SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

انجام مبطل در روزه قضا به تصور قبل از ظهر بودن [احکام روزه قضا]

Questionگر روزه قضا گرفته باشم و هنگام اذان ظهر باشد و تصور کنم که اذان نشده و روزه را بخورم و بعد متوجه بشوم اذان گفته‌شده چه حکمی دارد؟
Answer: کفاره ندارد ولی روزه باطل است.

گرفتن روزه برای میت توسط فردی که روزه قضا دارد در تنگی وقت [احکام روزه قضا]

Questionاگر فردی روزه‌ی قضا داشته باشد و بخواهد در تنگی وقت روزه قضا به نیابت از مادر یا پدرش بگیرد، مجاز است؟
Answer: چنانچه وقت برای انجام روزه قضا تنگ باشد، بنا بر احتیاط واجب باید ابتدا قضای روزه خودش را بجا آورد، در غیر این صورت علاوه بر قضا کفاره تأخیر هم دارد.

انجام روزه قضا در روزهای استحباب روزه‌داری [احکام روزه قضا]

Questionگرفتن روزه‌ی قضا در روزهایی که روزه گرفتن مستحب است به این نیت که هم روزه قضا گرفته و هم از ثواب روزه مستحب بهره‌مند شود، چه حکمی دارد؟
Answer: با داشتن روزه قضا روزه مستحبي نمی‌توان گرفت اما می‌تواند در روزهايي که روزه آن مستحب است نيت قضا کند. انشاء الله از ثواب روزه مستحبي نيز بهره‌مند خواهد شد.

ترتیب درگرفتن روزه قضا و روزه کفاره [احکام روزه قضا]

Questionکسی که روزه کفاره و همچنین روزه قضای ماه رمضان را به گردن دارد اول باید کدام‌یک را بگیرد؟ آیا می‌تواند اول کفاره را بجا آورد و بعد قضای روزه ماه رمضان؟
Answer: اگر وقت روزه قضا تنگ است اول باید قضا را بگیرد و اگر وقت تنگ نیست بهتر است اول قضا را بگیرد.

اطلاع از باطل بودن روزه قضا بعد از فرارسیدن ماه رمضان [احکام روزه قضا]

Questionمن قبل ماه رمضان یک‌روزه قضا داشتم که آن را در هنگام سفر گرفتم و نمی‌دانستم که در حین سفر نباید روزه گرفت حالا که ماه رمضان رسیده تکلیف آن روزه قضا چیست؟ آیا باید کفاره‌اش را بدهم؟
Answer: قضا دارد و کفاره ندارد.

مانع بودن قضای روزه‌های سال قبل در انعقاد نذر [احکام روزه قضا]

Questionآیا منظور از داشتن روزه قضا، فقط روزه قضا از ماه رمضان قبلی است که مانع انعقاد نذر می‌شود یا اینکه قضای ماه رمضان سال‌های گذشته را هم شامل می‌شود؟
Answer: درصورتی‌که وقت برای گرفتن هر دو تنگ باشد تفاوتی ندارد.

ترک روزه به دلیل ضرر و کشف خلاف آن [احکام روزه قضا]

Questionاگر پزشک فردی را به مدت 5 الی 6 سال از روزه گرفتن منع کرده باشد، اما این فرد با مراجعه به پزشک دیگر متوجه شود که بیمار نمی‌باشد و می‌توانسته روزه بگیرد، حال وظیفه‌ی او نسبت به گذشته چیست؟
Answer: احتیاط واجب آن است که روزه‌ها را قضا کند.

افطار روزه قبل از حد ترخص از روی جهل به‌حکم [احکام روزه قضا]

Questionاگر فردی قصد سفرکرده باشد و فراموش کرده یا نداند که تا قبل از حد ترخص خوردن و آشامیدن حرام است و این کار را (قبل از حد ترخص) انجام دهد؛ آیا کفاره بر او واجب می‌شود یا قضای روزه کافی است؟
Answer: در فرض سؤال قضا کافی است.

وظیفه ی ورثه در صورت فوت والدین بیمار بعد ماه رمضان [احکام روزه قضا]

Questionپدر به علت بیماری در ماه مبارک رمضان نتوانسته روزه‌هایش را بگیرد و بعد از ماه مبارک رمضان فوت‌شده است حال باید روزه را گرفت یا باید کفاره آن را پرداخت کرد؟
Answer: اگر فرصت نکرده قضا کند با اجازه ورثه از مال او کفاره دهند.

نذر کردن روزه باوجود روزه قضا [احکام روزه قضا]

Questionآیا شخصی که روزه قضا دارد می‌تواند روزه‌ی نذری بگیرد؟
Answer: فرد می‌تواند روزه مستحب را نذر کند، مشروط بر این‌که بعد از روزه‌هاي قضا، بتواند آن را بجا آورد. به اين معنا که اگر مثلاً ده روز، روزه قضا دارد و تا ماه رمضان آينده بيشتر از ده روز باقی‌مانده، می‌تواند نذر روزه کند ولي اگر فقط ده روز باقی‌مانده، با توجه به این‌که در اين حالت بايد روزه قضا را بگيرد، نذر روزه مستحبي اشکال دارد.

حکم قضای روزه‌های ایام نفاس در صورت شیردهی [احکام روزه قضا]

Questionآیا روزه‌های ایام نفاس که تا سال بعد به علت شیر دادن نمی‌تواند قضا کند، قضا دارد یا مانند روزه بیمار و حادث شدن عذر دیگر، تبدیل به فدیه می‌شود؟
Answer: در صورت ادامه عذر تا رمضان آینده تبدیل به فدیه می‌شود ولی اگر روزه برای خودش ضرر ندارد و فقط برای شیرخوار ضرر دارد قضا ساقط نمی‌شود.

حکم زمان ادای قضای روزه‌ی ماه رمضان [احکام روزه قضا]

Questionدرصورتی‌که روزه باطل شود یا به خاطر عذری ترک شود، باید قضای آن را در ماه‌های دیگر به‌جا آورد؟
Answer: اگر کسى روزه ماه رمضان را در وقت آن نگیرد، یا آن را باطل کند، باید بعد از ماه رمضان قضاى آن را بجا آورد، هرچند لازم نیست قضاى روزه را فوراً بجا آورد، ولى بنا بر احتیاط واجب باید تا رمضان سال بعد، انجام دهد و اگر تا ماه رمضان سال بعد به‌جا آورده نشود باید کفاره‌ی تأخیر نیز بدهد.

اطلاع از بطلان غسل در روزه قضا [احکام روزه قضا]

Questionکسی که روزه قضا گرفته است اگر بفهمد غسل جنابت و یا حیض او باطل بوده آیا روزه قضایش صحیح است؟ اگر بعد از چند روز متوجه شود چطور؟
Answer: درصورتیکه وقت قضا تنگ نبوده بنا بر احتیاط واجب باید اعاده نماید و در این حکم بین اینکه همان روز متوجه شود یا چند روز بعد فرقی وجود ندارد.

وظیفه‌ی شخصی که قضای روزه را نگرفته و توانایی خود را ازدست‌داده [احکام روزه قضا]

Questionاگر فردی در ادای روزه قضا کوتاهی کند و بعد نیز توانایی خود را از دست بدهد، وظیفه‌ی او چیست؟
Answer: چنانچه عذر شرعی داشته است باید برای هرروز دو نفر مسکین را اطعام کند و اگر عذر عرفی داشته بچه‌ها باید بعداً قضا کنند و نیازی به وصیت نیست، البته اگر عذر نداشته و عمدی بوده است باید 62 فقیر را برای هرروز سیر کند.

حکم قضاى روزه در صورت ترک آن به سبب سفر یا بیماری [احکام روزه قضا]

Questionآیا روزه‌هایی که به خاطر بیماری یا مسافرت گرفته نشده است، باید قضا شود؟
Answer: روزه‌هايى كه به خاطر مسافرت يا بيمارى و مانند آن ترك شده، بايد قضا كند.

معلوم نبودن تعداد روزه‌های قضا شده [احکام روزه قضا]

Questionچنانچه فردی نداند که چه تعداد روزه‌ی قضا دارد، وظیفه‌ی او چیست؟
Answer: کسي که چندروزه از او قضا شده و شماره آن‌ها را نمی‌داند، مثلاً نمی‌داند دو تا بوده يا سه تا کافي است مقدار کمتر را انجام دهد و اضافه بر آن واجب ‏نيست، هرچند احتياط مستحب است، اما اگر قبلاً شماره آن‌ها را می‌دانسته، ولي به‌واسطه سهل‌انگاری فراموش کرده، احتياط واجب آن است که مقدار بيشتر را انجام دهد.

مسافرت در صورت تنگی وقت برای روزه قضا [احکام روزه قضا]

Questionاگر کسی ۵ روزه قضای ماه رمضان داشته باشد و دقیقاً به همین اندازه تا ماه رمضان باقی‌مانده باشد می‌تواند مسافرت کند؟
Answer: در فرض سؤال نمیتواند به مسافرت برود و اگر مسافرت کند کار حرامی مرتکب شده است و بعد از ماه رمضان باید علاوه بر قضا، کفاره تأخیر نیز بدهد.

حکم اجازه‌ی شوهر براي روزه قضای همسر [احکام روزه قضا]

Questionآیا زن برای گرفتن روزه‌ی قضا، باید از شوهرش اجازه بگیرد؟
Answer: در روزه‌هاي قضايي که وقت آن کم است (مثلاً 10 روزه قضا از رمضان گذشته مانده و 10 روز نيز تا رمضان فرصت دارد) نيازي به اجازه شوهر نيست و بايد روزه بگيرد. ولي در روزه‌هاي نذر و روزه‌هاي قضايي که تا ماه رمضان‌ وقت کافي دارد و روزه گرفتن مزاحم حقوق شوهر می‌شود بايد از شوهر اجازه بگيرد. البته در قضاي روزه رمضان‌ که وقت کافي دارد اگر بدون اطلاع شوهر روزه گرفت و بعد از اذان ظهر شوهر تقاضاي تمکين و مانند آن نمود زن بايد روزه خود را ادامه دهد.

حکم ترتیب در قضای روزه‌های ماه‌های رمضان گذشته [احکام روزه قضا]

Questionاگر بر فردی روزه‌ی قضای چند ماه رمضان واجب شده باشد، آیا باید ترتیب آن را رعایت شود؟
Answer: اگر از چند ماه رمضان روزه قضا بر ذمّه دارد قضاى هرکدام را اوّل‏ بگيرد مانعى ندارد، ولى اگر وقت براى قضاى رمضان آخر تنگ‌شده باشد بايد بنا بر احتياط واجب اوّل قضاى رمضان آخر را بگيرد.

قضای روزه معذوری که در همان رمضان فوت‌شده [احکام روزه قضا]

Questionاگر فردی به خاطر عذر شرعی نتواند روزه‌ی ماه رمضان را بگیرد و در همان ماه رمضان فوت نماید، قضای روزه‌های او چه حکمی دارد؟
Answer: كسى كه به‌واسطه بيمارى يا حيض و نفاس روزه ماه رمضان را نگيرد و پيش از پايان ماه‏ رمضان از دنيا برود لازم نيست روزه‌هايى را كه نگرفته براى او قضا نمايند.

معذور شدن از گرفتن روزه قضا تا رمضان بعدی [احکام روزه قضا]

Questionبه دلیل خوردن ال دی پارسال ۱۳ روز، روزه بدهکار شدم الآن چندماهه مشکل یبوست و شقاق دارم که نمی‌توانم واقعاً این ۱۳ روز را روزه‌بگیرم؛ تکلیف بنده چیست؟ آیا باید کفاره‌ این ۱۳ روز را بدهم؟
Answer: درصورتیکه فرصت انجام قضا را داشتهاید و بعداً مریض شدهاید هم کفاره عذر دارد و هم کفاره تأخیر و الا دادن کفاره تأخیر کافی است.

روزه‌ای که به خاطر ترک غسل از روی خجالت قضا شده [احکام روزه قضا]

Questionچنانچه فردی در مکانی میهمان باشد و جنب شود، اما به علت خجالت غسل و تیمم نکرده است، آیا باید علاوه‌ی بر قضا، کفاره نیز بدهد؟
Answer: اگر تصورش این بوده که به علت اضطرار می‌تواند غسل نکند قضای روزه کافی است و کفاره لازم نیست.

حکم قضای روزه در صورت استمرار عذر تا ماه رمضان آینده [احکام روزه قضا]

Questionاگر فردی به علت عذر شرعی نتواند روزه‌ی ماه رمضان را به‌جا آورد و عذر او تا ماه رمضان سال بعد ادامه داشته باشد، وظیفه‌ی او چیست؟
Answer: هرگاه به‌واسطه بيمارى، روزه ماه رمضان را نگيرد و بيمارى او تا ماه رمضان سال بعد طولانى شود، قضاى روزه‏هايى را كه نگرفته واجب نيست، فقط بايد براى هرروز يك مد (تقریباً 750 گرم) گندم يا جو و مانند آن به فقير بدهد، ولى اگر به‌واسطه عذر ديگرى (مثلاً به خاطر مسافرت) روزه نگرفته باشد و عذر او تا رمضان بعد باقى بماند احتياط واجب آن است كه روزه‌هايى را كه نگرفته بعد از ماه رمضان قضا كند و براى هرروز يك مد طعام به فقير دهد، همچنين اگر ترك روزه به خاطر بيمارى بوده، بعد بيمارى رفع شده و عذر ديگرى مانند مسافرت پیش‌آمده است.

وظيفه شخص در صورت ترک عمدی ادای قضای روزه تا رمضان آینده [احکام روزه قضا]

Questionاگر شخص معذور باوجود رفع عذر، قضای روزه را عمداً تا رمضان آینده به‌جا نیاورد چه وظیفه‌ای دارد؟
Answer: هرگاه روزه ماه رمضان را عمداً یا به‌واسطه عذرى نگيرد و تا رمضان آينده عمداً قضاى آن را بجا نياورد درحالی‌که عذرش برطرف شده، بايد بعداً روزه را قضا كند و براى هرروز يك مد طعام كفّاره بدهد، همچنين اگر در قضاى روزه كوتاهى كند تا وقت تنگ شود و در تنگى وقت عذرى پيدا كند، بايد بعداً هم قضا به‌جا آورد و هم كفّاره دهد، امّا اگر كوتاهى نكرده و اتفاقاً در تنگى وقت عذرى پیداشده فقط قضا لازم است.

باطل کردن روزه قضا با شک در گفته شدن اذان ظهر [احکام روزه قضا]

Questionاگر روزه‌دار (روزه‌اش قضاي روزه‌ی واجب بوده) شک کند که اذان ظهر گفته و روزه‌اش را باطل کند و بعد هم بفهمد که اذان گفته‌شده بوده حکم آن چيست؟
Answer: باطل است ولی کفاره ندارد.

وظیفه شخص در مورد روزه مستحبی و نذری و نیابتی باوجود روزه قضا [احکام روزه قضا]

Questionآیا شخصی که روزه قضا دارد می‌تواند روزه‌ی نذری یا مستحبی بگیرد؟
Answer: کسي که روزه قضا دارد: 1- نمی‌تواند روزه مستحبي بگيرد. 2- می‌تواند روزه مستحب را نذر کند، مشروط بر این‌که بعد از روزه‌هاي قضا، بتواند آن را بجا آورد. به اين معنا که اگر مثلاً ده روز، روزه قضا دارد و تا ماه رمضان آينده بيشتر از ده روز باقی‌مانده، می‌تواند نذر روزه کند ولي اگر فقط ده روز باقی‌مانده، با توجه به این‌که در اين حالت بايد روزه قضا را بگيرد، نذر روزه مستحبي اشکال دارد. 3- می‌تواند روزه نيابتي بگيرد.

قضای روزه در صورت بهبودی از بیماری طولانی [احکام روزه قضا]

Questionاگر فرد بیمار بعد از چندین سال بهبود یابد، تکلیف او در مورد روزه‌ها چیست؟
Answer: هرگاه بيمارى انسان چند سال طول كشد و بعداً خوب شود اگر تا رمضان آينده به مقدار قضا وقت باقى است بايد فقط قضاى رمضان آخر را بگيرد و براى هرروز از سال‌های پيش يك مد طعام بدهد.

تأخیر طولانی در انجام قضای روزه رمضان [احکام روزه قضا]

Questionفردی که چندین سال روزه قضا را به تأخیر انداخته است تکلیف او چیست؟
Answer: هرگاه قضاى روزه ماه رمضان را چند سال به تأخير اندازد بايد قضا را به‌جا آورد و براى هرروز يك مد طعام به فقير دهد و باگذشت سال‌ها كفّاره متعدّد نمی‌شود.
TotalPages : 2