SiteTitle

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

پرداخت مال برای برقرار شدن صلح [صلح معوض ]

Questionاگر وقتى بین دو نفر یا دو گروه دعوا و ناراحتى واقع می‌شود، نفر سوّمى براى صلح به‌طرف متجاوز می‌گوید: باید مقدارى پول یا حیوان یا چیز دیگرى را به‌طرف دیگر که متجاوز علیه است بدهید تا او راضى شود و ناراحتى برطرف گردد، آیا این کار جایز است؟
Answer: هرگاه با رضایت داده شود اشکال ندارد و همچنین اگر آن پول به مقدار زیان و خسارتى باشد که به متجاوز علیه واردشده است خواه طرف راضى باشد یا نباشد.

صلح در قالب وصیت [صلح معوض ]

Questionشخصى در وصیت‌نامه خود اموال خود این‌گونه وصیت نموده که من اموال خود را با فرزندانم این‌گونه مصالحه کرده‌ام که تا زمانی که زنده هستم اختیار آن‌ها با خودم باشد حال با توجّه به عبارات فوق، آيا اين وصیت مصداق هبه است، يا صلح‏ تلقّى مى‏شود؟
Answer: ظاهر اين است كه اين واگذارى به‌صورت هبه، يا صلح بلاعوض- كه‏ آن‌هم مفهوم هبه را دارد- مى‏باشد، بنابراين چنانچه مورد هبه را تحويل داده، صحيح است و خيار فسخى كه براى خودش قرار داده، آن‌هم مشكلى ندارد، امّا اگر تحويل نداده باطل است.

تعریف صلح معوض [صلح معوض ]

Questionصلح در فقه به چه معنا می‌باشد؟ انواع آن چیست؟
Answer: سازش طرفين ـ اينكه كسى مال يا حق خود را براى توافق و سازش به ديگرى واگذار كند. (عقدى است كه طى آن طرفين رضايت خود را بر تمليك مال، بخشيدن قرض يا اسقاط حق و ... اعلام مى‌كنند). انواع آن: صلح معوض، صلح غیر معوض و صلح تعلیقی.

مصالحه مالی در قبال اخذ قرض ربوی [صلح معوض ]

Questionحکم توافق و مصالحه‌ای که منعقدشده به‌منظور ابراء ذمه یکی از طرفین دعوی بر اساس بدهکاری که درنتیجه اخذ قرض ربوی توسط واسطه‌ای متوجه او شده و با آن مصالحه برای تخلص از بدهکاری قرض و بهره متعلقه به آن توافق کرده قطعه زمینی با مشخصات معین در اختیار واسطه در قرض قرار دهد آیا این مصالحه شرعیه است و یا در اصل باطل است؟
Answer: اگر مصالحه در مقابل اصل وام باشد صحیح است ولی اگر در مقابل وام و بهره باشد نسبت به بهره باطل است.

مصالحه کردن به کمتر از طلب قبل از فرارسیدن مدت آن [صلح معوض ]

Questionآیا صلح کردن طلبی که وقت آن نرسیده به مقداری کمتر از طلب اشکال دارد؟
Answer: هرگاه كسى از ديگرى طلبى دارد كه وقت آن نرسيده است چنانچه طلب خود را به مقدار كمترى صلح كند و مقصودش اين باشد كه از مقدارى از طلب خود بگذرد و بقيّه را نقداً بگيرد اشكال ندارد، مثل اين‏كه ده هزار تومان طلب دارد كه بعد از شش ماه ديگر بگيرد، از هزار تومان آن صرف‌نظر مى‏كند و بقيّه را با رضايت طرف مقابل به‌طور نقد مى‏گيرد.

مالکیت متصالح بر مورد مصالحه در صلح معوض [صلح معوض ]

Questionآيا شخصى كه اموال با او مصالحه شده مى‌تواند بگويد: اموال مصالحه كننده جزء اموال شخصى بنده شده و شخص مصالحه كننده هیچ‌گونه حق‌وحقوقی نسبت به اموال مصالحه شده خود ندارد؟
Answer: اگر مصالحه با عوض بوده ملك متصالح شده است.
TotalPages : 1