برکات مهمان 99/09/10

SiteTitle

صفحه کاربران ویژه - خروج
ورود کاربران ورود کاربران

LoginToSite

SecurityWord:

Username:

Password:

LoginComment LoginComment2 LoginComment3 .
SortBy
 

برکات مهمان 99/09/10

إِذا دَخل‌َ الضّيف‌ُ عَلى القَومِ دَخلَ بِرِزقهِ و إِذا خَرجَ خَرجَ بِمَغفِرَة ذُنُوبِهِم

رسول خدا صلّی الله علیه وآله وسلّم در نهج الفصاحة می فرماید: «إِذا دَخَل‌ الضّيف‌ُ عَلى القَومِ دَخلَ بِرِزقهِ و إِذا خَرجَ خَرجَ بِمَغفِرَة ذُنُوبِهِم».[1]

این حدیث، حدیث معروفی است و آن اینکه هنگامی که مهمان وارد بر جمعیتی می شود روزی خود را همراه خود می آورد (بنابر این نباید برای روزیِ مهمان غصه خورد) و وقتی خارج می شود گناهان آنها را با آمرزش همراه خود می برد.

فرهنگ اجتماعی اسلام به راستی عجیب است و با فرهنگ غرب مغایرت بسیار دارد. روایات متعددی در مورد مهمان وارد شده است و حتی در آنها به نکات ریز هم اشاره شده از جمله اینکه وقتی مهمان وارد می شود به او کمک کنید اثاث خود را وارد منزل نماید و وقتی خارج می شود او را کمک نکنید و بگذارید اثاثش را خودش ببرد. این برای آن است که نشان دهد شما مشتاق ماندن او هستید و نمی خواهید از منزل شما بیرون برود.

همچنین در روایات مربوط به پدر و مادر و فرزندان که همه مربوط به مسائل اجتماعی است توصیه های بسیاری وجود دارد. این در حالی است که در فرهنگ غرب چنین نیست. در اسلام، جامعه به صورت واحد است ولی در غرب، جامعه به شکل پراکنده است و هر کس جامعۀ مستقلی برای خودش دارد و با هم اتحاد ندارند. در آنجا کمک به فقیر، امر به معروف و نهی از منکر و مانند آن وجود ندارد.

واقعا عجیب است که در جامعۀ جاهلی قبل از اسلام در میان عرب، پیامبری آمد که تا این حد آنها را با موازین اخلاقی آشنا کرده است.

 

[1] نهج الفصاحة، ابوالقاسم پاینده، ج1، ص193، حدیث 204.

Peinevesht:
  
    
TarikheEnteshar: « 1399/12/23 »
CommentList
*TextComment
*PaymentSecurityCode http://makarem.ir
CountBazdid : 11981