تمام است.

نماز افرادی که حداقل یک ماه کامل در عراق اقامت دارند [نماز زائرین]

Questionحکم نماز افرادی که تمام ماه محرم و صفر یا قسمت عمده این دو ماه یا یک ماه صفر را در عراق حضور دارند و درواقع به‌صورت مستمر بین شهرهایی که اماکن مترکه و حرم‌های مطهر در آن است، تردد می‌کند چه حکمی دارد؟
Answer: در فرض سؤال چنانچه کثیر السفر نباشد نماز شکسته می‌باشد مگر این‌که حداقل ده روز پشت سرهم یکجا بماند که در این مدت نماز کامل است. در یکی از این چهار حالت، کثیر السفر می‌شود و نماز و روزه‌اش در بین راه و مقصد کامل است: 1- در مدت‌زمان یک ماه، هرروز (هرچند بدون جمعه‌ها) رفت‌وآمد کند. 2- در مدت‌زمان 45 روز، 5 روز در هفته رفت‌وآمد کند. 3-در مدت‌زمان دو ماه و بیشتر، حداقل سه روز در هفته (12 روز در ماه) رفت‌وآمد کند. 4- در مدت حداقل دو ماه و کمتر از دو سال، حداقل سه روز در هفته درجایی بماند.

نماز زائرین اربعین [نماز زائرین]

Questionافرادی که در ایام اربعین به‌صورت پیاده‌روی به کربلا می‌روند، به چه صورت می‌باشد؟
Answer: نماز آن‌ها در بین راه شکسته می‌باشد و زمانی که وارد عراق و کربلا نیز شدند نماز به‌صورت شکسته خوانده می‌شود مگر این‌که ده روز در کربلا توقف داشته باشند و در ضمن: در چهار محل مسافر مخيّر است نماز را تمام يا شكسته بخواند: «شهر مکه»، «شهر مدینه» در این دو شهر تفاوتی بین شهر قدیم و جدید نیست، «مسجد کوفه» و «حرم حضرت سيّد الشهدا علیه‌السلام» و منظور از حرم، قسمت زیر گنبد و رواق‌ها است. البتّه افضل در اين موارد، نماز تمام است.

حکم نماز افرادی که ده روز در عراق اقامت دارند [نماز زائرین]

Questionحکم نماز افرادی که به مدت ده روز در عراق حضور دارند چه حکمی دارد؟
Answer: درصورتی‌که ده روز پشت سرهم در یکجا بماند نماز کامل است.

حکم بیدار کردن همراهان جهت اقامه نماز [نماز زائرین]

Questionبیدار کردن همراهان برای نماز جایز است؟
Answer: درصورتی‌که بیدار نکردن باعث وهن نماز شود و یا از شما خواسته باشند که آن‌ها را بیدار کنید باید این کار را انجام دهید.

نیت نماز مسافر [نماز زائرین]

Questionدر مسافرت، نمازهای شکسته را به چه نیتی باید بخوانیم، مثلاً بگوییم چهار رکعت نماز ظهر، یا دو رکعت نماز ظهر، یا چهار رکعت نماز ظهر شکسته یا ...؟
Answer: به زبان آوردن نیت نماز لازم نیست؛ بنابراین، وقتی‌که مسافر برای خواندن نماز ظهر یا عصر یا عشا به نماز می‌ایستد و تکبیر می‌گوید و به‌قصد قربت، نماز را دورکعتی می‌خواند، صحیح است؛ ‌ ولی اگر بخواهد نیت را به زبان آورد، ‌می‌تواند بگوید: «نماز ظهر به‌جا می‌آ‌ورم، ‌ قربةالی الله» یا «دو رکعت نماز ظهر به‌جا می‌آورم، قربت الی الله» یا «نماز ظهر شکسته به‌جا می‌آورم، قربةالی الله».

ایستادن مسافر در صف اول جماعت [نماز زائرین]

Questionآیا شخصی که مسافر است می‌تواند در صف اول جماعت بایستد؟
Answer: سزاوار است در صف‌های بعدی بایستد. در ضمن: اگر يک يا چند قدم ميان امام و مأموم يا مأمومين با يکديگر فاصله باشد، به‌طوری‌که به آن جماعت گويند مانعي ندارد، بنابراين فاصله شدن يک يا دو نفر که نماز نمی‌خوانند مانعي ندارد، ولي مستحب است صفوف کاملاً به هم متصل باشد.

اقتدای مسافر به حاضر [نماز زائرین]

Questionاقتدای فردی که مسافر است (نماز او شکسته است) به امامی که نماز او کامل است چه حکمی دارد؟
Answer: اقتدا کردن کراهت دارد، البته منظور از كراهت در اينجا كمتر بودن ثواب است وگرنه نماز جماعت درهرصورت ثواب دارد.

تعطیل کردن زیارت و عزاداری جهت اقامه نماز جماعت [نماز زائرین]

Questionلطفاً به دو سؤال زير جواب فرماييد: الف) مسئولين نماز جماعت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه هنگام نماز، جماعت را تا اطراف ضريح كشانده و زوار را از زيارت منع می‌کنند، تعطيل كردن زيارت و وادار نمودن مردم به نماز جماعت چه حكمى دارد؟ ب) در ايّام عزاداری‌هاى مهم (مثل تاسوعا و عاشورا و 28 صفر) كه مردم در هنگام نماز ظهر و عصر درنهایت شور عزادارى هستند، عزادارى تعطيل و نماز جماعت برپا می‌شود؛ آيا شرعاً جايز است عزادارى سیدالشهدا (كه بقاى اسلام و تشيّع متوقف بر آن و يكى از مهم‌ترین فرايض است) تعطيل گردد و از شور بيافتد و وقت آن فوت شود و نماز جماعت كه وقت آن موسع است اقامه گردد؟
Answer: با توجّه به اهمیت فوق‌العاده‌های كه نماز مخصوصاً به‌صورت جماعت دارد چنددقیقه‌ای زيارت یا عزاداری را براى نماز تعطيل كردن اشكالى ندارد بلكه كار خوبى است، خداوند از شما قبول فرمايد.

قرار گرفتن قسمتی از صف مردان پشت صف زنان [نماز زائرین]

Questionاگر در اثر شلوغی، صف جماعت مردان به‌گونه‌ای طولانی باشد که قسمتی از آن پشت سر صف زنان قرار گیرد نماز آن‌ها چه حکمی دارد؟
Answer: درصورتی‌که فاصله صف مردان از جلو با صف زنان کمتر از 5 متر باشد نماز آنان باطل است مگر درجاهایی که ازدحام زیاد است مانند حرم پیامبر صلوات‌الله‌علیه و حرم امام رضا علیه‌السلام و مصلاهای نماز جمعه و مانند آن.

اتصال در نماز جماعتی که برخی از مأمومین مسافرند [نماز زائرین]

Questionادامه نماز جماعت بعد از قطع اتصال در مکان‌هایی مانند حرم که اکثراً مسافران نیز در جماعت شرکت دارند و بعد از رکعت دوم سلام داده و نمازشان را تمام می‌کنند به جماعت صحیح است یا قهرا فرادا می‌شود و آیا اتصال مجدد بعد از اقتدای آن‌ها قبل از رکوع رکعت سوم برقرار نمی‌شود؟
Answer: جماعت کسانی که اتصال آن‌ها قطع‌شده، قهرا تبدیل به فرادا می‌شود و به‌صورت فرادا صحیح است و اتصال بعدی فایده‌ای ندارد.

اولویت نماز در مراسم پیاده‌روی [نماز زائرین]

Questionدر مراسم پیاده‌روی اربعین آیا افراد مجاز هستند که بدون اعتنا به اذان و نماز علی‌رغم برپایی نمازهای جماعت در اکثر موکب‌ها، همچنان به پیاده‌روی ادامه دهند به این قصد که نمازشان را در مقصد موردنظر می‌خوانند؟
Answer: احترام نماز اولویت دارد.

نماز فرد جاهل به‌حکم غیرقانونی بودن سفر بدون ویزا [نماز زائرین]

Questionآیا نمازهایی که شخص بدون اطلاع از غیرقانونی بودن سفر خود در عراق خوانده قضا دارد؟
Answer: درصورتی‌که اطلاعی از حرام بودن سفر بدون ویزا به عراق نداشته و حکم را نمی‌دانسته نمازهای چهار رکعتی که شکسته خوانده قضا ندارد.
TotalPages : 1