SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

مصادیق کفّار حربی در مسأله کپی رایت [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionدرباره ی استفاده از نرم افزار ها که بدون رعایت اجازه تولید کننده، اصلى آن جایز نیست، مگر در صورتى که از کفّار حربى باشند آیا جز اسرائیل به کس دیگری هم کافر حربی می گویند؟ و این در حالی است که تقریبا همه ی نرم افزار های ما از امریکا و بعد اروپا است، شاید فقط یک برنامه ی ترجمه متن معروف از اسرایل موجود باشد با این حال تکلیف چیست ؟ آیا ما گناهی مرتکب می شویم؟
Answer: امریکا، انگلیس، فرانسه، اسرائیل و... جزو کشورهای محارب هستند.

عدم تفاوت حکم نسبت به استفاده شخصی با تجاری از کپی رایت [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionآيا مى‏توان گفت تکثیر برنامه‏هاى كامپيوترى اعم از فيلم، برنامه‏هاى آموزشى و سرگرمى، كه امروزه ساخته مى‏شود، اگر براى استفاده شخصى باشد اشكال ندارد؛ اما اگر کپى ‏بردارى را منبع كسب خود قرار دهد اشكال دارد.»؟
Answer: در فرض سوال فرقى نمى‏كند.

آموزش علم مشروط به عدم دریافت هزینه در تعلیم به دیگران [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionاگر از یک استاد علم آموخته باشم و او شرط آموختن آن علم به دیگران را عدم دریافت هزینه عنوان کرده باشد آیا بنده در قبال آموختن علم به دیگری، حق دریافت هزینه ندارم؟ اگر بنده برای آموزش این علم متقبل هزینه شوم، حکم چگونه خواهد بود؟
Answer: اگر شرط را قبول کرده اید باید طبق آن عمل کنید.

استفاده از نرم افزار قفل شکسته [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionاگر کسى یک نرم افزار داشته باشد و به صورت قفل شکسته باشد، اگر ما آن را بخریم و استفاده کنیم درست است یا نه؟
Answer: این کار جز با رضایت تولید کنندگان اصلی آن جایز نیست، مگر در صورتی که از کفار حربی باشند، که در این صورت اشکالی ندارد.

تکثیر نرم افزار خریداری شده بعد از واگذاری امتیاز [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionسي دي ترتيل قران را دو سال پيش خريدم صاحب امتيازش تکثير ان را مجاز ميدانسته. اخيرا کس ديگري امتياز آن را خريده و تکثيرش را مجاز نميداند. آيا ايرادي دارد که آنچه دو سال پيش و در زمان جواز تکثير خريده ام بطور رايگان براي ديگران تکثير کنم؟
Answer: اگر در زمانی خریده اید که به شما اجازه تکثیر داده اند مطابق آن عمل کنید.

ملاک در تعیین کافر حربی بودن شرکت ها [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionملاک برای این که بگوییم شرکتی جزو کفار حربی است یا خیر چه چیز می باشد؟ آیا می توان گفت که شرکت های امریکایی جزو کفار حربی هستند یا خیر؟
Answer: شرکت ها و یا سازمان هایی که به کفار در حال جنگ با مسلمانان مثل امریکا، اسرائیل و انگلیس یا به محاربین کمک می کنند و یا به عمل آنها راضی و خوشحال می شوند در حکم محارب هستند.

حکم کپی برداری از محصولات و خرید و فروش آن [حق الطبع و حق الاختراع]

Questionلطفا بفرمایید که چاپ و تکثیر کتب یا کپی رایت نرم افزارها بدون رضایت صاحبان و مالکان آن و همچنین خرید و فروش این محصولات کپی شده چه حکمی دارد؟
Answer: چاپ و تکثیر انواع کتاب و نرم افزار بدون رضایت صاحبان حق، حرام است و خرید و فروش کتاب و نرم افزار تکثیر شده، بدون پرداخت حق مولف و تولید کننده نرم افزار، جایز نیست. مگر در صورتي که از کفار حربي باشند و یا طبق قوانین آنها، کشورهایی که قانون کپی رایت را امضاء نکرده اند قابل پیگرد نباشند.

کپی برداری از طرحهای شایع در بازار [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionآیا از مانتوهائی که معلوم نیست طراح آن کیست و به وفور در بازار موجود است می توان عکس گرفت و از روی آن مانتو برای خود دوخت؟
Answer: در فرض سوال مانعی ندارد ولی اگر خصوصیت مهمی داشته باشد و عقلاء برای طراح آن حقی قائل باشند بدون اجازه او جایز نیست.

کپی سی دی در صورت ضرورت با به ذمه گرفتن قیمت آن [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionاگر تولید کنندگان یک مجموعه آموزشی سی دی، حق کپی کردن از سی دی ها را حرام کرده باشند و شخصی واقعا نیازمند به آن سی دی باشد و در حال حاضر توانایی مالی برای خرید نداشته باشد و اگر صبر کند که توانای مالی پیدا کند دیر میشود آیا می تواند سی دی ها را کپی کند و قول دهد که حتما پول آن ها را هر وقت توانایی مالی پیداکرد به حساب تولید کننده واریز می نماید؟ در این صورت باز هم استفاده از آن بدون پرداخت هزینه اش حرام می باشد؟
Answer: اگر یقین به رضایت تولید کننده دارید مانعی ندارد.

عدم اجازه استفاده از نرم افزار به خاطر تحریم [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionاگر شرکتی به خاطر تحریم ها علیه کشورمان به ما اجازه ی استفاده از نرم افزارهایش را ندهد در مورد استفاده از آن نرم افزارها تکلیف چیست؟
Answer: در فرض سوال، استفاده از آن اشکالی ندارد.

شرط عدم استفاده غیر خریدار توسط تولید کننده [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionاگر تهیه کننده بگوید فقط کسی که سی دی را خریداری کرده است می تواند از آن استفاده کند در این صورت دیدن فیلمی از طریق سی دی اصلی نه سی دی کپی زده شده مجاز است؟
Answer: در صورتی که ضمن قرارداد فروش چنین شرطی کنند باید خریدار به آن عمل کند. در غیر این صورت مجاز است به دیگران هم بدهد و استفاده کنند.

دانلود نرم افزار با عدم علم به کافر حربی بودن شرکت سازنده [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionبرخی سایتها نرم افزار های مختلف را به طور رایگان برای دانلود در سایت خود قرار می دهند . ما نمی دانیم که این نرم افزارها متعلق به چه کشوری است . آیا می توانیم این نرم افزارها را دریافت کنیم و بصورت یک بسته لوح فشرده طراحی کنیم و برای فروش در اختیار مردم قرار دهیم؟
Answer: در صورتی که صاحب آن سایت انسان متدینی باشد مانعی ندارد.

ضبط برنامه سخنرانی و مداحی [حق تکثیر (کپی رایت)]

Question در مورد ضبط و کپی سخنرانی های مذهبی و مداحی آیا می توان اصل را بر جواز گذاشت تا زمانی که خلاف آن ثابت شود؟
Answer: نسبت به ضبط برنامه سخنرانی و مداحی اصل بر جواز است.

منع مربی از تدریس آنچه آموزش داده [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionرفتم کلاس پرده دوزي مربي گفته اگر به کسي آموزش بدهيد حلال نميکنم، آيا اين اجازه را دارد؟ تکلیف ما چیست؟
Answer: چنین شرطی مشروع نیست و عمل به آن در مواردی مانند آموزش خیاطی لازم نیست مگر نوع آوری مهمی بوده باشد.

لفظی یا کتبی بودن شرط عدم جواز تکثیر [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionآيا در ضمن فروش برنامه‏هاى كامپيوترى مى‏توان شرط عدم تكثير كرد؟ آيا نوشتن اين شرط در ابتداى اين برنامه‏ها كفايت مى‏كند، يا بايد لفظاً و به هنگام فروش گفته شود؟
Answer: شرط در ضمن معامله به هر صورت باشد تفاوت نمى‏كند بلكه بدون شرط نيز تكثير جايز نيست.

نهی استاد از ضبط تدریس و حرمت تکلیفی یا وضعی بودن ضبط کردن [حق تکثیر (کپی رایت)]

Question اگر استادى در درس اعلام كند كه «من رضايت ندارم فردى درس مرا ضبط و تكثير كند» اما كسى اين كار را كرد آيا فقط تكليفا مرتكب حرام شده يا از نظر وضعى حرف استاد نافذ بوده واين شاگرد مالك مطالب ضبط شده نيست؟
Answer: در چنين مواردى حرمت وضعى وجود ندارد مگر اينكه محتواى اين درس يا طريقه تدريس، داراى نكته خاصى بوده و منحصر به فرد باشد كه مشابه آن در ديگر دروس يا تدريس‏ها نباشد، مثل كتبى كه تأليف مى‏شود، در چنين مواردى حرمت وضعى بعيد نيست و بدون رضايت صاحب اصلى آن، ديگران نمى‏توانند آن را خريد و فروش كنند و مالك نيستند البته در تمام اين موارد حرمت تكليفى نيز قطعى نيست.

استفاده از جایزه کتابی که مطالبش از کتاب دیگر بیان شده [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionاگر کسی در بین نوشته های خود از مطالب کتابی استفاده کرده ولی به اسم خودش تمام شده و در این بین جایزه یا هدیه گرفته حکمش چیست؟ با توجه به اینکه دسترسی به نویسنده ندارد می تواند صدقه بدهد؟
Answer: در فرض سوال آن را از طرف صاحب اصلی به نیازمندان صدقه دهید.

کپی محصولات و نرم افزارهای کفار غیر ذمی [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionآیا مى توان برنامه هاى کامپیوترى، که توسّط کفّار غیر ذمّى تولید شده، را بدون جلب رضایت صاحبان اصلى آن تکثیر کرد؟
Answer: تمام افرادى که جان و مال آنها محترم است، حقّ امتیازات آنها نیز محترم است.

حربی نبودن کشور استرالیا [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionآیا استرالیا جزو کشورهای حربی می‌خواستم کپی رایت یکی از شرکت‌های این کشور (استرالیا) رو رعایت نکنم چون اطلاعاتی ندارم این اجازه هست یا نه؟
Answer:

ظاهرا این کشور از کفار حربی نیست.

حقوق کارمند غیر مطلع از عدم رعایت کپی رایت توسط شرکت [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionمن یک برنامه نویسم در یک شرکت برنامه نویسی می کردم در ان شرکت با نرم افزار های بدون رعایت حقوق معنوی برنامه نویسی می کردم حالا فهمیدم که شرکت نرم افزار مزبور که بسیار گران می باشد را کپی می کرده حالا به جز اینکه حقوق من حلال نیست ایا حق دیگری بر عهده من قرار گرفته است ؟
Answer: اگر نمی دانسته اید شما مسئولیتی ندارید و مسئولیت متوجه صاحب شرکت است.

قانون کپی رایت برای نابینایان [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionآیا نابینایان میتوانند کتابهای متنی را دانلود یا از نرم افزارها گرفته و استفاده و بین همنوعان خود توزیع کنند بدون اجازه مولف چون امکان مطالعه کتب چاپی را ندارند و اگر لازم به اجازه باشد پیدا کردن نویسنده مشکل بوده و شاید نام ناشر در آن فایل مشخص نباشد که تماس بگیریم! منتظر پاسخ روشن کامل و قانع کننده شما هستم گویا اخیرا گفته شده نابینایان جهت استفاده کتاب در زمینه کپی رایت بخاطر محدودیتشان از دیگر افرات مستثنی هستند آیا درست است؟
Answer: اگر صاحب کتاب از کفار حربی نباشد بدون اجازه او جایز نیست ولی سزاوار است صاحبان آثار نسبت به این گونه افراد ارفاق نمایند.

تکثیر نسخه دست نویس سوره های قرآن [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionیک نفر سوره طه را با دست خودش نوشته هرکسی از سوره طه یک نسخه بخواهد باید هزارتومان به آن فرد بدهد من الان یک نسخه از سوره طه را میخواهم آن فرد را هم نمیشناسم اشکال دارد ازکسی دیگر که هزارتومان داده آن را گرفته و چاپ کنم و هزارتومان برای آن فرد صدقه بدهم؟ اگر من بخواهم به فرد دیگری چاپ شده خودم را بدهم باید آن طرف چه کار کند؟
Answer: اگر شرط کرده شخص خریدار تنها خودش می تواند استفاده کند دیگران نمی توانند از آن استفاده کنند.

حق تکثیر در مورد کتب خطی یا کتب مولف و مصنف فوت شده [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionبر اساس نص صریح قانون، حق تکثیر چنانچه مولف/مصنف نسخه خطی در قید حیات نبوده، وارث شرعی مولف/مصنف مشخص نباشد و از تاریخ کتابت بیش ار یکصد سال سپری شده باشد، در این شرایط آیا کتابخانه ای که مالکیت اثر را صرفا از طریق خرید یا اهدای آن از طرف شخصی غیر از مولف/مصنف و یا وارث شرعی مولف/مصنف کسب کرده، میتواند مدعی حق تکثیر (کپی رایت) آن اثر باشد؟
Answer: اگر به صورت عکس برداری از آن نسخه خاص باشد مالکین نسخه می توانند ادعای حقی داشته باشند در غیر این صورت مشکل است.

استفاده رایگان از نرم افزار شرکت های بلاد کفر دارای نمایندگی در ایران [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionآیا استفاده از محصولات نرم افزاری شرکت های بلاد کفر که با شرکت های ایرانی قرارداد داشته و به عبارتی دیگر در ایران نمایندگی دارند بدون پرداخت هزینه حق استفاده اشکال شرعی دارد؟
Answer: در فرض سوال بدون اجازه آنها اشکال دارد.

دانلود کتب دیگران از سایتی که اجازه کلی از ناشران داشته [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionآیا از نرم افزار های شرکتی که در باره حقوق مولفان و ناشران گفته که ﻣﺎ ﺑﻪ ﻫﯿﭻ ﻭﺟﻪ ﺑﺮ ﺁﻥ ﻧﯿﺴﺘﯿﻢ ﺗﺎ ﺣﻘﻮﻕ مادي و ﻣﻌﻨﻮﯼ ﻣﻮﻟﻔﺎﻥ ﻭ ﻧﺎﺷﺮﺍﻥ ﺁﺛﺎﺭ ﺭﺍ ﻧﺎﺩﯾﺪﻩ ﺑﮕﯿﺮﯾﻢ ﻭ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺭﻭ ﺣﺪﺍﮐﺜﺮ ﺗﻮﺍﻧﻤﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﮐﺎﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﯾﻢ ﺗﺎ ﺑﺘﻮﺍﻧﯿﻢ ﺭﺿﺎﯾﺖ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺟﻠﺐ ﮐﻨﯿﻢ و تا كنون موفق به اخذ بيش از ده هزار مجوز از مولفين و ناشرين بوده ايم، اکنون اعلام میداریم ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻋﺪﻡ ﺭﺿﺎﯾﺖ ﻣﻮﻟﻒ ﻭ ﯾﺎ ﻧﺎﺷﺮ با اعلام به ما، بلافاصله ﺁﻥ ﮐﺘﺎﺏ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﺮﺱ ﺧﺎﺭﺝ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ.» می توانیم استفاده کنیم؟
Answer: صاحب سایت تنها مواردی را می تواند جهت استفاده عموم در سایت خود قرار دهد که صاحبان اثر راضی باشند و این تعبیر که حداکثر توانمان را به کار گرفته ایم تا بتوانیم رضایت آنها را جلب کنیم دلالت بر جلب رضایت قطعی ندارد بنابر این شما هم نمی توانید استفاده کنید مگر اینکه از راه دیگری یقین به رضایت صاحبان اثر پیدا کنید.

کپی کردن قسمتی از کتاب [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionکپی کردن نصف یا بخش هایی از یک کتاب و یا سی دی چه حکمی دارد؟
Answer: خالی از اشکال نیست؛ ولی اگر مقدار کمی باشد عیبی ندارد.

کپی کردن از روی سی دی قفل شکسته [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionدر بین عده ای شایعه شده که کپی کردن از لوح های فشرده تولید ایران که قبلا رایت شده اند اشکالی ندارد. و فقط شکستن قفل اولین و اصلی آن اشکال دارد چنین سخنی صحت دارد؟
Answer: هیچ یک از کارهای مذکور جایز نیست مگر این که از صاحبان اصلی آن اجازه گرفته شود.

کپی برداری از نرم افزارهای قرآنی قفل دار [حق تکثیر (کپی رایت)]

Questionکپی برداری از سی دی های قرانی قفل گذاری شده شرعا چه حکمی دارد وآیا قفل گذاری این سی دی ها با آیه 21 سوره یس در تضاد نیست و آیا دولت و مراجع نباید از آنها حمایت کنند تا این نرم افزارهای فرهنگی آسانتر به دست مردم برسد؟
Answer: این کار بدون اجازه تولیدکنندگان اصلی آن جایز نیست ولی سزاوار است این نوع سی دی ها را با قیمت مناسب تری در اختیار علاقه مندان قرار دهند و یا افراد متمکن به عنوان کار خیر سرمایه گذاری کنند.
TotalPages : 2